Haberler

Erdoğan: Müslümanlar Kardeşlerini Sırtlarından Hançerlemez

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "Müslümanlar kardeşlerini sırtlarından hançerlemez, Müslümanlar kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmez." dedi.

Başbakan Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 'İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı'na katıldı. Programda Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, imam hatip lisesi mezunları ve çok sayıda kişi de hazır bulundu.

Programda konuşan Başbakan Erdoğan, O kadar bahtiyarım ki imam hatip okuluna gittim, orada okudum, orada Kur’an ve Siyer ile ilim şehrinin havasını teneffüs ettim ve oradan mezun oldum. O kadar gururluyum ki 4 çocuğumun imam hatip okullarında Kur’an ve Siyer terbiyesiyle yetişmiş olmaları beni mutlu etti. 28 Şubat’la kat sayı ve başörtüsü yasağıyla kapılarına kilit vurulmuş imam hatip okullarını yeniden açma, onlara eski hürriyetlerini, ehemmiyetlerini yeniden kazandırma, imam hatip okullarının yeniden can bulması için hizmetkarlık etme şerefine nail olduk. Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerini tüm okullarımızda seçmeli ders olarak okutabilme, gençlerimizin, öğrencilerimizin, velilerin önüne o ilim şehrine girebilme imkan ve tercihini sunabildik. Eğer şahsıma 12 yıllık başbakanlığında yaptıklarından nedir derseler, öyle tahmin ediyorum ki imam hatip okullarına yeniden can suyu verme şerefi yetecektir” dedi.

“Asıl olan geride fani eserler değil, geride baki eserler bırakabilmektir” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Birileri ne diyorlar ‘Pensilvanya’daki zat söylediyse doğrudur.’ Hayır. Böyle bir şey söylemek itikadi noktada insanı sapkınlığa götürür. O sadece sevgili peygamberimize aittir.”

“MÜSLÜMANLAR KARDEŞLERİNİ GİDİP DE BATI ÜLKELERİNE ŞİKAYET ETMEZLER”

Kardeşlerin birbirlerine Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Laz, diyerek aralarına duvarlar öremeyeceklerini belirten Erdoğan, “Kardeşler birbirlerini unutmaz, birbirlerinin acısına ve sevincine sırtlarını dönmezler. Filistin senin kardeşindir, Suriye senin kardeşindir, Esma’nın şahsında Mısır senin kardeşindir, Somali, Irak, Afganistan, Myanmar, Bangladeş senin kardeşindir, öz be öz kardeşindir. Kardeşinin meselesine sırtına dönen, Arafat’ta Veda Hutbesi’nin sonunda Hz. Nebi’nin huzurunda verdiği şahitlik yeminine de sırtını dönmüştür. Müslümanlar kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler, Müslümanlar kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmezler. Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. ‘Lailaheillallah’ diyenler inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp kendi ülkesine, milletine, kendi öz değerlerine ihanet etmezler, edemezler. Filistin’e, Mavi Marmara Gemisi’ne sırtını dönüp, mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler Arafat’taki vaatlerine ihanet edenlerdir” dedi.

Başbakan Erdoğan, başörtüsüne sırtını dönüp, imam hatip davasına büyük ve bağımsız Türkiye davasına bigane kalıp, zalimlere tebessüm edenlerin Arafat’ta verilen söze muhalefet ettiklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Müslümanların seslerini gizlice dinleyenler, mahremlerine girenler, Müslümanların evlerini gizlice gözetleyenler, sonra bunları tehdit ve şantaj olarak kullananlar bırakınız ayetleri, hadisleri, insana ait ne kadar değerli şeref varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir. İslam tarihi de, insanlık tarihi de, bizim millet olarak kendi tarihimizde nice ihanetler görmüş, tanıklık etmiştir. Ama hiçbir ihanet o ihanetinin sahibinin, o hainlerin yanına kar kalmamıştır.”

Salondaki gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, “Aldatılmış, kandırılmış, malına kazancına, hatta aldığı her nefese ipotek konulmuş saf, temiz, ihlaslı kardeşlerinize sahip çıkmanızı rica ediyorum. Birilerinin yaptığı gibi onlar için beddua değil, onlar için gece gündüz dua etmenizi rica ediyorum. Onların da gerçeği görebilmesi için, nasıl aldatıldıklarını, bir ihanet kumpası içinde nasıl istismar edildiklerini idrak edebilmeleri için onlara şefkatle, merhametle, yaklaşmanızı sizlerden rica ediyorum” diye konuştu.

“Derler ki bir musibet, bin nasihatten evladır. Biz kardeş zannettiklerimizin hançeriyle, bir musibete duçar olduk ama ondan inşallah bin nasihat çıkar” diyen Erdoğan, yapılan tüm saldırılara, yaşadıkları tüm acılara rağmen dimdik ayakta olduklarını vurguladı. Erdoğan, “Millet olarak 77 milyon başımız dik, alnımız açık bir şekilde tarih sahnesinde ve istikbal yolculuğumuzda iddiamızı en güçlü şekilde muhafaza ediyoruz” dedi.

İmam hatipli gençlere, “Bu ülkeye sımsıkı sarılacak ve sizler boynunuzu bükmeyecek, kendinizi asla ikinci, üçüncü sınıf hissetmeyeceksiniz” diye seslenen Erdoğan, “Siz bu salonda olanlar veya olmayanlar Türkiye’nin tüm gençliğiyle bu ülkenin, bu toprakların bu vatanın, bu devletin ve aziz bayrağın sahiplerisiniz. Siz bu topraklara dışarıdan gelmediniz ki kendinizi misafir hissedesiniz. Siz bu topraklarda sığıntı değilsiniz, parya değilsiniz, garip değilsiniz. Sesi çok çıkanın, parası bol çok olanın, medyaya yön verenin, sokaklarda terör estirenin, cam, çerçeve kıranın, yani şımarıkların, yani kaba kuvvet sahiplerinin haklı olduğu bir Türkiye artık hafızalarda acı bir hatıraya dönüşmüştür. Bu ülkenin sahibi belli zümreler, belli güç odakları, belli çeteler değil, 77 milyonun tamamıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Emrullah İşler Sinan Erdem Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title