Haberler

Başbakan Erdoğan: Suriye'deki Türkmenleri Yedirmeyiz

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Suriye politikasını eleştirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Suriye politikasını eleştirdi. Muhalefeti Baas rejiminin avukatlığını yapmakla suçlayan Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genelkurmay Başkanı için "ucuz işlere girmesin" sözlerine sert tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan konuşmasında Suriye'deki Türkmenlere sahip çıkmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Karabük Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde düzenlenen mitingde konuştu. Karabüklüleri selamlayan Başbakan Erdoğan, sözlerine "Allah'tan başka sadece Rukü'da eğiliriz" diyerek Gülen Cemaatine mesaj yolladı.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

-"BU BİR İSTİKLAL MÜCADELESİ"-

"Seçim artık yerel seçim değil, bu seçim farklı, adete bir genel seçim, meydanlara sadece AK Parti'ye gönül verenler değil geçmişte CHP ye MHP'ye, BDP'ye ve diğer partilere gönül veren kardeşlerim de koşuyorlar. Sadece AK Parti'ye gönül verenler değil, tüm Türkiye oynanan oyunu görüyor, çirkin oyunu, görüyor, ahlaksız oyunu görüyor. Milleti için bayrağı için, ülkesi için, istiklali için, kaygıları olanlar itirazlarını dile getirmek için meydanlara koşuyorlar. Bu bir Ak Parti meselesi değil benim şahsı meselem değil, doğrudan doğruya Türkiye'nin meselesi, bir istiklal mücadelesi, bir istikbal mücadelesi.

-"TÜRKİYE'YE BİR TUZAK KURMAK İSTEDİLER"-

"Türkiye'nin kalkınmasından ilerlemesinden rahatsız olanlar, Türkiye'ye bir tuzak kurmak istediler. Önce Gezi olayları dediler, gençlerimizi sokağa döktüler, esnafımızın cam, çerçevesini indirdiler, bunun adına da özgürlük dediler. Böyle bir özgürlük olur mu? Esnafın camını çerçevesini indireceksin, özgürlük diyeceksin. Lanetler olsun, ekonomimize zarar vermek istediler, 17 Aralık dediler tutmadı, 25 Aralık dediler tutmadı. Dik durduk, bu saldırılar karşısında eğilmedik. Haklıyız dedik, sonuna kadar mücadele edeceğiz dedik. 81 vilayette Pazar günü benim milletim sandıkta da iradesine sahip çıkıyor, demokrasiye sahip çıkıyor, kardeşine sahip çıkıyor. Tuzağı bozmak için tek yürek oluyor, tek yürek halinde 30 Martı bekliyor."

-"TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANA OYUN ÇOK BÜYÜK"-

Dünyanın her yerinden kendilerine destek geldiğini dile getiren Erdoğan, "Acaba Pazar günü ne olacak diyorlar dualar, geliyor. Pensilvanya beddua ediyor ama dünya dua ediyor, Mekke, Medine de dualar, Suriye'de, Sudan'da Tunus'ta dualar Myanmar'da dualar, Mısır'da dualar ve ülkemizin dört bir yanında dualar var. Onların tuzakları varsa milletimin de bir tuzağı var. Biz hükümet olarak dik durduk, siz de millet olarak dik durdunuz. Türkiye üzerinde oynanan oyun çok büyük" ifadelerini kullandı.

-"CUMHURBAŞKANINI DİNLEMEK SUÇTUR"-

Pensvanya'da bir zatın türediğini dile getiren Başbakan şunları kaydetti:

"Ne oldu Türkiye'den kaçtı gitti, hani sen bu vatanı seviyordun? Bu milleti seviyordun? Sorulduğu zaman verilen cevap şu; 'Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş?' İnziva için İstanbul olmaz mı? Konya olmaz mı? Memleketin Erzurum olmaz mı? Kabe olmaz mı? Medine olmaz mı? Ama dert başka, şimdi uluslararası istihbarat örgütleri ile konuşmalar, görüşmeler... Bu hoca mı istihbarat şefimi? Bir cumhurbaşkanını dinlemek suçtur, başbakanı dinlemek suçtur, bakanları dinlemek suçtur, ama bunlar ajanlarının eli ile cumhurbaşkanını da dinliyorlar, başbakanı da, Genelkurmay başkanını da, bakanları da dinlediler. Şimdi bunlar CHP ile beraber çalışıyor, MHP ile de beraber çalışıyor, BDP ile beraber çalışıyor. 'AK Parti karşısında en güçlü kimse oyu gidin ona verin' diyorlar. Türkiye cumhuriyeti bu haddini bilmezlere boyun eğmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti kasetlerle, montajlarla, şantajlarla esir alınamaz, Millet eğilmez Türkiye yenilmez. 30 Mart'tan itibaren bunlara, bunların efendilerine çok net bir cevap vereceğiz."

-"MHP OKYANUS ÖTESİNİN DİZİNİN DİBİNE OTURDU"-

Bu MHP 2011 seçimleri öncesinde onlar tarafından ahlaksız bir saldırıya uğradı, Pensilvan'ya adayların ve vekillerin gizlice kaydedilmiş görüntüleri yayınlandı. Bazı adaylar çekildi, birisi MHP'den ihraç edildi ama seçilerek Meclis'e geldi. O dönem bu MHP Genel Başkanı Bahçeli okyanus ötesine verdi veriştirdi. Çok ağır ifadeler kullandı. Bugün bakıyorsunuz MHP şuanda okyanus ötesinin dizinin dibine oturdu, onun müridi oldu. Okyanus ötesi kaset üretiyor, Bahçeli pazarlıyor. Okyanus ötesi montaj yapıyor, Bahçeli tezgahında onu satıyor. Kılıçaroğlu da aynısını yapıyor, ben kendisine adres verdim; İstanbul Tahtakale'de bunu yapabilirsin veya Unkapanı'ndan, sana bu yakışır."

-"TÜRKİYE'Yİ 3. DÜNYA ÜLKE MUAMELESİ YAPAN ŞİRKETLERİN AVUKATI"-

Muhalefetin birbirlerinin avukatlığını yaptığını savunan Başbakan Erdoğan, "MHP Genel Başkanı çıkıyor CHP Genel Müdürünün avukatlığını yapıyor, CHP Genel Müdürü çıkıyor Bozkurt işareti yapıyor. MHP Genel Başkanı çıkıyor, Ankara'da bayrak yakan, İstanbul'da başörtülü kızımıza saldıran, camiye hakaret eden, Gezici'lere, marjinal sol örgütlere sahip çıkıyor. CHP'nin Genel Başkanının teşkilatında hiç adam kalmamış, eski MHP'lileri aday yapıyor, bunlar doğu ve güneydoğuda da BDP'yi destekliyor. Bir CHP milletvekili açıkladı; 'Ağrı'da BDP'yi destekliyoruz' diyor. Oyun çok büyük. Bunların kimlerle birlikte hareket ettiklerine çok dikkat edelim. Bu MHP, bu CHP, bu Pensilvanya, Suriye'de zalim Esad'ın avukatı, Mısır'da Sisi'nin avukatı, 28 Şubatçıların avukatı, DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerinin avukatı, Twıter gibi Türkiye'nin kanunlarını tanımayan, Türkiye'ye 3. dünya ülke muamelesi yapan şirketlerin avukatı. Bir tek Türkiye'nin avukatı değiller" dedi.

-"BENİM GENELKURMAY BAŞKANIMA BÖYLE YAKIŞTIRMA YAPAMAZSIN"-

Erdoğan düşürülen uçağa da konuşmasına yer ayırırken şu değerlendirmelerde bulundu:

"Suriye'nin MİG- 23 uçakları, bizim hava sahamızı ihlal ettiler. Hava sahamızı ihlal edince bizim uçaklarımız kalktı bunlardan bir tanesini vurdu. Kendileri art arda uyarıldığı halde hava sahamızı ihlal etti. 1 uçak ikaza uydu, çekip gitti, diğeri uymayınca uçaklarımız o uçağı vurdu. İnanın Suriye tarafı, açıklama yapmadan CHP Genel Başkan yardımcısı Suriye lehine açıklama yaptı. Ardından CHP Genel Müdürü çıkmış Genelkurmay başkanımıza; 'ucuz işlere girmesin' diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen hangi ülkenin muhalefet partisisin? Sen CHP'nin mi Baas Partisi'nin mi Genel Müdürüsün?, Suriye'nin mi, Türkiye'nin mi yanındasın? Sen, benim Genelkurmay başkanıma bu şekilde yakıştırma yapamazsın önce haddini bileceksin, haddini bilmeyene Pazar günü bu millet haddini bildirir. Bu CHP Genel Müdürü utanmasa 'Suriyeli pilotlar ekmek almaya gidiyordu' der. Türkiye bunlara bırakılmaz.

-"TÜRKMENLERİ YEDİRMEYİZ"-

Geçen yıl Hatay Reyhanlı'da 53 vatandaşımız şehit ettiler. Arkasında CHP heyetini Esad'a götüren rehberler çıktı. 1 yıl oldu açıklama gelmedi. CHP halen zalim Esad'ın, zalim Suriye yönetiminin yanında yer alıyor. Bayır-Bucak Türkmenlerine, malzeme götüren MİT tırlarını çevirdiler, bu Türkmenler şimdi orada tehlikede, risk altında, ne CHP'den bir açıklama geldi ne de MHP'den. Biz gerekeni yapacağız, asla onları yedirmedik, yedirmeyiz."

Başbakan Erdoğan konuşmasında tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet vurgusu da yaptı.

(HSN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title