Haberler

Başbakan Erdoğan: Hiç Kimsenin Özgürlüğünü Sınırlandırmıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İnternetin kötü niyetli insanların elinde çağın en büyük tehlikesi haline geldiğini belirterek, "İnterneti, teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken birtakım tedbirleri de alıyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İnternetin kötü niyetli insanların elinde çağın en büyük tehlikesi haline geldiğini belirterek, "İnterneti, teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken birtakım tedbirleri de alıyoruz. Hiç kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz. Tam tersine göreve geldiğimizde 20 bin internet kullanılırken, şimdi 34 milyon internet kullanılıyor. Çocuklarımızı, art niyetli dolandırıcılardan, istismarcılardan, şantajcılardan korumaya çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde FATİH projesi kapsamında tablet dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, eğitim tarihine yeni bir milada şahit olunduğunu belirterek, 81 vilayette tam 100 bin adet tabletin öğrencilere dağıtılacağını açıkladı. Bugüne kadar 63 bin tablet bilgisayar dağıtıldığını ifade eden Erdoğan, "Mart ayının sonuna kadar bu sayıyı 675 bine ulaştıracak, teslime etmiş olacağız" dedi. Projeyi yürüten bakanlıklara teşekkür eden Erdoğan, Türkiye'de eğitimin altyapısını köklü şekilde değiştirmeye ve dünyada örneği olmayan son derece modern bir eğitim altyapısını Türkiye'de inşa ettiklerini kaydetti. Türkiye'nin eğitimdeki geçmiş dönemlerine ilişkin örnekler veren Erdoğan, eski Türkiye'de şimdiki kadar okul, öğretmen bulunmadığını, silgi, kalem, defteri ve kitabı elde etmenin çok zor olduğunu anımsattı. Erdoğan, "Kitabımı alabilmek için, kitaplarımı temin edebilmek için kırtasiye dükkanlarını nasıl dolaştığımı, kitaplarımı temin edemediğimi biliyorum. Onun için de teksir makinaları okulumuzun matbaası gibiydi. O saman kağıtlarında metinlerin okunamaz hale geldiğini yaşardık. Üst sınıftakiler bize o notları bile satmazlardı. Böyle geldik. Onun için de öğretmenimiz dersi anlatır biz de notlarımızı tutardık. Eski Türkiye buydu. Halbuki eğitim her şeyin başıydı. Ama buna rağmen o günkü yönetimler bu imkanlarla sizi buluşturamadılar. Biz 70 kişilik sınıfta okuduk. Anadolu'da bu sayının 100'e ulaştığını duyardık. Ailesinden iyi eğitim alan bir nesil varsa o ülkenin geleceği parlaktır. Ama bir ülkenin çocukları okula gidemiyor, gitse de iyi eğitim alamıyorsa o ülkenin geleceği karanlıktır" diye konuştu.

-BU BİR LÜTUF DEĞİLDİR-

Yola çıkarken ilk sıraya eğitimi koyduklarını ifade eden Erdoğan, bu nedenle bütçede en fazla kaynağı ve kadroyu eğitime ayırdıklarını belirtti. 11 yılda 205 bin yeni derslik açtıklarını hedeflerinin 30 öğrencili sınıflar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Ders kitaplarındaki karmaşayı ortadan kaldırdık. Şu anda siz okullar başladığında sınıflarınızda sıralarınızın üzerinde birinci hamur kağıttan kitaplarınızı bulabiliyorsunuz. Türkiye'nin dört bir yanında bu var. Bu bir lütuf değildir, bu sadece devletin vatandaşına karşı görevine yerine getirmesi olayıdır" dedi.

Eskiden devletin öğrenciye kitap ve defter vermediğini belirten Erdoğan, özel okullarda da artık ders kitabı vermeye başlayacaklarını ifade etti. Yoksul ailelere çocuklarını okula göndermeleri için destek sağladıklarını belirten Erdoğan, "Artık her ay bu ailelere, çocuklarını okula gönderebilmeleri için belli miktarda katkıda bulunuyoruz. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık, 4+4+4. Meslek liselerinin önünü açtık. Yeni seçmeli dersler belirledik. 11 yıl önce okullarımıza 19 bin laboratuvar vardı, şu anda 35 bin laboratuvar var. 12 bin kütüphanemiz vardı, şu anda 22 bin kütüphanemiz var. 11 yılda 417 bin yeni öğretmenimizi göreve başlattık. Önceki hafta 10 bin öğretmen ataması daha yaptık" diye konuştu.

-ÜRETİM TÜRKİYE YAPILACAK-

İleri teknolojisinin sınıflara taşındığını belirten Başbakan Erdoğan şu anda meslek liseleri hariç tüm liselerde sınıflarda etkileşimli tahtanın bulunduğunu anlattı. Meslek liselerine etkileşimli tahta için sözleşmelerin imzalandığını, 40 bin okula daha etkileşimli tahta yerleştirileceğini ifade eden Erdoğan, "Etkileşimli tahtalarda ve tabletlerinizde kullanacağınız kaynaklar hazırlandı, hazırlanıyor. Şu ana kadar 5 bin ders videosu ve 3 bin ses kaydını oluşturduk. 100 bin öğretmenimiz FATİH Projesi eğitimi aldı. 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayarın ihale süreci belli aşamaya geldi. Dünyanın en güçlü firmaları bu iş için yarışıyorlar. Ülkemizde üretim yapmak kaydıyla. Ortak üretim" dedi.

-DEVLET İÇİNDE DEVLET, BÖYLE BİR ŞEYİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL-

En iyi donanımla hayata atılındığı zaman çok önemli hizmetler kazandırılacağını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz şehitlerimize bir borç olarak siz çocuklarımıza en iyi imkanları sunmanın çabası içerisindeyiz, sizlerin de şehitlerimizin emaneti olan bu ülke için sadakatle çalışacağınıza, gece gündüz demeden koşturacağınıza yürekten inanıyorum. Şunu unutmayın, bizim dört tane önemli başlığımız var, kim ne derse desin. Bunlar üzerinde kimseye operasyon yaptırmamalıyız. Biz tek millet bilinciyle yürümeliyiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Biz, tek bayrakla bugüne geldik, bundan sonra da öyle yürüyeceğiz. Onun için tartışma yok bayrağımız üzerinde. Ve tek vatan. Bunun üzerinde bölünmeyi kabul etmek asla mümkün değil. Dördüncüsü devlet. Devlet içinde devlet asla böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Hepimizin vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve şehitlerimize kaşdı bir ahte vefa borcumuz var. Bize bu özgürlüğü, bağımsızlığı sağlayanlara karşı vefa borcumuz var. Kimileri bu ülke için kanını akıttı bağımsızlığımızı temin etti, kimileri de vergileri ve bağışlarıyla fedakârlıklarıyla bu ülkenin çocukları için emek verdi, ter akıttı. Unutmayın sizin çok eski ve şanlı bir tarihiniz var. Unutmayın, sizin çok eski ve şanlı tarihiniz var. Sizin dünyaya istikamet çizmiş bir ecdadınız var sevgili çocuklar, sizler Alparslan'ın, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni'nin, Yavuz'un torunlarısınız, Akşemseddin'in, Molla Gürani'nin, Ali Kuşçu'nun Yunus Emre'nin, Mevlana'nın Yahya Kemal'in istikametini çizdiği bir milletin mensuplarısınız. Sizler Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in ülkeyi emanet ettiği istikbalimiz olan evlatlarımızsınız. Sizler kendinize inanacak kendinize güveneceksiniz.

-HOŞGÖRÜ ÇAĞRISI-

Öğrencilere hiç medeniyet karşısında ikinci sınıf hissetmemeleri gerektiğini ifade eden Erdoğan, öğrencilerden hoşgörülü, özgürlüklere ve yaşam tarzlarına hassasiyet göstermelerini istedi. Erdoğan, "77 milyon bizler tek bir milletin mensuplarıyız. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Bu güzel vatanı 77 milyon hep birlikte taşıdık. Birbirimize hor gözle, birbirimizin hakkına kem gözle bakmadan asla incitmeden geleceği de birlikte imar edeceğiz. Bizim medeniyetimizde, inancımızda insanı doğuştan gelen özelliklerine göre tasnif etmek, ayırmak, birini diğerinden üstün görmek yoktur. Annesi, babası, dili, inancı, kültürü her ne olursa olsun bu vatan toprağın üzerinde yaşayan bu ay yıldızlı barağın altında nefes alıp veren herkes birdir. Irkçılık bizim topraklarımızda asla kendine yer bulamamıştır. Bizde ne siyahın beyaza, ne beyazın siyaha üştüğü yoktur" diye konuştu. Farklı olduğu için kimsenin ötelenmemesini isteyen Erdoğan, 77 milyonun bir olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

-ESİR OLMAYIN-

Öğrencilerden bilgisayarların esiri olmamaları çağrısında da bulunan Erdoğan, bilgisayarların eğitim olarak kullanılan bir araç olarak kalması gerektiğini ifade etti. Sanal dolandırıcılık ve saldırılara karşı dikkatli olunması uyarısında da bulunan Erdoğan "Bu bilgisayarlar tabletler, sizi kitap okumaktan, kağıttan, kalemden ve silgiden asla uzak tutmasın. Bilgisayar sizi öğretmenlerinizden, arkadaşlarınızdan ve ailenizden, hayattan koparmasın, özellikle de sokakları, parkları, oyun alanlarını, bilgisayara aldanıp boş bırakmayın. Oralardan muhakkak istifade edin. Televizyonu da bilgisayarı da lütfen gerektiği kadar kullanın" ifadelerini kullandı. Tabletlerin öğrencilere teslim edilmesi ili işin bitmediğinin altını çizen Erdoğan, tabletlerin sadece bir eğitim aracı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. İlmin, gözle kulakla elde edilen değil, kalple elde edilen bir değer olduğunu ifade eden Erdoğan, gözden kulaktan akıldan öte kalbin açık olması kalbe hitap edilmesi gerektiğini kaydetti.

-ÖZGÜRLÜKLERİ SINIRLAMADAN, TEHDİTLERE DE BOYUN EĞMEDEN, DÜZENLEMELER YAPACAĞIZ-

İnternetin kötü niyetli insanların elinde çağın en büyük tehlikesi haline gelebildiğinin altını çizen Erdoğan, "İnterneti, teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken birtakım tedbirleri de alıyoruz. Hiç kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz. Tam tersine göreve geldiğimizde 20 bin internet kullanılırken, şimdi 34 milyon internet kullanılıyor. Çocuklarımızı, art niyetli dolandırıcılardan, istismarcılardan, şantajcılardan korumaya çalışıyoruz" dedi.

Çocukları ve gençleri korumak için gereken her adımı atacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Özgürlükleri sınırlamadan, kısıtlamadan, ama tehditlere de boyun eğmeden, tehlikeleri görmezden gelmeden düzenlemeleri yapacağız. Teknolojinin kölesi olan değil teknolojiye hükmeden, yön veren nesillere Türkiye'yi emanet edeceğiz" diye konuştu.

-KLAVYELER "F" OLACAK-

Erdoğan konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un "İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz? Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme; Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek" şeklindeki nasihatini anımsattı. Türkçeye en uygun klavyenin "F" klavye olduğunu belirten Erdoğan, "Biz tabletlerimizi F klavye olarak hazırlıyoruz. Özellikle bilgisayar üreticilerinin satıcılarının bu hassasiyeti gözetmelerini istiyorum. Güçlü bir Türkçe için Türkçemizin ne kadar zengin olduğunu dünyaya haykırabilmek için bu adımı atıyoruz, yabancı bilgisayar terimlerinin çocuklarımızın Türkçe'sini bozmaması için sizlerden de hassasiyet bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title