Haberler

Başbakan Erdoğan Konya'da…(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Allah’a hamdolsun bu yaşıma kadar Konya’ya, 80 vilayetin hepsine başımız dik, alnımız ak geldik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'a hamdolsun bu yaşıma kadar Konya'ya, 80 vilayetin hepsine başımız dik, alnımız ak geldik. Birilerinin topu tüfeği varsa, her türlü hilesi hurdası varsa neyi olursa olsun bizim Allah'ımız var bize O yeter ve bize millet yeter" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 bin kişilik kongre ve spor merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmasına şöyle devam etti: "Hakkı, kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Filistin'de hep hakkın yanında olduk, Mısır'da hep hakkın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Suriye'de hep hakkın, mazlumun yanında olduk, dimdik durmaya devam edeceğiz. Sevgili gençler, Konyalı kardeşlerim, Konya'nın, 81 vilayetin sesini, Somali'de Afganistan'da, Myammar'da, Kosova'da Bsona'da, dünyanın bütün başkentlerinde duyurmaya devam edeceğiz. Mevlana'nın sevgi mesajlarını, kardeşlik mesajlarını tüm dünyaya taşımaya devam edeceğiz. Dün akşam Meksika Cumhurbaşkanı ve heyeti ile birlikte bir yemek yedik ve gündeme yine Mevlana geldi. Tabi onlar Mevlana olarak değil Rumi olarak tanıyorlar. Bugün arkadaşlarımız onlara İspanyolca Mesnevi hediye edecekler. Bakınız nereden nereye."

"BİRİLERİNİN TOPU TÜFEĞİ, HER TÜRLÜ HİLESİ VARSA BİZİM ALLAH'IMIZ VAR BİZE O YETER VE BİZE MİLLET YETER"

Başbakan Erdoğan, "Allah'a hamdolsun bu yaşıma kadar Konya'ya 80 vilayetin hepsine başımız dik, alnımız ak geldik. Bundan sonra da Hz. Mevlana'nın huzuruna, Alaaddin Keykubat'ın huzuruna, Alparslan'ın huzuruna başımız dik, alnımız ak çıkacağız. Çok enteresandır, birilerinin topu tüfeği varsa, her türlü hilesi hurdası varsa neyi olursa olsun bizim Allah'ımız var bize O yeter. ve bize millet yeter. Güzel bir kelamı kibar; 'Allah bes baki heves', yani Allah yeter, geri kalan hevadır. 11 yıldır ülkemizin, milletimizin hizmetindeyiz. Vazifemizi yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Türkiye'yi büyütmek için 11 yıldır bir mücadelenin içerisindeyiz. Sizlerin desteğiyle Türkiye'yi 11 yılda 3 kattan fazla büyüttük. İhracatıyla, yatırımlarıyla, istihdamıyla, üretimiyle Türkiye'yi güvenli bir zemine kavuşturduk. Her anlamda Türkiye'yi normalleştiriyoruz. Anlamsız baskıları, zulümleri tek tek ortadan kaldırıyoruz. Milletimizin değerlerini yok sayan, insanımızın kimliğini, inancını, kutsallarını tahkir eden, asli vazifesini unutup vatandaşının diliyle, türküleriyle, kutsal değerleriyle, kılık kıyafetiyle, yaşam tarzıyla meşgul olan bir devlet anlayışını artık tarihe havale ediyoruz. Başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık. Üniversitelerimizde çocuklarımız artık istedikleri gibi eğitim görüyorlar. Kamuda hanım kardeşlerimiz başı açık ya da örtülü çalışabiliyorlar. TBMM'de vekiller tıpkı asiller gibi başı açık ya da örtülü vazife yapabiliyorlar. Biz yasaklarını kaldırıyor, milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz. Hiçbir dayatmaya da müsamaha göstermiyoruz. Dikkatini çekiyorum, birinden alıp diğerine vermiyoruz. Herkesin hakkı neyse onu teslim etmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

"21. YÜZYIL TÜRKİYE'NİN YÜZYILI OLACAK"

Bu normalleşmenin Türkiye'ye asla kaybettirmeyeceğini kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye normalleşerek büyüyecek. Dayanışma ile büyüyecek, birlikte kardeşlikle büyüyecek. İşte son bir yıldır, Allah'a hamdolsun Konya'ya, Türkiye'nin 81 vilayetine terör nedeniyle bir şehidimiz dahi gelmedi. Artık farklı bir atmosfer oluştu. Farklı bir kardeşlik iklimi oluştu. Şu anda Doğu ve Güneydoğu illeri de bur farklı havayı teneffüs ediyor. Türkiye'nin diğer bölgeleri de bu havayı teneffüs ediyor. Her alanda bir canlanma var. Ekonomide, sosyal hayatta çok ciddi bir canlanma var. Göreceksiniz bu barış havası huzur havası Türkiye'ye çok daha yüksek seviyelere taşıyacak. Türkiye ağırlıklarından, zincirlerinden kurtulmuş şekilde inşallah 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerleyecek. Şunu unutmayın, bu bir müjdedir; 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak. Bunu durdurmaya, engellemeye çalışacaklar. Bunu yavaşlatmaya çalışacaklar ama bu aziz millet, ülkesine, vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü inşallah tamamına erdirecek. Afyonkarahisar'dan yola çıktığımızda, o zaman bir şey söyledik. Neydi o, 'Biz bu millete sevdalıyız. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bu millete sevdalıyız' dedik. ve ne dedik: Tek Millet dedik, çünkü biz yaradılanı Yaradandan ötürü seviyoruz. İki, Tek Bayrak dedik, bizim bu bayraktan başka bayrağımız yok. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldızımız şehitlerimizin simgesidir. Onun için bayrağımıza alternatif tanımıyoruz. Şairin dediği gibi, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bizim için tek vatan, 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Bu vatan bize yeter, hepimize yeter. Bu vatan üzerine kimse ameliyata kalkışmasın, operasyona kalkışmasın. Kalkıştığı anda karşısında bizi bulur. Tek devlet, nedir o; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkan bir şey tanımamız mümkün değil. İşte bu kararlılıkla geleceğe yürüyoruz. Etnik milliyetçiliği, bölgesel milliyetçiliği, dinsel milliyetçiliği tanımıyoruz. Biz sadece birbirimizi Yaradandan ötürü seviyoruz. Bu bakımdan Türkiye'nin her yanına hizmetlerimizi aynı şekilde götürüyoruz. Batıda ne varsa, Doğu'da o var. Konya'dan milletime soruyorum, 10 önce denseydi Şırnak'a, Iğdır'a, Kars'a, Ağrı'ya havalimanı yapılacak inanır mıydınız? Şimdi bunlar hepsi bitti. Şimdi biz bölücü terör örgütüne rağmen Hakkari Yüksekova'ya da engellemelere rağmen havalimanı yapıyoruz. Onlara rağmen onu yapacağız. Bize oy verip, vermemeleri önemli değil. Orada bizim insanımız yaşıyor. Şu anda bizim milletvekilimiz yok, olmasın ama orası Türkiye, oraya da biz bu yatırımları yapacağız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Filistin Konya Politika Güncel Haberler

title