Haberler

Başbakan Erdoğan: Milletin İradesinin Çalınmasına Müsaade Etmedik

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Rize mitinginde, Gülen cemaatini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Rize mitinginde, Gülen cemaatini eleştirdi. AK Parti'nin 7 coğrafi bölgede ayrım yapmadığını belirten Erdoğan, mafyayla, hukuksuzlukla, cunta ile mücadele ettiklerini ve milletin iradesinin çalınmasına müsaade etmediklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve BaşbakanErdoğan, Yerel seçim çalışmaları kapsamında 46. mitingini baba ocağı Rize'de yaptı. Cumhuriyet Meydanında Rizelilere seslenen Başbakan Erdoğan; "81 güzel var amma içlerinde Rize'nin yeri bambaşka" dedi.

Siirt'te okuduğu ve kendisini Cezaevine götüren Ziya Gökalp'in şiirini okuyan Başbakan Erdoğan, "Güzel oldu, oradan AK Parti doğdu, ana ocağımız, baba ocağımız Rize'yi hiç mahcup olmadık" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

-"7 COĞRAFİ BÖLGE ARASINDA ASLA AYRIM YAPMADIK"-

"14 Ağustos 2012'de AK Partiyi kurduk. Türkiye bize güvendi, emaneti bize teslim etti. 11 Yıl boyunca Başbakanlık yaptım. Bizi seçenlere, 81 vilayetimize yaptıklarımızla Türkiye'nin yüzünü ağarttık. Rize'den aldığımız kültürle, 77 milyonun, 81 vilayete hizmetkar olurken, mazlumlara el uzattık. Biz Rize'den şunu öğrendik; 'Atmaca gibi Atak Olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi Gibi çağlayacaksın, Bereketli çay bahçeleri gibi almadan, veren olacaksın' işte biz Rize'den bunu öğrendik. 77 Milyona hep bir nazarla baktık, 77 Milyonu kardeş gördük, 77milyonun kardeş görürken, 81 vilayetin arasında, 7 coğrafi bölge arasında asla ayrım yapmadık. 780 bin kilometre kare bizim için aynı.

-"BİZ 77 MİLYONUN PARTİSİYİZ"-

BDP siyasi Kürtçülük yapıyor, MHP siyasi Türkçülük yapıyor, CHP'de 'biz sahillerinin partisiyiz' diyor. Bunların hiç birinden bir şey olmaz. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Biz '77 milyonun partisiyiz' dedik. '780 bin kilometrekarenin partisiyiz' dedik. Ben Türkü Türk olduğu için sevmedim ki! Ben Kürt'ü Kürt olduğu için sevmedim ki! Laz'ı Laz olduğu için sevmedim, Boşnak'ı, Abaza'yı, Gürcü'yü, Gürcü olduğu için sevmedim. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için sevdim. Biz böyle bir kültürle yetiştik. 'Daima kardeş dedik, daima insan' dedik. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Her saatimizi, her dakikamızı, her saniyemiz, her anımızı, dolu dolu geçirdik."

-"YOL DEDİLER YOLLAR İNŞA ETTİK"-

Erdoğan, "Türkiye'nin yola ihtiyacı var dedik, yollar inşaat ettik. Bizden öncekiler öyle dağları delmediler, biz dağları deldik" ifadelerini kullanırken, "Türkiye'nin okullara ihtiyacı var dedik, 205 bin derslik inşa ettik. Geldiğimizde 76 üniversite vardı, biz buna 79 üniversite ilave ettik. Türkiye'nin konuta ihtiyacı var dedik, 12 yılda 622 bin konut yaptık. Türkiye'nin barajlara ihtiyacı var dedik, Derinler barajını bitirdik, Muratlı barajını bitirdik, şimdi Yusufeli barajına başladık onu da bitireceğiz. Türkiye'nin enerji sıkıntısı vardı onu bitirdik. Türkiye'nin sağlıkta reforma ihtiyacı var dedik, hastanelerle, şehirlerimiz donattık. Türkiye'de hızlı tren neden yok dedik, hızlı trenle Türkiye'yi tanıştırdık" şeklinde konuştu.

-"MAFYAYLA, HUKUKSUZLUKLA, CUNTA İLE MÜCADELE ETTİK"-

"Yoksullukla mücadele ettik, yoksullukla mücadele ettik, yasaklarla mücadele ettik, çetelerle mücadele ettik, mafyayla, hukuksuzlukla, cunta ile mücadele ettik. 12 yılda Türkiye'nin ekonomisini büyüttük. Ticaretini, sanayisini, tarımını büyüttük, Türkiye'nin itibarini, pasaportunu, Türkiye'nin parasını, Türkiye'nin bayrağının itibarını çoğalttık" vurgusu yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bayrak reklamını izliyor musunuz? değil mi? Bayrak sevdası budur, bayrak aşkı budur, bayrak heyecanı budur, CHP kalkmış bizimle bayrak yarışına giriyor, Kılıçdaroğlu sen git ya, senden bir şey olmaz, sen önce Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandırmayı bir öğren. Hakkari'de anlaşma yaptılar, CHP bayrakları ile meydana çıktılar. Ama biz, Türk bayrağını aynı bu alanda olduğu gibi orada da dalgalandırdık. Kardeşliği büyüttük, umudu çoğalttık, heyecanı, coşkuyu, bunu arttırdık her ne yaptıysak Türkiye için yaptık. Geleceğimiz için yaptık. Türkiye'nin aleyhine olan, ne varsa bunların karşısında durduk. Türkiye'nin lehine ne varsa, dim dik durduk.

-"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN, İTİBARINDAN, RAHATSIZ OLANLAR VAR"-

"Türkiye'nin büyümesinden, itibarından, rahatsız olanlar var. Dünyada Türkiye artık etkin bir ülke oldu mu? Bölgesinde etkin bir ülke oldu mu? Bundan rahatsız oldular. AK Partiyi buradan gönderelim dediler, Ak Partiyi yıpratalım dediler, AK Partiyi durduralım ki Türkiye duşsun dediler, şu AK Partiyi durduralım da Türkiye geri gitsin dediler. AK Partiden milletin iktidarından alalım, yeniden malum sermaye çevresine, yeniden faiz lobilerine, yeniden kan lobilerine teslim edelim dediler. Terör ve savaş lobileri hep beraber çullandılar. Önce Gezi olaylarını başlattılar. Ama Rize Gezicileri buraya sokmadı. Arkasında 17 Aralık komplosunu, 25 Aralık komplosunu devreye soktular. Nasıl 12 yıl dik durduysak bu seferde dik durduk, milletin emanetini, milli irade hırsızlarına teslim etmedik. Milletin iradesinin çalınmasına müsaade etmedik."

-"MİLLET BİZE NE ZAMAN GİT DERSE O ZAMAN GİDERİZ"-

İktidarın milletten alınıp seçkinlere devredilmesine göz yummadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Kasetlere, montajlara, dublajlara, iftiralara boyun eğmedik. Bizi buraya siz getirdiniz, Millet getirdi, Millet ne zaman bize git derse gideriz. Milletin bize emanetini kimseye teslim etmeyiz. Hele hele Milletin emanetini, Pensilvanya'dan Türkiye'yi karıştırmaya çalışan fitnecilere, onların hilelerine, onların tuzaklarına asla telim etmeyiz. Diyor ki 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' Hayırdır ya, Türkiye'de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Pensilvanya'dan başka yer bulamadın mı? Konya'da inzivaya çekilseydin. İstanbul'da, Ankara'da, Bak Rize'de de sana yer verirdik. Mekke ne güne kaldı, Medine ne güne kaldı, oralarda inzivaya çekilseydin. Çiftlikte inziva, sporla ilgileniyor, siyasetle ilgileniyor, magazinle ilgileniyor. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı'na hain diyebiliyor. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Meclis Başkanını, Bakanlarını rahatlıkla dinliyor, yanında 30 yıl bulunan öğrencilerini dinliyor" dedi.

Gülen Cemaatinin gayeleri için her şey yapabileceğini savunan Başbakan, "Mit raporlarıyla Susurluk'la, 12 Eylülle, 28 Şubat'la, hepsiyle ilgileniyor. 35 yıl buna çalıştılar, bir yandan 'inzivaya çekildim' diyor, diğer yandan sabah akşam telefon dinliyor, 'inzivaya çekildim' diyor, insanların mahremini gözetliyor, insanların yatak odalarını gözetliyor" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Millî İstihbarat Teşkilatı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title