Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Gurbetçi Seçmen Tahmini Tutmadı

Güncelleme:

Yurt dışındaki 2 milyon 700 bin Türk seçmenin sadece 248 bin 287 kişi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için başvurdu.

Almanya ve Avrupa’dan büyük oy bekleyen ve "Yüzde 60 -70′i bizim" diyerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en az 1.5 milyon oy hesap eden Başbakan Erdoğan'ın hedeflediği rakamlar tutmadı.

10'DA 1'İ BİLE DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme randevusu alan yurt dışındaki Türk sayısı 248 bin 287′de kaldı. Bu rakama ikinci tur için randevu alanlar da dahil. Yurt dışında 2 milyon 722 bin seçmen varken, randevu onda biri bile değil. Gümrüklerde kullanılacak oylarla birlikte en fazla 400- 500 bin oya ulaşılacağı sanılıyor.

EN AZ YÜZDE 3 KATKI BEKLİYORDU

Bu da, yurt dışında gelecek oylarla, Türkiye’deki oylarını ortalama yüzde 3 oranında artırmayı planlayan Tayyip Erdoğan’ın planlarını bozmuş durumda. CHP Avrupa Birlikleri’nin, seçimler öncesi girişilen “Paralel Platform”la bölme hareketine rağmen, dik durması; sandığa adam taşımak için sürekli çalışması, sandığın eğilimini de değiştirebilecek.

SANDIKLAR HER YERDE YOK

Yurt dışında ve özellikle başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerindeki Türkler, randevu alamasa da, sandığa gidebiliyor. Ancak sandıklar, Türkler’in yoğun olduğu her yerde bulunmadığından, oy kullanmak için bir de özel işlem gerektiğinden, ilginin büyük olması beklenmiyor. Gümrük kapılarında her seçimde ortalama kullanılan oyların bu yıl biraz daha artması ve 150- 300 bin arasında olması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Almanya Politika Haberler

500

Yorumlar (75)

OKUYUCU ANKETİ YAPALIMM:

BU YORUMU OKUYAN ARKADAŞLAR .EKMELEDDİN BEY CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ALIR.OY ATACAKLAR BUYURUN BEĞENİN ÖBÜR TARAFI DESTEKLEYENLER BUYURUN BEĞENMEYİNİ TIKLAYIN.BAKALIM KİMİN OYU DAHA FAZLA BUYRUN AHALİ ANKET BAŞLADI...

64
7
yanıtYanıtla
EKMEL BEY ALIRhjdjw@gmail.com:

GÖRELİM BEYLER EZİCİ ÇOĞUNLUK KİMDE HAYDİ ELLER YEŞİLE TIKLAYIN...BUYRUNNN

yanıt0
yanıt0
TÜRKİYEjvjqd@gmail.com:

BU İŞ BİTMİŞTİR BEYLER EKMELEDDİN BEYE HAYIRLI OLSUN...SONUÇ ORTADA NEYİN GEYİĞİNİ YAPIYONUZ HALA

yanıt0
yanıt0
MİLLETİN TERCİHİ MİLLETİN ADAMIDIR:

GERÇEK TAHMİN PROF.DR.EKMELETTİN İHSANOĞLU YÜZDE 55 KAZANIR BİÇİMİNDEDİR HAYIRLI OLUR İNŞALLAH

35
16
yanıtYanıtla
AZAD:

GURBETCI SECMENLERIN IKI MILYONU TÜRKIYE DEN OY KULLANACAK BUNUN BIRBUCUK MILYON OYU - A K P : Yeeeee.

12
35
yanıtYanıtla
TARIKtarik.bulut@nh.com:

kardeş o iş öyle olmuyor. tam tarihini bilmiyorum ama haziran oratasıydı galiba, nerede oy kullanacaksan oranın sandığına yazılman gerekiyordu. ve gurbetçilerimiz de bunu yapmadı. gurbetçilerin çoğu türkiyede şuan ve sandığa yazılmadılar çünkü bu gerekliliği bilmiyorlardı.ben de oyumu yurtdışında kullanıyorum bu kez. inşallah memleketimiz için en hayırlısı ne ise o olur. AMA şunu söylim, yurtdışından gelecek oy yüzde 3 lk bir paydır. bu da ciddi bir orandı. iş işten geçti

yanıt0
yanıt0
Akaplan:

Tayyip Erdoğan bu ülkeye Allah''ın bir lütfudur.Allah korkusu olmayanlar bunu anlayamazlar.Malum gruplar(zavallılar) 30Mart da ortak belediye başkanları çıkardılar, olmadı.Birleştiler 10 Ağustosa ortak mumya çıkardılar Allah''ın izniyle o da tutmayacak. İdda ediyorum bu menfaat çeteleri 2015 de ortak başbakan adayı çıkaracaklar ama malesef o da tutmayacak. Çaresizlik ne zor şeymiş Ya Rabbim.....Üzülüyorum hallerine.....

7
39
yanıtYanıtla
B Türkevladiturgutkargi@hotmail.de:

sen üzülmeye mahkum olmussun zalimler icin yasasin cehennem hak elbet birgun gelecek batil zail olacak

yanıt0
yanıt0
ali al,kldffde@hotmail.com:

fılıstıne ve rabıa yay ağlayanlar reyhanlı ve soma da susmustur .. Allahı ve Hz muhammedını ağzına alarak kullanan bu dunyada ve ahırette azabını cekecek..

yanıt0
yanıt0
SELIM:

TURKIYEDE DOGDUM BUYUDUM ASKERLIGIMI TAM OLARAK YAPTIM SIMDI AVRUPADAYIM VE OYUM EKMELEDDINE BEYE . AYRICA SEN KIMSIN KI GURBETTE DOGANLARIN VATAN SEVGISINI SORGULUYOR AHKAM KESIYORSUN.HADDINI BIL HADDINI

28
14
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title