Haberler

Başbakan Erdoğan: O Ayakkabıyı Atma, O Sana Lazım Olur

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, kendileriyle uğraşmadıkları sürece bu sürecin dünyanın hayranlıkla seyredeceği bir süreç olacağını kaydederek, "Şuanda Meclis kapandı." dedi.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendileriyle uğraşmadıkları sürece bu sürecin dünyanın hayranlıkla seyredeği bir süreç olacağını kaydederek, "Şuanda Meclis kapandı. Dedik ki '28'ine kadar Meclis kapalı olsun.' Niye? Düşünebiliyor musunuz, Pazar gününün o heyecanını, coşkusunu bize yaşatmak istemeyenler, işte Parlamentoda ayakkabılarla uğraşıyorlar. O ayakkabıyı atma, o sana lazım olur. Bunların kalitesi bu, seviyesi bu. Ama bizim kadın kollarımız, bizim hanım milletvekillerimiz hiçbir zaman onların seviyesine hamdolsun düşmediler ve düşmeyecekler. Onlar onurlarıyla vakarlarıyla onlara zaten en güzel cevabı veriyorlar, verecekler. Dolayısıyla geleceğe yönelik de bu noktada parlamentodaki duruşumuz, o da büyük önem arz ediyor" dedi.

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin 13. Kuruluş yıldönümü nedeniyle parti genel merkezinde düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, bu haftanın yoğun ve anlamlı olduğunu, bugün de partisinin 93. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısını yaptıklarını söyledi.

Bu toplantıda partisinin geleceğine yönelik görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "10 Ağustos'ta yaptığımız cumhurbaşkanı seçimi, 2015 seçimleri için bir işaret fişeğidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 13 yaşında olmasını büyük bir heyecanla kutladıklarını söylerken, "Bundan sonraki sürecin heyecanı içerisinde inşallah 27 Ağustos'ta olağanüstü kongrenin hazırlığı içinde olacağız. Bununla ilgili olarak, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşların kanaatlerini ifade ettiler. Aynı şekilde bu gün Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yüne kanaatlerini yazılı olarak ifade ettiler. Bu resepsiyona müteakiben, milletvekili arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Genel merkez kadın kolları, genel merkez gençlik kollarıyla bir toplantı yapacağız. Yine kanaatleri aynı şekilde alacağız" dedi.

-"90 GÜN KALA YENİ KAN, YENİ HEYECAN İNŞALLAH HEP BİRLİKTE 2015 SEÇİMLERİNE HAZIRLANMALI"-

Erdoğan kendi anlayışlarında 3 başlığın çok önemli olduğunu söylerken, "katılımcılık, istişare ve hepsinin yanında kolektif akıl önem arz ediyor. Bunun neticesinde ortaya çıkacak tabloyla inşallah 27 Ağustos'ta inanıyorum ki birlik, beraberlik içerisinde büyük kongre delegeleri kararını verecektir ve bundan sonraki süreçte inşallah yeni genel başkanımız ve başbakanımızla geleceğe yürüyeceğiz" dedi.

Erdoğan, genel başkan ayrı, başbakan ayrı olmasının yanlış olduğunu söyleyerek, "Bu, bizim kendi ilkelerimize de ters olur. Çünkü ilkelerin partisi olduğumuza göre biz burada birlikteliği, bütünlüğü sağlamamız lazım. Bu birliktelikle de hemen bu seçimin, kongrenin ardından süratle eylül, ekim gibi belde seçimleri, ilçe seçimleri, il seçimlerini yapmalıyız. 2015 seçimlerine 90 gün kala biz bu işi bitirmeliyiz, 90 gün kala yeni kan, yeni heyecan inşallah hep birlikte 2015 seçimlerine hazırlanmalı, çıkmalı ve sandıkları yine aynı şekilde AK Parti olarak patlatmalıyız" diye konuştu.

-"YETER Kİ BİRBİRİMİZE ÇELME TAKMAYALIM"-

Kendinin bu heyecanı gördüğünü kaydeden Erdoğan, 13 yaşında olan AK Parti'nin kurulduğundan bu yana, "parçalandı, parçalanıyor, gitti, gidecek, dayanamaz" ifadelerinin kullanıldığını söyledi. Bunların niyetlerinin, hiçbir zaman tahakkuk etmediğini kaydeden Erdoğan, "Çünkü bunlar milletle aynı istikamet, kıbleye bakmıyorlar ama biz milletle aynı istikametteyiz, aynı kıbledeyiz. Onun için hamdolsun milletin partisi, milletin iradesiyle hareket ettiği sürece inanıyorum ki yalnız kalmayacaktır. Yeter ki birbirimize çelme takmayalım, dışarıdan, içeriden birçok bu işte girişimde olanlar olabilir, bunlara prim vermeyelim. Bunlara prim vermediğimiz sürece bu hareket evelallah geleceğe çok daha güçlü şekilde gidecektir. Bundan hiçbir endişem yok" şeklinde konuştu.

-"TÜZEL KİŞİLİKLER DE DOĞAR, BÜYÜR, ÖLÜR"-

Büyük düşünmeye mecbur olduklarını söyleyen Erdoğan, "Şunu unutmayın, dünya bize bakıyor. İslam dünyası bize bakıyor. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Bakınız Ortadoğu'da daha güçlü bir Türkiye bilesiniz ki daha belirleyici olacaktır. Onun için de biz bu yolculukta inşallah 2015'i farklı değerlendirmemiz, bakmamız lazım. Şimdiden 2015'e çok güçlü hazırlanmamız lazım. Tabii ki her doğan malum büyür, gelişir ve ölür. Bu, gerçek kişiler için böyle olduğu gibi tüzel kişiler için de öyledir. Bunun ömrü ne kadar uzun olursa inanıyorum ki fayda süreci de o kadar farklı olacaktır, fazla olacaktır. Partimizin bu noktadaki ömür süreci ne kadar uzun olursa inanıyorum ki Türkiye ve Türk milleti bundan çok daha fazlasıyla istifade edecektir. Ve AK Parti inanın Türkiye'nin gülen yüzüdür, AK Parti Türkiye'nin her yönüyle inşallah sigortasıdır. Bu konuda biz kendimize inanalım, biz kendimize güvenelim, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeşliğimiz üzerinde herhangi bir spekülasyona asla fırsat vermeyelim ve hep birlikte Türkiye olmaya inşallah devam edelim. Bu yolculuğumuzda ebediyete irtihal etmiş tüm kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Beraber yola çıkmıştık ama şu anda bunlar aramızda yok. Gençlik teşkilatlarımızda, kadın kollarımızda, ana kademede bizimle beraber yola çıkan bu kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Aynı şekilde emeği geçen tüm kardeşlerime, teşkilatlarımızda olup daha sonra teşkilatlarımızdan şu veya bu vesileyle ayrılmış olan kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"COŞKUSUNU BİZE YAŞATMAK İSTEMEYENLER"-

Bundan sonraki süreçte de siyasetin sadece Parlamento içinde yapılmadığını vurgulayan Erdoğan, "Parlamentonun dışında da siyasetçi olarak, siyaset olarak yapacağımız çok şeyler var, bunları da bilmemiz lazım. Buna göre nerede, hangi görev bizlere verilirse, nerede hangi köşe taşı olabilirsek bu, bizim için önem arz ediyor ve ben bunu teşkilat mensubu arkadaşlarımın çok iyi kavradığını biliyorum ve buna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Savunma sanayinde Türkiye'nin daha iyi noktalara geleceğini kaydeden Erdoğan, "Bu süreç özellikle göreceksiniz dünyanın hayranlıkla seyrettiği bir süreç olacaktır. Yeter ki biz kendimizle uğraşmayalım, beraber olalım, iti olalım, diri olalım. Şuanda Meclis kapandı. Dedik ki '28'ine kadar Meclis kapalı olsun.' Niye? Düşünebiliyor musunuz, Pazar gününün o heyecanını, coşkusunu bize yaşatmak istemeyenler, işte Parlamentoda ayakkabılarla uğraşıyorlar. O ayakkabıyı atma, o sana lazım olur. Bunların kalitesi bu, seviyesi bu. Ama bizim kadın kollarımız, bizim hanım milletvekillerimiz hiçbir zaman onların seviyesine hamdolsun düşmediler ve düşmeyecekler. Onlar onurlarıyla vakarlarıyla onlara zaten en güzel cevabı veriyorlar, verecekler. Dolayısıyla geleceğe yönelik de bu noktada parlamentodaki duruşumuz, o da büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'ye veda ettiği 13. yıl resepsiyonuna Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, kabineden bakanlar, AK Partili milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, il başkanları, AK Partili belediye başkanları, Genel Merkez kadın ve gençlik kolları başkanları, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri katıldı.

Erdoğan resepsiyonun ardından AK Parti'nin bundan sonraki lideri ve başbakan olacak ismin belirlenmesi amacıyla parti genel merkezinde milletvekilleriyle görüşmeye başladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title