Haberler

Başbakan Erdoğan Hatay'da (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı konuşmada, “İstanbul’un çılgın projesi Kanal İstanbul’sa, Hatay’ın çılgın projesi de Amanos Tüneli olacak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı konuşmada, " İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul'sa, Hatay'ın çılgın projesi de Amanos Tüneli olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partisinin Hatay'da düzenlediği mitingde halka hitap etti. On binlerce Hataylıya seslenen Erdoğan, konuşmasında 12 yıldır Hatay'a yapılan yatırımları anlattı. İktidarları döneminde 9,5 katrilyonluk yatırımın Hatay insanının hizmetine sunulduğunu ifade eden Erdoğan, kentin yeni dönemdeki çılgın projesinin ise Amanos Tünelleri olacağını belirtti.

"Şu havalimanını kim yaptı. Oradan buraya yollar nasıl? Alt geçitler nasıl? Bunları biz yaptık. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu büyük düşünenlerin işidir. Büyük düşünemeyenler bu hizmetleri yapamaz. Şimdi de Hatayımızı çok daha farklı bir yere taşımak istiyoruz. Onun için 30 Mart'ta Hatay, 'millet eğilmez, Türkiye yenilmez' diyecektir" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İskenderun Körfezi'nden bakılınca Amanosların hemen arkası Hassa ilçemiz değil mi? Görünüşte yakın gibi ama karayoluyla İskenderun Körfezi'yle Hassa arasında epeyce mesafe var. Arada dağ olmasa Hassa yanı başımızda. Dağı kaldırmak mümkün değil ama delmek mümkün. Çünkü biz 12 senede 122 tane dağı deldik, tünel yaptık. Bizden önce 83 tünel vardı, 12 senede 122 tünel. O aşılmaz denen Gavur Dağlarını aşmak için kolları sıvadık. İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul ise, Hatay'ın çılgın projesi de Amanos Tüneli olacak. Amanos'un doğusunda ve batısında 7 ilçemiz var. Hatay'ı ikiye bölen Amanos Dağlarına açtığımız tünelle Hatay'ın iki yakası arasında hızlı ve güvenli bir yol oluşturuyoruz. Bunun için 14 bin 680 metre uzunluğunda 4 adet tünel ve 910 metre uzunluğunda 5 adet viyadük ve 6 adet köprü yapacağız. Proje ile Gaziantep İskenderun arası 221 kilometreden 136 kilometreye, Kahramanmaraş İskenderun arası 186 kilometreden 151 kilometreye, Kilis İskenderun arası 153 kilometreden 113 kilometreye inecek. Böylece hem Hatay'ın doğusu yatırıma açılacak hem de komşu illerden gelen ihraç malları çok kolay şekilde limana ulaşacak. Aynı şekilde Hatay'ın doğusunda ve güneydoğusunda yeni sanayi tesisleri için yer açılacak. Amanos Tüneli'nin proje çalışmaları devam ediyor. Yakında temelini atarak inşaatına başlayacağız. Kardeşlerim ben size hizmet anlatıyorum. Buraya Bahçeli, Kılıçdaroğlu gelecek anlatacak bir şeyleri var mı? Yok. Bir de proje anlatın bir planınız olsun. Yok bunlarda böyle bir şey." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İskenderun İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title