Haberler

Başbakan Erdoğan: Taksim'i Unutun

Güncelleme:

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrarcı olanlara emniyet güçlerinin gerekeni yapacağını belirten Erdoğan "Taksim'den umudunuzu kesin" dedi.

Parti grubunda konuşan Başbakan Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs konusunda son sözü söyleyen Erdoğan "Taksimi unutun. Seneye Kadıköy'de de miting yapılmayacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın Taksim konusunda yaptığı açıklama;

 Buradan ekranları başında bizi izleyen milletime de sesleniyorum. Sendikalara sesleniyorum. STK'lara sesleniyorum. Ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yok. Şu an itibariyle Yenikapı özel hazırlanmı miting alanıdır. Denize dolgu yapılarak bir alandır. Yaklaşaık 750 bin metrekarellik bir alandır. Gel burada mitingini yap. Burası bana ufak geliyor diyorsan o zaman Maltepe'de 1 milyon 250 bin metrekarellik bir alan ar. Orada da miting yapabilirsin. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsade edildi. Çünkü maltepe bitmemişti. Bundan sonra Kadıköy'de de miting yapılmayacak. Çünkü burada yaşayan insanlar çok bedel ödedi. Bayram günü eza cefa günü olamaz. Eğer barışı kutlayalım diyorsak en güzel şekliyle adeta festival havasında eğleneceksek buyrun Yenikapı buyurun Maltepe diyoruz İstanbul için...

"TAKSİM'DEN BİR DEFA ÜMİDİNİZİ KESİN"

Biz AK Partili belediyelere gelin daha küçük alanlar da oluşturalım dedik. Buralar kendisine büyük gelenler oralarda mitinglerini yapsınlar dedik. Bunun da hazırlıkları yapılıyor. Başbakan olarak söylüyorum. Taksim'den bir defa ümidinizi kesin. Gelin buyurun Yenikapı... Orası olmazsa Maltepe... Buyurun orada yapın. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Halkın huzurunu kaçırmayın. Barış gününü çatışmaya dönüştürmeyelim terörize etmeyelim. Açık net söylüyorum biz bu konuda bir defa ilan ettiğimiz yerler dışında, Yenikapı ve Maltepe dışında yeri kabul etmiyoruz. Ben orada yapmayacağım illa burada yapacağım dersen bu çatışmaya ben hazırım anlamına gelir. Ki buna da biz asla müsade etmeyiz. Bunu bilmeleri gerekir. Çünkü herkes yapacağı her işi hukuk içinde yapmalıdır. Ben hukuku zorlayarak kanun benim dersen kusura bakma kanun sen değilsin. Bu ülkenin kanunları vardır sen de bu şekilde yaparsın.

"BELKİ SENEYE MALTEPE'DE YAPACAĞIZ"

Biz nasıl gidip mitinglerimizi gösterilen yerde yaptıysak sen de yapacaksın. Biz Yenikapı'da yaptık 2 buçuk milyon kişi toplandı yetmiyor. Belki seneye gidip Maltepe'de yapacağız.

"BAK SİZİN İÇİN METRODA YAPTIK"

Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın artık iyi niyetle bakmayız bakamayız. Sokak eylemleri şiddet ve vandalizimle bir yere varılamayacağını herkes anlamıştır. Sendika başkanı burası bizim kutsalımızdır diyor. Lafa bak ya. Nasıl bir kutsalsa... Yani orada eğer belli bir kabir ziyareti yapacaksan veya orada bir anıtı ziyaret edeceksen yönetim kurulu olarak gider çelenk koyarsınız. Ondan sonra da orada biliyorsunuz metro da var. Bak sizin için metro da yaptık. Taksim'den Yenikapı'ya metroyla geçersin.

"MİLLET 1 YILDIR ŞIMARIKLIĞI İZLİYOR"

O gün hatta resmi taşıma araçlarını ücretsiz de yaparız. E daha ne yapacağız ya. Her şeyi yapıyoruz. Bütün imkanları hazırlıyoruz. İlla ben burada yapacağım diyorsun. Kusura bakmasın. Birileri Türkiye'yi Mısır ve Ukrayna'daki neticelere ulaştırmanın gönüllerinden geçtiğini biliyoruz. Millet bir yıldır sabır ve tahammülle sokaklardaki şımarıklığı izliyor. Bu millet sokağa çıkmadı ama sandığa giderek mesajını net olarak verdi.

 

 

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kadıköy Maltepe 1 Mayıs Taksim Politika Haberler

500

Yorumlar (73)

dumanhandaren@hotmail.de:

Illa orada olacak. Sende göreceksin.Yok öyle kafana göre davranmak.

9
31
yanıtYanıtla
oguz canmsoguzcan@gmail.com:

Tapusunumu Aldın taksimin?? 3 milyon Halk'ın karsısına 30 bin polis göndersen kac yazar? Sonunda o halk'ı durduramazsan Sen Cumhurbaşkanlıgını unutursun ;) gemicikleri, milyondolarları unutmak zorunda kalırsın. 1 Mayısta Taksimdeyiz!

14
20
yanıtYanıtla
huhuserapyesil75@hotmail.com:

peki oguzcan siz tapusunumu aldınız ?? gidin bayram yapacaksanız yeni kapıya miting alanına ne esnafa orada yaşayan insanlara zarar veriyorsunuz ama siz kaos yaratmak istiyorsunuz değilmi amaç bu aslında artık izin yok biz başbakana yetkiyi verdi işte okadar bayaram yapacaksan gider yenikada maltepede yaparsın

yanıt0
yanıt0
zeynepzynp.89@hotmail.com:

illa yıkacaz yakacaz diyosunuz kaç bin polsi gelirse gelsin bravo kendi ülkesine bu kadar zarar vermekten zevk alan bir millet daha var mıdır yazık

yanıt0
yanıt0
ANKARALImusti.ymz@outlook.com:

valla zeynep hanım polis devletin değil akp nin polisi orda bir anlaşalım.ayrıca onların gaz bombaları var,tomaları var,copları var plastik mermileri var en kötüsü silahları var çekip sıkıyorlar bizlere(ethem sarısülük olayında da olduğu gbi) bizim neyimiz var?biz mi yakıp yıkıyoruz onlar mı?biz mecbur muyuz akp yi sevmeye?sandıkta oyumuzu çalın sonra da burda sokağa çıkmayın diyin bz napalım ölelim mi?

yanıt0
yanıt0
vatandaşmfc1950@hotmail.com:

Taksim meydanının tapusu bütün millete aittir. Eğer birileri ben o gün orada içimdeki demokrasiye olan bütün kinimi kırıp dökerek, yakarak, taşları söküp devletin öteki insanların rahat ve huzurunu korumak için mücadele eden güvenlik güçlerine atarak, molotoflarla ortalığı yangın yerine çevirerek, birilerinin ölmesine sebep olarak, esnafa zarar vererek, vatandaşın oradan geçmesine engel olarak, başka ülkelerinin liderlerine tezahürat yaparak, bölücü ve teröristlerle işbirliği yaparak .... bayram kutlayacaksanız ona bayram denmez. Bu ülkede bayram böyle kutlanmıyor. Hatta dünyada bile sizin gibi işçi bayramı kutlayan da yok. Bazı işçilerin kabesi Moskova'da bile sizin kutladığınız gibi kutlanmıyordu. Başbakan size adres gösteriyor, üstelik de parasız ulaşım da sağlıyor daha ne istiyorsunuz. Bu yazdıklarımın herhangi bir parti sempatizanlığı ile bir ilgisi yok. Vatandaş olarak huzur istiyoruz o kadar.

yanıt0
yanıt0
MUHTAR06can.muhtar06@hotmail.com:

LA ANGARALI SEN NASIL ANGARALISIN YAZIKLAR OLSUN ŞU KOMİNİSTLERİ DESTEKLİYORSUN YA YAZIKLAR OLSUN

yanıt0
yanıt0
ANKARALImusti.ymz@outlook.com:

noldu muhtar06 canını mı acıttı gerçekler?ayrıca komünist falan da değilim.

yanıt0
yanıt0
MUHTAR06can.muhtar06@hotmail.com:

o zaman çankayada oturuyorsun pis angaralı oturduğun koltuğa bir bak altından kıpırdamalar geliyormu

yanıt0
yanıt0
zeynepzynp.89@hotmail.com:

sayın ankaralı gerçekler apaçık ortada akp yi sevme sana sevmediğin için bişey diyen varmı ama sevenlere saygı göster bu milletin büyük çoğunluğu akp dedi oylar çalınmışmış artık kandırmayın kendinizi senin etrafındakilerden ibaret deil bu ülke hatta senin gibi düşünenler bu ülkede daha az siz gerçekleri görün artık kaç sene kaç yenilgi daha görmeniz gerekiyo artık nolur kandırmayın kendinizi

yanıt0
yanıt0
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title