Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa Mitingi…(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ey Netanyahu sen bu bombaları durdurmadıkça yalnızlığa mahkum olacaksın.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Netanyahu sen bu bombaları durdurmadıkça yalnızlığa mahkum olacaksın. Türkiye ile dost olman mümkün değil elindeki orantısız gücü mağdur insanlara karşı kullandıkça, hiçbir zaman ilişkilerimiz normalleşemez" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında sanatçıları yalnız bırakmayacağı sözlerini yenileyerek, "Şimdi toplantımıza katılan sanatçılara sosyal medyada linç uyguluyorlar. MHP ve HDP, Nazım Hikmeti sürgüne gönderen, Kemal Tahir'i zindanlarda çürüten CHP'ye tek laf edemezler. Ama bir sanatçı Cumhurbaşkanlığı'nın vizyon tanıtım toplantısına gelirse alçak edepsizce linç etmek isterler. Bu devirler geçti, sanat kimsenin elinde değil, sanatçıda kimsenin kölesi değil. Ben sanatçı dostlarıma sesleniyorum, artık eski Türkiye'de yaşamıyoruz. Size hakaret edenler o hareketle baş başa kalacaklar. Sizler onurunuzla bu ülkenin geleceğine sahip çıkacaksınız. Spor, medya kimsenin tekelinde değil artık. İsteseler de istemeseler de yeni Türkiye kurulacak. Bunu da hazmedecekler" diye konuştu.

Sanatçı Ahmet Kaya'nın Türkiye'den ayrılmadan önce son yaşadığı olaya da değinen Başbakan Erdoğan, "Bir zamanlar Ahmet Kaya vardı, bunlar Ahmet Kaya'ya ödül töreninde çatal tabak ellerinde ne varsa fırlattılar. Kimdi bunlar onlarda sanatçıydı. Ahmet Kaya mutfaktan kaçırıldı ve ondan sonra Fransa'da hayata gözlerini yumdu. Kendi vatan topraklarında değil. O Ahmet Kaya ki özgürlük mücadelesi veren bir insandı. Cezaevine giderken beni uğurlamaya gelen kişiydi. Bunları birlikte yaşadık. 12 yılda sessiz devrimler gerçekleştirdik ve kardeşliğimiz genişlettik. Hizmetle eserle buluşturduk bu ülkeyi. Türkiye'yi dünyada itibarlı etkin bir ülke haline getirdik. Artık yeni bir aşamaya geçiriyoruz. Şimdi halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ile bir üst sınıfa çıkarıyoruz" diyerek, Şanlıurfalılara "Milletin adamına oyumuzu verecek miyiz?" diye sorarak "Yeni büyük Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açacağız" şeklinde konuştu.

"PENSİLVANYA İHANET ŞEBEKESİYLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"

Başbakan Erdoğan paralel yapı ile mücadelelerinin kesintisiz devam ereceğine de işaret ederek, "Pensilvanya ihanet şebekesiyle mücadelemiz sürüyor. Bunların okullarında çocuklarınız var mı, aldığınız mı çocuklarınızı? Verin devletin okullarına. Hafta sonları devlet olarak öğrencilerimize ücretsiz olarak takviye kurslar vereceğiz. Hem para vereceğiz hem de sömürecekler artık bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Biz bu işi yarım bırakmayacağız ve bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Bu Pensilvanya Said Nursi'ye ölüsüne dirisine rahat vermeyen CHP'ye destek verdi. 10 Ağustos öncesinde yine CHP, MHP ve HDP Pensilvanya ile iş birliği içindeler. 10 Ağustos'ta yeniden hesap verecekler. Milletten bir kez daha gereken cevabı alacaklar. Bütün çeteleri temizlediğimiz gibi bu paralel yapıyı da inşallah temizleyeceğiz" dedi.

Çözüm sürecinde ise asla taviz vermeyeceklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Biz başımızı bu yola koyduk. Cumhurbaşkanı seçilirsem çözüm süreci daha da güç kazanacak. Zaten TBMM'de bu noktada önemli bir yasayı çıkardık. Sabırla sağduyu ile hareket edecek. Akan kana ve gözyaşına Allah'ın izniyle son vereceğiz" şeklinde konuştu.

"BU ADAMDAN BU ÜLKEYE FAYDA GELMEZ"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Erdoğan, "Dün sahur vakti bir TV kanalında Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürüyken 2 olayı veriyor. Röportajı yapan Savaş Ay. Okmeydanı SSK Hastanesi'nin rezilliğini gördünüz değil mi? Bir yavrunun kolunun nasıl kesildiğini gördünüz değimli? Ne yapıyor gördünüz mü? Sırıtıyor. Şimdi Türkiye'de böyle bir hastane var mı? Galoşları bile parayla satıyorlardı. Kimdi genel müdür Kılıçdaroğlu. O filmi izliyor ve yinede gülüyor yahu. Ey CHP'ye gönlü veren kardeşlerim. Bu TV kanalındaki belgeseli Savaş Ayı'n o çekimini izlemenizde fayda var. Görün bu adam nasıl biri. Bu adamdan bu ülkeye fayda gelmez. O hastanelere sağlam girsen hasta çıkarsınız. Ama bu Kılıçdaroğlu'nun kendisi hijyenik değil ki durum berbat. Milletim bunu görüyor daha da görecek. Temizlik sağlık başka bir şey sağlıklı olmak başka bir şey" şeklinde konuştu.

"HADİ SİZ GİDİN ESED İLE BİRLİKTE KAHVALTI YAPIN. NETANYAHU İLE DE YAPABİLİRSİNİZ"

Filistin'de yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, "Bizim sahur ve iftarlarımız böyle geçiyor ama Filistin böyle geçirmiyor. Mısır'da, Suriye'de Irak böyle geçirmiyor, 5 gün içinde Filistin'de 200'e yakın şehidimiz var ve 700 yaralımız var. ve insani yardım noktasında yardımlar ulaşmıyor. Dünyanın sesi çıkmıyor. Cidde'de yapılan toplantı çok önemli biz Türkiye olarak başbakan yardımcısı gönderdik. Katar dışişleri bakanını gönderdi, bir ülke bakan gönderdi ve diğer İslam ülkeleri sadece temsilci gönderdi. Bu bizim ne durumda olduğumuzu gösteriyor. BM genel sekreteriyle de, Fransa ile görüşüyorum. Değerli kardeşlerim bakıyorsunuz hepsi hala İsrail'e hak veriyor. 400 ton bomba indiriyor. Kardeşlerim leblebi çekirdeği atmıyor. Terör estiriyor terör. Türkiye İsrail ilişkileri normalleşsin tamam. Bakın Marmara gemimize uluslar arası karasularında saldırdılar. Ondan sonra ABD ve batılı ülkeler devreye girdi. Ama ben dedim ki özür dileyecekler, tazminat ödeyecekler ve Filistin'e uygulanan ambargo kaldırılacak. Özür tamam, tazminatı da kabul ettiler. Ambargonun kaldırılacağını kabul ettiler. Ambargo kaldırılana kadar bizim İsrail ile normalleşme sürecini başlatmamız mümkün mü, değil. Ey Netanyahu sen bu bombaları durdurmadıkça yalnızlığa mahkum olacaksın. Türkiye ile dost olman mümkün değil elindeki orantısız gücü mağdur insanlara karşı kullandıkça, hiçbir zaman ilişkilerimiz normalleşemez. CHP, MHP, HDP neden sesiniz çıkmıyor. Hadi siz gidin Esed ile birlikte kahvaltı yapın. Netanyahu ile de yapabilirsiniz. Hiçbir zaman zulme rıza göstermeyeceğiz, kim olursa olsun. Bizimle hak yolunda yürüdükçe biz dostluğumuzu kardeşliğimizi devam ettiririz. Libya'da da aynı şeyi yaptılar. Mısır'da da aynı şeyi yaptılar. Dualarınızda Filistin'deki Suriye'deki kardeşlerinizi unutmayın. Suriyeli kardeşlerinize sahip çıkın Ensar'a bu yakışır" dedi.

"BİZİM HİZMET SEDAMIZ ASLA BİTMEYECEK"

Başbakan Erdoğan konuşmasında Şanlıurfa'ya yapılan yatırımlara da değinerek, "Bu kente büyük bir miting alanı yapmamız gerekiyor. Bunu da belediye başkanım yapar diye düşünüyorum. 150-200 bin kişiyi alacak bir miting alanı Şanlıurfa'ya yakışır. Başkanımızdan sözü aldık. Milletimin teveccühü ile seçilirsem burada devam eden yatırımların tamamının takipçisi olacağım. Eğer seçilirsem başlamış bütün projeler takibimde olacaktır. Cumhurun başı yan gelip yatmaz çalışır, bizim işimiz hizmet ötmek eşek ölür semeri kalır insan ölür eseri kalır bunu unutmayın. Bizim hizmet sedamız asla bitmeyecek. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 10 Ağustos'ta sandıklarda tarih yazılacak. Mutlaka sandığa gidin yeni TR için oy pusulasına mührünüzü basın. Sandıklarda vesayete statükoya son verdik diyeceksiniz. Şanlıurfa istiklal mücadelesinde tarih yazan Şanlıurfa istikbal mücadelesinde de tarih yazacaktır. Şanlıurfa'ya tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştirdik. 12 yılda bu kentte 20 katrilyon yatırım yaptık. Şanlıurfa bizim için çekim merkezi. Şimdi Şanlıurfa'ya hızlı treni getiriyoruz. Bu kenti ülkenin birçok noktasına hızlı trenle bağlıyoruz. İnşallah bu büyük projeyi de başlatarak kamu özel ortaklığı ile bin 700 yataklı bir sağlık kampuslü hastaneyi yapmak için kolları sıvadık" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a buradaki mitinginde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Benjamin Netanyahu Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title