Haberler

Başbakan Erdoğan Rize'de

Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde konuştu: (3) "Türkiye'deki tüm kardeşlerimden bir ricam var. Lütfen, bu muhalefetin tahriklerine karşı son derece dikkatli olun. Zira artık ateşle oynamaya başladılar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan muhalefetin partilerinin tahriklerine karşı dikkatli olmalarını isteyerek, "Zira artık ateşle oynamaya başladılar. Artık, en kutsal değerlerimizi dahi siyasi istismar, siyasi fırsatçılık malzemesi yapmaya başladılar. En kutsal değerlerimizi kullanarak, nefreti, öfkeyi, kutuplaştırmayı körüklemeye başladılar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, cumhurbaşkanlığı adayı için sokak sokak dolaştığını ifade etti.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı için çatı aday arıyorlarmış, çatı kuracaklarmış. Temeli olmayan binanın çatısı olur mu? Bunlar temelden başlamıyor işe, çatıdan başlıyor. Dolayısıyla olacak birşey yok. Yapacakları birşey yok, sadece turistlik ziyaret yapıyorlar"  diye konuştu.

Muhalefet partilerinin oyunlarını milletin 10 Ağustos'ta bozacağına inandığını, AK Parti'nin adayı kim olursa olsun kutlu yürüyüşünün aynen devam edeceğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir hainin Diyarbakır'da yaptığı hareket, bir kendini bilmezin askeri garnizon içerisindeki bayrağımıza karşı bu hareketi bir defa Türkiye'de birliğin, birlikteliğin işaret fişeği olmuştur. İlgili kesimlere söylenmesi gerekeni söyledik, idari soruşturmalar hem emniyet hem silahlı kuvvetler nezdinde başladı, atılan adımlar var, o hainin de tespiti yapıldı. Çok hassas, yoğun şekilde araştırıyoruz ve inşallah bulup ortaya çıkaracağız, karşılıksız kalmayacak. Şu anda bazı kişiler gözaltına alındı, soruşturmalar zaten devam ediyor, ancak bu haince hadise üzerinden Türkiye'de çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. İşte bu oyuna, tuzağa, tahrike karşı sizlerden çok dikkatli olmanızı, sağduyulu olmanızı, vakarla davranmanızı rica ediyorum.

Bunların biliyorsunuz, her türlü istismarcısı var. Bir kısmı bayrağımıza bu şekilde saldırarak istismarını yapar, bir diğer kısmı da maalesef yine bayrak üzerinde farklı istismar yollarına gider. CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin tahriklerine, tuzaklarına asla gelmeyin. Bu CHP ve MHP'nin, Diyarbakır'da bayrağımıza saldırı olunca bayrak sevgisi o zaman akıllarına geldi."

Başbakan Erdoğan, CHP'nin 2011 seçimlerinde BDP ile anlaşarak bazı şehirlerde miting yaptığını, o şehirlerde Türk bayrağı dahi açamadığını belirterek, "Şimdi TBMM'de CHP, MHP bayrak şovu yapıyorlar, onu Hakkari'de niye yapmadınız. Gezi olaylarında Ankara'da Türk bayrağını yakan hainlere siz kuçak açtınız, senin milletvekillerin onlarla beraber harek etti. Bölücü terör örgütünün lideriyle, Gazi Mustafa Kemal posterini yan yana asanlara siz kuçak açtınız, şimdi çıktınız bayrak üzerinden istismar yapıyorsunuz" diye konuştu.

"81 vilayetin tamamında kendi parti bayrağını bile dalgalandıramayanlar nasıl oluyor da Türk bayrağının istismarına yelteniyorlar" diyen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin Sivas'ın ötesine geçemediklerini, Sivas'ın ötesinde siyaset yapamadıklarını, oralarda kendi parti bayraklarına daha dalgalandıramadıklarını söyledi.

-"Biz, birliği, dirliği, kardeşliği daha da yüceltmenin peşindeyiz"

Erdoğan, MHP ve CHP'nin hiç gitmedikleri, gidemedikleri, gitmeye cesaret edemedikleri yerlerlerde, 'bayrak indirildi' istismarı yaptıklarını, AK Parti'nin ise nerede Türk bayrağı dalgalanıyorsa orada siyaset yaptığını, hizmet, eser ürettiğini belirterek, vatandaşlara muhalefetinin tahriklerine, bayrak ve diğer kutsal değerler üzerinden yaptığı oyunlara gelmemesi ricasını tekrarladı.

Hiçbir şımarıklığa, kuralsızlığa, kanunsuzluğa izin vermeyeceklerini, Türkiye'nin kazanımlarından, değerlerinden, ilkelerinden taviz vermeyeceklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Çözüm Süreci, birilerinin iddia ettiği gibi bir boyun eğme, taviz verme süreci asla değildir, olmamıştır. Bunu böyle zannedenler varsa büyük yanılgı içindedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç kimse karşısında boyun eğmez, hiç kimseye taviz vermez. Biz, birliği, dirliği, kardeşliği daha da yüceltmenin peşindeyiz. Bu ülkeyi huzur ve emniyete kavuşturmak için ne yapmak gerekiyorsa sadece onu yaptık ve onu yapıyoruz. Ne yapıyorsak 77 milyon için, ülkemiz için yapıyoruz, bunu istismar etmeye, bunu şımarıkça fırsatcılığa çevirmeye çalışanlar da karşılarında bizi bulurlar. Onun için sağduyulu olacağız, ama vakur olacağız, büyük bir devlet, millete yakışan neyse onu yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Türk bayrağına saldıranlara ve onların arkasındaki efendilerine karşı büyük devlet refleksiyle hareket ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bayrağımıza saldıranlar ya çocuklarımızın arkasına ya da kadınların arkasına saklanırlar. Bunlar böyle alçaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta bir kez daha sandığa gidileceğini ve ilk kez cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini anımsatarak, egemenliğin gerçek sahibinin başkanını seçeceğini söyledi.

2007'de Cumhurbaşkanı seçmelerinin engellenmek istediğini, gülünç bahanelerle sürecin tıkanmak istendiğini anlatan Erdoğan, anayasayı değiştirdiklerini ve millete gittiklerini, halktan yüzde 69 onay aldıklarını belirti.

Tarihte ilk defa milletin oylarıyla, milletin tercih ettiği bir adayın Cumhurbaşkanı olacağını kaydeden Erdoğan, 10 Ağustos'ta Rize'den bir kez daha rekor düzeyde oy beklediğini ifade etti. Rize mülki sınırlarıyla çok ciddi bir patlama yapacağına inandığını ifade eden Erdoğan, Rize'nin birinciliği kaptırmamasını, aday kim olursa olsun Rize'den farklı bir oy oranı istediğini söyledi.

Açılışını yaptıkları eser ve hizmetlerin Rize'ye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, yarın Artvin'de, Pazar günü de Trabzon'da açılış törenlerine katılacaklarını bildirdi. AK Parti'nin Karadeniz bölgesinde kazandığı belediye başkanlıklarından söz eden Erdoğan, Karadeniz sahil boyunda büyük başarı elde ettiklerini anlattı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindekilerle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

-Erdoğan'dan işadamına tavsiye

Erdoğan, Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Binası'nın yapımına katkılarından dolayı Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Karakan ve bölgede yatırımları bulunan Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'a birer teşekkür plaketi takdim etti. İşadamı Kutman'ın Rize'ye uzun süredir gelmediğini söylemesi üzerine Erdoğan, bundan sonra sık sık gelmesini tavsiyesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Kendirli ilçesine canlı bağlantı yapılarak, yapımı gerçekleştirilen CNG tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz tesisi olduğunu ifade eden Erdoğan, açılış sırasında bir vatandaşın, kendisini Kendirli'ye daveti üzerine de yakında gideceğini söyledi.

Erdoğan, konuşması öncesinde 4,5 yaşında olduğu öğrenilen Muhammet Şen ismindeki çocuğu yanına çağırarak kısa süre sohbet ederek oyuncak hediye etti.

Toplu açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, bölge milletvekilleri, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title