Haberler

Başbakan Erdoğan: Terör Örgütü Dediğin Silahlıdır, Bunların Hangisi Silahlı

Başbakan Erdoğan, iki yıldır gizli tutukları operasyonu, bir algı planlamasıyla seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıklarını ve üstüne de terör örgütü yaftası yapıştırdıklarını belirterek, "Terör örgütü dediğin silahlıdır, bunların hangisi silahlı. Bunu nasıl söyleyebilirsin?

Başbakan Erdoğan, iki yıldır gizli tutukları operasyonu, bir algı planlamasıyla seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıklarını ve üstüne de terör örgütü yaftası yapıştırdıklarını belirterek, "Terör örgütü dediğin silahlıdır, bunların hangisi silahlı. Bunu nasıl söyleyebilirsin?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Turgutlu Orhan Polat Yağcı İlkokulu'nda toplu açılış töreninde konuştu. Turgutlu'ya 11 bin seyirci kapasiteli stadyum yaptıklarını, toplam maliyeti 30 milyon TL olan stadyumun yapımı 2014 yılında başlatıp 2016 yılında da tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, toplam maliyeti 2,5 milyon TL olan Turgutlu Gençlik Merkezi'nin yapımının devem ettiğini, en kısa zamanda halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

-"SEN SAVCI MISIN, BÖYLE BİR ÖRGÜTÜN ELEMANI MISIN?"-

Son günlerde hükümete, demokrasiye, milli iradeye karşı yeni bir saldırı başlatıldığını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

"Milletin bu saldırının asıl niyetini görüyor. Güneş balcıkla sıvanmaz. Bundan hiç şüphemiz yok. Ben inanıyorum ki Turgutlu bu saldırının asıl gayesini çok iyi biliyor. Bakın dikkat edin daha ilk günden itibaren hadise daha belli olmadan malum medyayı sahaya iteklediler. Bir algı operasyonu başlattılar. Ne dediler? "yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' Ne dediler? "Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu' ve ilginç olan; Yargı bir defa tertemiz, pırıl pırıl olan hakimleri savcıları tenzih ederim. Ancak devletin içerisinde paralel devlet kurmaya çalışan merciler var. Ve bunlar gizlilik esaslı olan belgeleri işte bu medyaya servis ettiler. Bir suç sabit olmadan siz hiç kimseyi lekeleyemezsiniz. Onu suçlu durumuna düşüremezsiniz. Eğer siz bunları daha baştan rüşvetçi, yolsuzluğa karışmış insanlar olarak ilan etmeye kalkarsanız bu insanlar eğer masumsa bu toplumun içerisinde vatandaşlarının, komşularının, akrabalarının yüzüne nasıl bakacak. İşte bunu yaptılar. İşte ben onun için diyorum ki; özellikle tebrikler sunuyorum. Çünkü sen sana yapılması gereken görevi hukuk içerisindeki gibi yapmadın, "getir dosyaları' dedin. Ondan sonra kalktı Adalet sarayının önünde, medyayı da oraya toparladı, bizim gençlik yıllarında üniversitelerde marjinal grupların bildiri dağıtma ileri olurdu. O da orda aynı onlar gibi bildiri dağıtmaya başladı. Sen savcı mısın, böyle bir örgütün elemanı mısın?"

-"TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİĞİN SİLAHLIDIR"-

Başbakan Erdoğan, iki yıldır gizli tutukları operasyonu, bir algı planlamasıyla seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıklarını ve üstüne de terör örgütü yaftası yapıştırdıklarını vurgulayarak, "Terör örgütü dediğin silahlıdır. Bunların hangisi silahlı. Bunu nasıl söyleyebilirsin? Ben Turgutludaki kardeşlerime bu anlayışı havale ediyorum" dedi.

-"ARTIK DÖKEMİYORLAR VE DÖKEMEYECEKLER"-

"Bu işin için de Türkiye'nin düşmanı, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan uluslararası çevreler var" diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası çevrelerin maşa olarak kullandığı ülkemdeki taşeronlar var. Bu işin için de o malum medya, malum sermaye çevreleri var. Bu işin içinde kendilerine vazife verilmiş CHP, MHP yönetime var. İşte en son sokakları da bu işin içine katmak için girişimde bulundular. Kadıköy'de, Taksimde güya insanları sokağa dökeceklerdi. Ne oldu? Artık dökemiyorlar ve dökemeyecekler. Türkiye şuanda çok boyutlu , çok yönlü bir saldır ile karşı karşıya. Dışarıda karanlık çevreler, içerde de onların maşaları Türkiye'yi yıpratmak, Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak, büyük ve yeni Türkiye'ye bir komplo düzenlemek için bir araya geldiler."

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın zararda olduğunu, şimdi ise hepsinin kâr ettiğini kaydeden Erdoğan, "Yolsuzluk olsa bunlar olur muydu? Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi faiz devlette 6,7 ama bu olaylarda bakın yukarı doğru tırmanıyor. Bunun bedelini kim ödeyecek? İşte bu ihanet şebekeleri, bu çeteler, bu örgütler. Toparlarız bunları, hiç endişeniz olmasın, çünkü biz MHP'den, DSP'den, ANAP'tan 23,5 milyar dolar IMF borcuyla aldık, sıfırladık" dedi.

-"TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTERKEN BİRİLERİ BUNU ENGELLEDİ"-

Başbakan Erdoğan, "Bunlar istiyorlar ki şehit gelsin de oradan prim yapalım, oradan oy alalım. Böyle bir şey olur mu? Bunlar tam terör çetesi, bunlar korsan, korsan. Devletin içindeki o paralel yapılanmadan istifade etmek suretiyle maalesef ülkemize adeta bir karabasan gibi çöktüler. Binlerce sivil kaybımız oldu, milyarlarca dolarımızı kaybettik. Enerjimizi, kaynaklarımızı terörle mücadelede yitirdik. Ama artık bunlar hamdolsun tam manasıyla geriye doğru dönüyor. Biz millet olarak bu terörün bitmesini isterken birileri bunu engelledi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından okulun yapımında emeği geçen hayır sevenlere ve sanatçı Orhan Gencebay'a plaket verdi. Erdoğan, plaket törenin ardından eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile sanatçılar Mustafa Sandal, Zerrin Özer, Kutsi ve Hande Yener'in katılımıyla açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Turgutlu Türkiye Politika Güncel Haberler

title