Haberler

Başbakan Erdoğan: "İftiralarla, yalanlarla dolu broşürler dağıtıyorlar" -

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne'ye geldiğini, plan ve proje konuşmadığını, bol bol yalan söylediğini ve iftira attığını belirterek, "Ben size eserle konuşuyorum, planla konuşuyorum, projeyle konuşuyorum" dedi.

Erdoğan, partisinin Selimiye Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmaya, Edirne ve ilçelerindeki vatandaşları selamlayarak başladı.

"Edirne, Osmanlı cihan devletinin başkenti Edirne. Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu, Mimar Sinan'ın donattığı, Şükrü Paşa'nın kahramanlık destanı yazdığı ey güzel Edirne. Sen bu milletin iftiharısın Edirne" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Senin türbelerinle gurur duyuyoruz, senin şehitliklerinle iftihar ediyoruz, senin köprülerinle, senin göğe yükselen muhteşem minareli camilerinle, senin Selimiyenle iftihar ediyoruz Edirne" diye konuştu.

Edirne'nin, Arda, Meriç, Tunca'nın suladığı bereketli toprakları, çalışkan, yiğit insanlarıyla gurur duyduğunu belirten Erdoğan, "Sana İstiklal Şairi Mehmet Akif'in o muhteşem ifadeleriyle sesleniyorum, 'Sen İslam'ın çelik gibi sağlam surusun Edirne. Sen şarkın mağrur yüzüsün Edirne. Sen Osmanlı'nın ikinci şahlanışı, dünyanın en bereketli şehrisin. Sen doğunun demir kilidisin Edirne" dedi.

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin Türkiye, millet, demokrasi için, en çok da Edirne için hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi.

Dün Çanakkale'de olduğunu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutladıklarını, şehitlikleri ziyaret edip Fatiha okuduklarını anlatan Erdoğan, bugün de Edirne savunmasında, Edirne'nin istiklale kavuşmasında, Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadelede şehit olanları rahmetle yad ettiğini dile getirdi.

-"Fetret dönemini Rabbim tekrar yaşatmasın"

"Rabbim inşallah bizlere tarihte yaşanan o acı hadiseleri tekrar yaşatmasın. Osmanlı'da yaşanan o fetret dönemini Rabbim tekrar yaşatmasın. Balkan faciası gibi acı hadiseleri, Edirne'nin işgali gibi o hüzünlü hadiseleri Allah bizlere inşallah tekrar yaşatmasın diye dua ediyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün Çanakkale'de şehitlikleri ziyaret ederken, o korkunç saldırının olduğu mekanları ziyaret ederken, 99 yıl önce orada kahramanca savaşan Mehmetçiklerimizi yad ettim. Bir avuç buğdayla, bir kase buğday çorbasıyla günlerce idare etmek zorunda kaldılar. Düşmanın en modern silahları karşısında yetersiz toplarla, o eski tüfeklerle kahramanlık destanı yazdılar ama bizim Mehmetçiğimizde düşmanda olmayan bir şey vardı, 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' Bizim Mehmetçiğimizde iman dolu yüreklerin inşa ettiği geçilmez, aşılmaz, çiğnenmez vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi vardı. Çanakkale'deki, Edirne'deki şehitlerimizden ders alarak, onların hatırasına sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileri seviyelere taşımanın mücadelesini verdik."

Erdoğan, şehitliklerde mezar taşlarındaki isimlere baktığını ve bunun çok manidar olduğunu belirterek, "Memleketlerine baktım. İşte şehitlerimizin kardeşliği üzerine 77 milyonun kardeşliğini inşa etme mücadelesini verdik" diye konuştu.

-"Hiç bir dönemde olmayan ilgiyi AK Parti iktidarında biz gösterdik"

Vatandaşlardan Edirne'deki, Çanakkale'deki şehitlikleri gezmelerini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Orada mezar taşlarında yazan isimlerde Türkiye haritasını göreceksiniz. Orada Kars var, orada Ardahan var, orada Van var, orada Edirne var, Tekirdağ var. Orada bakıyorsunuz Hatay var, orada Kahramanmaraş var, Rize var, orada Trabzon var, orada Samsun var, orada Kayseri var, ne ararsan hepsi var. Bitmiyor, orada Üsküp var, orada Batı Trakya var, onlarda orada. Gümülcine'yi görüyorsun orada. O insanlar yalnız bırakmadılar. Orada bakıyorsunuz Senegal'den gelen Müslüman var. Niye? Türkiye'deki Müslüman kardeşlerinin var oluş mücadelesinde onlar da yanında yer aldılar. Filistin'i görüyorsunuz, Mısır'ı görüyorsunuz, Suriye'yi, Irak'ı, Bosna Hersek'i görüyorsunuz. Makedonya'dan gelenleri görüyorsunuz, Bulgaristan'dan gelenleri görüyorsunuz. İşte neden bizim buralarla yakın ilişki içinde olduğumuzu anlıyor musunuz? Neden evladı fatihan olan şu Balkanlar'daki kardeşlerimizi ihmal etmediğimizi anlıyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde hiç bir dönemde olmayan ilgiyi AK Parti iktidarında biz gösterdik. Öyle laf ola beri gele yok, turistik bir ziyaret değil, gittik oradaki yıkılan eserleri ayağa kaldırıyoruz. Biz gittik Bosna Hersek'te Mostar'ı ayağa kaldırdık, gittik Kosova'ya Murat Hüdavendigar'ı ayağa kaldırdık, Fatih Sultan Camisi'ni ayağa kaldırdık, Sinan Paşa'yı ayağa kaldırdık. Hala oralarda kervansarayları inşa ediyoruz. Tarihi neyse ona göre inşa ediyoruz."

Şehitliklerden bir mana daha çıkardıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "On binlerce şehidin uğruna can verdiği bu toprakların bağımsız olması, özgür olması, müreffeh olması gerektiği sonucunu çıkardık. İşte onun için 12 yıl boyunca çok çalıştık" dedi.

Erdoğan'ın, "Ben sizinle bugün tarihi bir sohbet yapıyorum, adeta miting değil sohbet. Niye biliyor musunuz? Başımızı iki elimizin arasına alalım, şöyle bir düşünelim. Bu CHP..." sözlerini, alandaki vatandaşlar yuhlayarak kesti.

Bunun üzerine Erdoğan, "Ama 'yuh' demek işi bitirmiyor. Sandıkların cevabı işi bitiriyor. Onun için bildiklerinizi bilmeyenlere anlatacaksınız. Bakınız, bunlar geliyor değil mi? Kılıçdaroğlu geldi, plan mı konuştu, proje mi konuştu? Bol bol yalan söyledi, iftira attı, fitne fesat, bunları yaptı. Buna sormak lazım, gönül veren CHP'li kardeşlerimize sormak lazım. MHP geldi mi bilmiyorum, onlara da sormak lazım, 'Kardeşim sizin planınız var mı, projeniz var mı, Edirne'ye bu yerel seçimlerde ne kazandıracaksınız' bunu söyleyin, bunu demek lazım. Bak ben size eserle konuşuyorum, planla konuşuyorum, projeyle konuşuyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title