Haberler

Başbakan Erdoğan: Millet Eğilmedi Türkiye Yenilmedi

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 30 Mart seçimlerini değerlendirirken "Millet eğilmedi Türkiye yenilmedi" dedi. Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini belirten Başbakan Erdoğan, büyük Türkiye'den yeni Türkiye'den rahatsız olanların, Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin, kirli ve ahlak dışı kampanya yürüttüğünü savundu.

Partisini grup toplantısında konuşan Erdoğan, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken başarılarında emeği geçen örgütüne ve kendilerini destekleyenlere teşekkür etti. Erdoğan alıkları büyük oy oranına dikkat çekerken tüm Türkiye'nin Başbakanı, hükümeti olduklarını vurguladı. Erdoğan yerel seçimlerin sonuçlarını iyi okuduklarını anlatırken seçimlerden paralel yapıyla mücadele kararının çıktığını kaydetti.

Yerel seçimler hakkında "Demokrasi tarihinin en meşakkatli seçimini yaşadık" diyen Başbakan Erdoğan, "Büyük Türkiye'den rahatsız olanların kirli ittifak yaptıkları çok kirli ahlak ve edep dışı kampanya yürüttükleri seçim sürecine şahit olduk. Gezi olaylarından başlayarak demokrasi siyasetin istikrar huzur ortamı ve çözüm sürecinin ekonomi ve dış politikanın büyüyen Türkiye'nin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden AK Parti'den çok Türkiye idi. Türkiye'nin birliği hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Sokak hareketlerini, vandalllığı, faşizmi, ırkçılığı en azami şekilde kullandılar" dedi.

-"İNANÇLARI MEZHEPLERİ ACIMASIZCA İSTİSMAR ETTİLER"-

Seçim sürecinde "inançların, mezheplerin acımasızca istismar edildiğini" savunan Başbakan Erdoğan, "Uluslararası platformlarda ülkenin imajını karalamaktan tutun yatak odalarına kadar insanların mahremini görüntülemeye kadar her yöntemi denediler. Bunları asla ve asla unutmayacağız. Bu mümkün değil. Birileri gittiler terör örgütünü silahlı eyleme teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu. Silahları elinize alın orduya saldırın diye mesaj gönderenler oldu. Ankara İstanbul ve Hatay'da eli kanlı örgütleri sokağa dökmek için her tür tahriki yaptılar. Uluslararası platformda ne kadar Türkiye karşıtı odak varsa onlarla işbirliği yapacak kadar alçaldılar. Ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. Yatırımcıya Türkiye'ye gelmeyin dediler" şeklinde konuştu.

-"MAHREM GÖRÜNTÜLERİ AHLAKSIZCA YAYINLADILAR"-

Erdoğan, Türkiye'nin haklı olarak uçak düşürdüğünde saldırganların yanında saf tutanların olduğunu dile getirirken, şunları kaydetti:

"Yardım malzemesi götüren TIR'ların önünü kesecek kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar. Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Genelkurmay 2. Başkanının görüşmesini kaydettiler, servis ettiler. Binlerce kişinin telefonunu hukuksuzca dinlediler. Mahrem görüntüleri ahlaksızca yayınladılar. Ben gazeteciyim diye ortaya çıkanlar devletin en gizli sırları üzerinden mahrem görüşmeler üzerinden ahlaksızca yorum ve yayın yaptılar. İnsanların aile yaşantısını kurtlar sofrasına meze yaptılar. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Bir süre sonra fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini namuslarını gözden çıkarıp onları bile fırlatmayı göze aldılar. İnsanların vefat etmiş annelerine hakaretten tutun milletin tamamını aşağılamaya kadar ahlaksızlığın alçaklığın her çeşidini sergilediler. Anketlerle manipülasyon yaptılar. Seçimde hile yapılacak diye şayia yaydılar. 30 Mart'tan itibaren postal giymiş haber ajanslarını da kullanarak insanları sokağa düşürmeye çalıştılar. Kendi yenilgilerini konuşmak yerine hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar."

-"BU ALÇAKLIĞI SİNEYE ÇEKMEYECEĞİZ"-

Bunları asla unutmayacağız. Siyaset ve demokrasi tarihi bu ihaneti bu alçaklığı asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız. Sütunların köşelerin vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Muhalefet partilerinin hainlerle işbirliğini asla unutmayacağız. Utanmadan sıkılmadan kendi arzu ettikleri gibi balkon konuşması yapmamızı istediler. Bunu beklediler. Bütün yapılanları sineye çekecektik hakaretleri yutacaktık. O ahlaksızca saldırıların üzerine çizgi çekecektik güya. Bir balkon konuşmasıyla her şeyi unutacak ve yolumuza devam edecektik. Bizden boynumuzu yere eğmemizi bekliyorlar. Her şeyi unutmamızı bekliyorlar. Beyler biz boynumuzu yere eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz. Biz bu alçaklığı sineye çekmedik, çekmeyeceğiz. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Casusluk alçaklık ve edepsizlik asla karşılıksız kalmayacak. 30 Mart çok ama çok önemlidir. 27 Mayıs'ta başlayan silahların gölgesinde siyasetin son bulduğu tarihtir. Vesayet defterinin dürüldüğü tarihtir. Kibir abidelerinin yıkıldığı tarihtir. Bir mürebbiye edasıyla kendini beğenmişlikle parmaklarını millete sallayan imtiyazlı çevrelerin ebediyen kaybettiği bir tarihtir."

-"BALKON KONUŞMASI"-

Balkon konuşmasına gelen eleştirilere de değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun CHP yapsın, MHP yapsın. Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler. İşte daha bu sabah MHP'nin genel başkanı çıkmış hala adeta ağzından salyalar akarcasına hakaret ediyor. Bir yılı aştı isimlerini ağzına almadım. Seçim kampanyasında zaman zaman anmak durumunda kaldım. Demek ki bunların anladığı dil o değilmiş. Bunlar başka dilden anlıyor. Akıllarının anlayacağı şekilde hitap etmek zorundayız demek ki. Bunlara da böyle yapacağız. Çıksınlar balkona ahlak dışı siyasetleriyle nasıl kaybettiklerini anlatsınlar. Yandaşları diyor ki Erdoğan yüzde 55 niye alamadı. 55'e karşı kendini izah etmek zorunda diyorlar. Bize bunu diyenler genel müdüre neden yüzde 73 alamadın onu izah et desinler. Diğerine de sen niye 85'i almadın bunu izah etsene niye demiyorlar. Bize akıl vermeye kalkıyorlar. Sizin bu kadar aklınız varsa bunu kendinize saklayın" dedi.

-"BİZ MİLLETİMİZİN NE DEDİĞİNE BAKIYORUZ"-

Erdoğan konuşmasında şöyle dedi:

"Biz milletin bize ne dediğine bakıyoruz. Millet bize ne diyor? "Yürü biz sizin arkanızdayız" diyor... Ne diyor? Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyor... Biz de şu anda yürüyoruz. 77 milyonun tamamını kucaklama gayreti içinde olduk. Biz balkon konuşmasını milletin diliyle sandıkta yaptık. Bize de sandıkta alınan netice yaraşır. Yürekleri yetiyorsa CHP, MHP, BDP çıksınlar AK Parti gibi bir konuşma yapsınlar. Haritayı göz önüne getirin. Bakıyorsunuz ki ana muhalefet partisi belli kıyı şeridinde kalmış. Kumsalların partisi bile değil. MHP ise noktasal. Sivastan bu yana bazı yerlerde var. Ötesinde yok aramayın. Diğerine bakıyorsun Güneydoğu Anadolu'nun belli yerlerinde var. Ama Ak Parti Türkiye'nin tamamında var.

Şimdi millet ne bekliyor? Muhalefet partilerinden bir balkon konuşması bekliyor. Nerede bu muhalefet? Gören var mı? CHP'nin genel müdürü derin sessizlik içinde. Grup konuşmasında konuşurlar. MHP Genel Başkanı seçim gecesi sabaha karşı bir ara göründü o andan beri ses seda yok. Bunlar kendilerini sorguya çekmezler. Oturdukları sıcak koltukları defalarca başarısız olmalarına rağmen ehline teslim etmezler.

-"HALKIMIZ BİZE PARALEL YAPIYLA MÜCADELE TALİMATINI VERDİ"-

Utanmadan sıkılmadan hala bize diktatör diyor. Bize diktatör diyen kalemlerin koltuğa gömülenlere bir çift sözü yok mu? İlkelerini ideallerini hatta arkadaşlarını satıp CHP'ye oy vereceğim diye ilan edenler acaba CHP'den hesap soracak mı? Soramazlar çünkü onlarda böyle bir kültür ve ahlak yok. Onlar ne yaparsa yapsın biz bu ülkede demokrasiyi kuvvetlendirmeye devam edeceğiz. Yüzde 45 buçuk oy almamıza rağmen sandıkta verilen mesajı iyi okumanın gayreti içinde olacağız. Aziz milletimiz 17 ve 25 Aralık darbe girişimini gördü. Gezi olaylarını gördü. Engin ferasetiyle iç yüzünü ve gerçek niyetlerini çok iyi anladı. Ancak milletimiz sabretti. Gezi olaylarında sabretti. 17 ve 25 Aralık darbeleri karşısında sabretti. Dişini sıktı tahammül etti. Allah'a hamdolsun tahriklere ve kirli kampanyalara rağmen millet sokağa çıkmadı. Saldırılara karşılık vermedi. Oyuna gelmedi tuzağa düşmedi. Millet sabırla 30 Mart'ı bekledi. Önce miting meydanlarında gövde gösterisi yaptı. Ardından sandıkta söyleyeceğini söyledi. Aziz milletin sandıkla verdiği mesajı çok iyi anladık. Ama bu mesajı CHP, MHP, BDP anlamadı. Millet bir kez daha bize güvenoyu verdi. En önemlisi halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi.

-"HUKUK VE DEMOKRASİDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"-

Vatana ihaneti ajanlık faaliyetleri artık tescillenen Türkiye'nin istiklaline kasteden bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Bu konuda tereddüt etmeyeceğiz. Paralel yapının yaptığı saldırıları devletin gizli görüşmelerini kaydetmesini şahsıma aileme ve arkadaşlarıma yaptığı haksızlıkları asla sineye çekilmeyeceğiz. Hukuk ve demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Yargı önünde hesap verecekler. Kendi paralel yargıları önünde değil milletin yargısı önünde hesap verecekler. Paralel yapının uluslararası arenadaki bağlantılarını ortaya dökeceğiz. İlk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan'a yaptık. Güncel konuların yanında paralel yapıyı da ele aldık. Uluslararası platformda bu mesele gündemizde olacak. Hukuk dışı ekonomik faaliyetlerini de ele alacağız. Memur, işçi, esnaf, iş adamlarından sadaka zekat himmet adı altında kayıtsız toplanan ve harcanan paraların da kimi zaman tehdit ve şantajla toplanan harçların da hesabı tek tek sorulacak."

-"PARALEL YAPININ KAYITSIZ PARA TOPLAMASINA ARTIK MÜSAMAHA GÖSTERMEYİN"-

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Halkımıza çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının kayıtsız para toplamasına artık müsamaha göstermeyin" dedi ve şöyle devam etti:

"Elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın diyorum. Unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz. Tehdit altındaki herkes kendisine şantaj yapılan herkes hiç korkmadan bizimle bunları paylaşsın. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu paralel yapının tehdit ve şantajlarına kimse boyun eğmesin. Paralel yapının mensubu kardeşlerime de çağrı yapıyorum. Bunların nasıl bir ihanetin içinde olduğunu yapının içindeki kardeşlerim de gördüler. Paralel yapı içindekilerin ciddi bir aldatılmışlık duygusunda olduğunu biliyorum. Bu yapı çok ciddi itikadı sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim bir hoca değil bir holding patronu ve örgüt yöneticisi olduğu görülmüştür. Tabandaki kardeşlerin hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Biz de aldatıldık. Kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hazreti Yusuf'un hissiyatı içindeyiz. Biz de sırtımızdan hançerlendik. Tabanın da artık bizimle olmasını bekliyoruz. Bu zor günleri beraber aşabiliriz.

-"YOLSUZLUKLAR KONUSUNDA KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ"-

30 Mart'tan çıkan başka bir mesaj çözüm sürecinin muhafazası mesajıdır. Kardeşliğimizi daha da yüceltecek yeni reformlarla Türkiye'nin meselelerini tek tek çözüme kavuşturacağız. Yolsuzluklar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı ilan etmek istiyorum. Biz yola çıkarken 3 Y ile mücadele dedik. Biz bu mücadeleyi bu güne kadar başarıyla verdik. Süreç içinde varsa onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzlukla mücadele etme kararlılığı ile başa gelmiştir. Samimi her iddiayı ciddiye alır ve üzerine gideriz. Yetimin malına uzatılan eli kırarız.

-"İSTANBUL'DA TARİHİ BİR OSMANLI TOKADI'NI YEDİNİZ"-

Yolsuzluk klasörü önünde poz verdiğin kişiyi aday yaptın kazanacak sandın. Ne oldu millet senin yalanlarına inanmadı. İstanbul'da tarihi bir Osmanlı Tokadı'nı yediniz. Şimdi ne yapıyorlar? Arada 700 bin oy farkı var acaba İstanbul seçimini iptal ettirebilir miyiz diyorlar. Bu tokadı hala hazmedemediler. Her seçimde millet size bu türden bir adalet tokadı atmaya devam edecek. Paralel yapının algı operasyonlarına da göz yumacak değiliz. Her iddianın da incelenmesinden kaçınmayız. TBMM'nin iddiaları soruşturmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaşlarımız istedi. Bu süreci tam bir hassasiyet içinde götüreceğiz gerçekleri ortaya çıkaracağız.

-30 MART SEÇİMLERİ-

Seçimlere ilişkin AK Parti'nin başarısını gözler önüne seren rakamları da vurgulayarak anlatan Erdoğan, "AK Parti genel merkezinde veriler derlendi. Resmi olmayan sonuçlara göre analizler yapıldı. Gece geç saatlere kadar bu çalışma devam etti. AK Parti 2004 yerel seçimlerinden yüzde 41,7 oy almıştı. 2009 Yerel seçimlerinde yüzde 38 idi... 51 ildeki oy oranlarına göre 2014 yerel seçimlerinde oy oranımız yüzde 45,5 oldu. Geçerli 45 milyon oyun 20 milyon 540 binini AK Parti aldı. CHP yüzde 27,8 ile 12 milyon beş yüz bin oy aldı. MHP yüzde 15 ile 6 milyon 800 bin oy aldı. BDP de yüzde 4,2 ile yaklaşık 2 milyon oy aldı.

Kayseri'ye ve Konya'ya ses kısıklığım sebebiyle gidemedim. Arkadaşlarımız benim yerime katıldılar. Bu ay sonu itibariyle Konya ve Kayseri'ye gideceğiz. Orada da teşekkür mitinglerimizi başlatacağız. Seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizlere devam edeceğiz. Kendimizi sorguya çekecek nerede hata yaptığımızı göreceğiz. Başarılı olan illerde de oyumuzu artırmak için neler gerektiğini oturup düşüneceğiz. Başarılı olmak için vaatleri yerine getirmek için takipçi olacağız. Genelde ve yerelde her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor daha çok insanımızı kucaklıyoruz. Meydanlarda bizim dışımızdaki partiler ne ortaya proje koydular ne plan ortaya koydular sadece takiyye, iftira, yalan..." diye konuştuç

-"30 MART'TA BÜYÜK TÜRKİYE KAZANMIŞTIR"-

Ayrıştırıcı olmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Biz ayrıştırıcı olmadık olmayacağız. Nefretin kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık kullanmayacağız. Milleti kucaklamaya devam edeceğiz. Demokrasiyi özgürlükleri koruyarak Türkiye ve kardeşliği büyüteceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın. Hüzün ve yeis içinde olmasın. Kazanan Türkiye olmuştur. 30 Mart'ta ihanet gereken cevabı almıştır. Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. 30 Mart'ta büyük Türkiye kazanmıştır. İstiklal ve istikbal mücadelesi sarsılmaz bir zafer elde etmiştir" dedi.

-"TÜRKİYE'NİN İMAJINI YARALAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERDİLER"-

Erdoğan konuşmasında ekonomik gelişmelere de yer ayırırken, "Türkiye ekonomisi 2013'ün tamamında yüzde 4 büyüme kaydetti. Kesin netice milli gelirimiz 820 milyar dolara ulaştı. Bu bir rekor. Adamlar bunu dahi görmüyor. Muhalefetin ve paralel yapının tahriklerine rağmen dış politikada kararlı duruşumuz sarsılmadı. Birileri Türkiye'nin AB nezdinde imajını yaralamak için gayret gösterdi. AB'nin demokasiye yapılan ahlak dışı saldırıları göreceğine ben de inanıyorum. Twitter, Youtube, Facebook gibi uluslararası şirketlerin son derece kuralsız biçimde saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü. Biz özgürlükleri kısıtlayacak bir yaklaşımın içinde olmayız" ifadelerini kullandı.

(HSN/BK/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title