Haberler

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Oldu

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül "Muhtar olamaz denilen kişi, milletin seçmiş olduğu ilk cumhurbaşkanı olacak." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Muhtar olamaz denilen kişi milletin seçmiş olduğu ilk cumhurbaşkanı olacak. Bu da millete dayatan statükonun aslında bugün yenildiğinin işaretidir" dedi.

Gül, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin sorusu üzerine Gül, Türkiye'de, ilk defa cumhurbaşkanını halkın belirleyeceği bir seçimin propaganda sürecinin yaşanacağını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleriyle propaganda sürecine partilerin de katılmasına imkanı verildiğini hatırlatan Gül, ilk olarak Samsun'da halka buluşacaklarını bildirdi. Gül,  "5 Temmuz'da, Samsun'da, Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımızla birlikte inşallah milletimizle bir arada olacağız. Artık bir ramazan ortamında, birlik beraberlik kardeşlik içerisinde Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu mesajla birlikte güzel bir birlik beraberlik içinde iyi bir seçim kampanyası olacak" diye konuştu.

"Muhtar olamaz denilen kişi milletin seçmiş olduğu ilk cumhurbaşkanı olacak" diyen Gül, "Bu da millete dayatan statükonun aslında bugün yenildiğinin işaretidir" ifadesini kullandı.

-"Tarihi an bizim için"

Gül, cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısında verilen mesajları da değerlendirirken, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı adayımız, vermiş olduğu mesajla 77 milyonu temsil edecek, Türk'ün, Kürt'ün, Alevi'nin Sünni'nin, bütün kesimlerin cumhurbaşkanı olarak güzel bir netice alacak. AK Parti sonrasıyla ilgili ilerde temel ilkeleri, paralel yapıyla mücadele olsun, devletin milli birlik beraberliğiyle ilgili vermiş olduğu mesajları olsun Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının devamı anlamında bir seçilmiş devlet başkanı itibarıyla çok daha iyi, 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Bütün milletimiz bu coşkuyu yaşıyor. Gerçekten çok tarihi an bizim için. Çünkü bu topraklarda ilk defa halkın seçtiği cumhurbaşkanı olacak. Daha önce statükonun, vesayetin millete dayatan anlayışın belirlediği cumhurbaşkanı profili vardı ama ilk defa millet kendisi seçecek."

Gül, her partiden, MHP ve CHP ile diğer partilerden çok iyi bir destekle ilk turda cumhurbaşkanının Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın olacağına vurgu yaptı.

Bir gazetecinin, "Neden ilk il Samsun seçildi. Daha sonra sırada hangi il olacak. Cumhurbaşkanı Gül de Samsun'da olacak mı" şeklindeki soru üzerine de Gül, "Bunlar, bilahare değerlendirilir. Su anda çok sıcak. Strateji ekibimiz bunları değerlendirecek" diye konuştu.

-AK Parti Genel Sekreteri İpek

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili, "Yüksek bir oyla seçimi alacağımıza ve çok yoğun destek olacağına inanıyorum. Milletimize hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

İpek, çok önemli dönüm noktası yaşadıklarını vurgulayarak, "Birazdan arkadaşlarımız adaylık müracaatını TBMM'ye bildirecekler" dedi.

Yeniden yollara düşüleceğini, mitinglerde halkla buluşulacağını, cumhurbaşkanlığı propaganda sürecinin ilk defa milletle yaşanacağını dile getiren İpek, 10 Ağustos'ta milletin kendi içinden çıkan adayı cumhurbaşkanı yapacağını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Abdülhamit Gül Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title