Haberler

Başbakan Erdoğan: Onlar 77 Milyonun Evladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin, artık 77 milyonun evladı olduğunu ifade ederken, Soma faciası sonrası Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil'in Soma'da yaşamını yitiren işçilerin AK Parti mitinglerine para karşılığı götürüldüğünü gündeme getirmesi ve yaşananlar için de "müstahaktır" yorumunu yapmasına sert tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin, artık 77 milyonun evladı olduğunu ifade ederken, Soma faciası sonrası Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil'in Soma'da yaşamını yitiren işçilerin AK Parti mitinglerine para karşılığı götürüldüğünü gündeme getirmesi ve yaşananlar için de "müstahaktır" yorumunu yapmasına sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, ATO Congresium'da, TİKA tarafından tamamlanan ortak projeler "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" açılış töreninde konuştu.

-"ARTIK 77MİLYONUN EVLADI OLDULAR"-

Erdoğan konuşmasına Soma'da yaşanan maden faciası ile başladı. Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiye bir kez daha Allahtan rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, " Ekmek için, evlerinin, ailelerin, çocuklarının rızkı için yerin altında ter döken, helal kazanç uğruna canını veren bu kardeşlerimi rabbimden temennim o dur ki, şehit mertebesinde taltif eder, kabul eder. Soma'da şehit olan kardeşlerimiz, artık 77 milyonun evladı oldular. Hem şehitlerimizin yakınlarına, hem de 77 milyon yaralı halkıma sabır ve metanet diliyorum. Tekrara tekrar hastanede ziyaret ettiğimiz, yaralı kardeşlerime geçmiş olsun diliyorum. Millet olarak tarifi olmayan bir acıyı yaşıyoruz" dedi.

-BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN'DA YAŞANAN AFET-

Bosna Hersek ve Sırbistan'da son 120 yılın en büyük sel felaketinden birinin yaşandığını anımsatan Başbakan Erdoğan, dün akşam Bosna Hersek Başbakanı ile görüştüğünü, bazı taleplerinin olduğunu, bu sabah yardım malzemelerinin Bosna Hersek'e ulaştığını söyledi. Başbakan Erdoğan, afet bölgesine neler gerekiyorsa, gerek AFAD, gerek Kızılay gibi kurumlar vasıtasıyla yardımların devam edeceği mesajı verdi.

Gürcistan'da yaşanan toprak kaymasında toprak altında kalan insanların olduğu bilgisini aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Gürcistan'a, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın tamamladığı 5 ülkedeki 5 projenin son derece anlamlı bir günde hizmete açılacağını belirten Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal'in 1919'da Samsun'a çıkarak, 95 yıl önce milli mücadelenin ateşini yaktığı, o anlamlı günün, 95'inci yıl dönümünü idrak ediyoruz. Türkiye Genelinde tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal'i minnetle yad ediyoruz.

"Gazi Mustafa Kemal, kendisine doğum tarihi sorulduğunda 19 Mayıs diye cevaplamıştı. Kendi ifadesi ile Gazi Mustafa Kemal'in doğum gününe denk gelen anlamlı bir açılış yapıyoruz. TİKA, Makedonya'da Makedon makamları ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal'in babası, Ali Rıza Efendinin yerini tespit etti. Makedonya'nın yüke Belediyesine bağlı, Kocacık Köyünde, aslına uygun şekilde projelendirdik. 2011 yılında çalışmalara başladık. Selanik'teki evi nasıl aslına uygun olarak restore ettiysek, bu evini, aynı şekilde restore ettik. 2 Adet anı evini tamamladık, bugün bu anı evlerini, ziyaretçilerin hizmetine açıyoruz. Kocacık köyüne gidenler, Gazi Mustafa Kemal'in babasının bu anı evlerini ziyaret edebilecek, tarihi orada yaşayacak."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title