Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Baba Ocağından Rekor Oy

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde AK Parti’nin rekor oy almasının ardından vatandaşlar sokağa dökülerek seçim sonuçlarını coşku ile kutladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde AK Parti'nin rekor oy almasının ardından vatandaşlar sokağa dökülerek seçim sonuçlarını coşku ile kutladı.

Başbakan Erdoğan'ın 21 Mart'ta Güneysu ilçesini ziyaretinde hemşerilerinin yüzde yüz oyunu istediğini ifade etmişti. Erdoğan'ın baba ocağında, geçerli kullanılan 2783 oyun 2251'ini alarak belediye başkanlığını AK Parti adayı Halil Turan seçildi. Turan'ın aldığı oy oranı yüzde 82 olurken, Rize'de en yüksek oy oranı olarak göze çarptı. Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu'da MHP adayı toplam 377, SP adayı 81, CHP adayı ise 73 oy alabildi.

2009 seçimlerinde Güneysu ilçesinde 2 bin 372 oyun 1.635'ini alan Ak Parti adayı Ahmet Minder belediye başkanı seçilmişti. Bu seçimde Ak Parti'nin oy oranı 68,9'de kalırken MHP'nin oyu 26,7 olmuştu. Diğer partilere çok az sayıda oy çıkarken CHP'nin adayı olamamasından hiç oy alamamıştı.

Seçimin yüksek bir oyla kazanılması ardından Güneysu ilçesinde büyük coşku yaşandı ve vatandaşlar sokaklara dökülerek bu coşkuyu horonla ve havai fişeklerle kutladılar. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlanmasıyla birlikte Güneysu'da gelen sonuçlarla coşku seviyesi de arttı. Partililer ve vatandaşlar ilçe merkezinde bulunan caddeyi uzun süre trafiğe kapatarak gönüllerince eğlendiler. Soğuk havaya rağmen kemençe eşliğinde saatlerce horon oynayan vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attılar.

Seçimi yüksek bir oyla kazanan Halil Turan, kazanmalarının altında ekip başarısının yattığını belirterek "Teşkilatlarımız ile yoğun bir çalışma azmi gösterdik. Köy temsilcilerimiz, ilçe yönetimimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla beraber gece gündüz çalıştık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olmasından dolayı siyasi görüşü ne olursa olsun bir çok vatandaşımız bize destek verdi. Yüksek bir oyla bu görevi bana verdiler. Ben vatandaşlarımızın bu güvenine layık olmaya çalışacağım, onlara teşekkür ediyorum. Uzun süren maratonun ardından şu an arkadaşlarımız coşku ile zaferi kutluyorlar. Türkiye için çok önemli bir seçimdi. Bu seçimde gördük ki milletimiz Başbakanına devletine sahip çıkmıştır. Paralel yapılara rağmen, ittifaklara rağmen, muhalefetine rağmen yine Türk milleti kazandı. Onların desteğiyle Türkiye kazandı" dedi. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Güneysu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title