Haberler

Başbakan Erdoğan: Gazze İçin Susacak Bir Cumhurbaşkanını Monşer Bir Adayla Başarmak İstiyorlar

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de İsrail zulmüne ses çıkarmayacak bir başbakan, cumhurbaşkanı istiyorlar.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de İsrail zulmüne ses çıkarmayacak bir başbakan, cumhurbaşkanı istiyorlar. Gazze için susacak, mazlumlar için susacak, hukuksuzluklar için susacak bir Türkiye istiyorlar. Gezi olaylarını inanın bunu için yaptılar. 17-25 Aralık operasyonunu bunun için yaptılar. Şimdi de monşer bir adayla bunu başarmak istiyorlar. Türkiye bu kirli operasyonlara geçit vermeyecek. Bunu böyle biliniz. Türkiye'ye artık kimse gündem dayatamaz. Türkiye'ye artık hiç kimse istikamet çizemez. Türkiye her zaman tam bağımız bir ülkedir, her zamanda da öyle kalacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitinge katıldı. Burada yaptığı konuşmaya Mersinlileri selamlayarak başlayan Erdoğan, Mersin'e yaptığı ziyaretleri anlattı. 4 ay sonra Mersinle kucaklaştıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye Başbakanı olarak Türkiye'nin 81 ilini defalarca ziyaret etiğini kaydetti.

İlçeleri de ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, "12 yıl içinde 100'e yakın ülkeye gittim. Bazılarına defalarca gittim. Toplam 300'ün üzerinde ziyaret yaptım. Oralarda resmi temaslarda bulundum. Bütün bu seyahatlerle birlikte Türkiye'yi güçlendirmek için Türkiye'yi büyütmek için gece gündüz çalıştık" dedi.

-"MHP GENEL BAŞKANI STÜDYOLARDA KASET DOLDURMAKLA MEŞGUL"-

12 yılın her bir günü ve her saatini, ülkesine, bayrağına ve milletine hizmete adadığını kaydeden Erdoğan kendisiyle birlikte arkadaşlarının da böyle yaptığını söyledi.

Muhalefet partilerini şehir içinde seyahat yapmamakla eleştiren Erdoğan, kendilerinin farklı olduklarını ve milletle birlikte yürüdüklerini söyledi.

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine 16 gün kaldığını belirten Erdoğan, "CHP'nin genel müdürü ilçe ziyaretleriyle işi idare etmeye çalışıyor. MHP Genel Başkanı hiç ortalıkta yok. MHP Genel Başkanı stüdyolarda kaset doldurmakla meşgul. Miting yapmıyorlar. Halkın içine çıkmıyorlar. Milletle kucaklaşmıyorlar. Niye biliyor musunuz? Milletin içine çıkacak yüzleri yok. Ne yaptılar? Kendilerine dayatılan bir dayı, ortak aday diye sahaya sürdüler. Tabanları buna itiraz edicince, gayet kaba bir şekilde Kılıçdaroğlu ne dedi? "Tıpış tıpış sandığa gidip oy vereceksiniz' dedi. Mersin'de CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime soruyorum, CHP'nin kendi içinde çıkaracağı bir adayı yok muydu? 91 yaşında olduğunu iddia eden CHP milletvekilleri içinden teşkilatı içinden bir aday bulamadı mı?" diye konutu.

-"KENDİ MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARINI DÖVDÜLER BU MHP'LİLER"-

CHP ile MHP'nin cumhurbaşkanı adayını kendi partileri içinden belirlememesine tepki gösteren Erdoğan, "Gittiler bir monşer ithal ettiler. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Ey MHP'li kardeşim ne diyor bu adayınız? "Ben hiçbir partinin mensubu değilim.' Buna inanıyor musunuz? Dünyada böyle bir siyasi arena içinde "ben herhangi bir partinin mensubu değilim' demek bir defa siyasete saygısızlıktır. Siyaset nedir? İnsan yönetme sanatıdır. Sen Çankaya'ya çıkacaksın, cumhurbaşkanı olabilirsen olacaksın ama diyorsun, "Benim hiçbir siyasi partiyle ilgim yok ve siyasetten de uzağım' bu bu demektir. Kendisini destekleyen 9-10 parti var bunlar da destek veriyor. MHP içinden cumhurbaşkanlığına aday olacak bir tane cesur yürek yok muydu? Geçmişte bir tane oldu, dövdüler. Kendi milletvekili arkadaşlarını dövdüler bu MHP'liler. Bahçeli ses çıkarmadı. Koskoca MHP teşkilatı içinde bir tane aday yok muydu? Bu MHP yönetimi kendi içinden aday çıkaramadı. Talimatlara boyun eğdi. Kendisine verilen emri yerine getirdi, kendisine dayatılan adayın arkasına saklandı" ifadelerini kullandı.

-"YÖNETİMLERİ NE DERSE DESİN, TABANLARINDAN BU KARDEŞİNİZİ DESTEKLEYECEK"-

Türkiye'de irili ufaklı 80'e yakın siyasi parti olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu monşer adayı destekleyen partiler arasından CHP ve MHP'yi çıkarın geriye kalanların oy oranları toplamı binde beşi bile bulmuyor. Bu monşer aday kendini destekleyen partilerin sayısını veriyor ama dikkat edin isimlerini saymıyor. Niye saymıyor? Çünkü bunların içinde Sosyalist İşçi Partisi var. Bu adayı destekleyeceğini açıkladı. Devrimci Halk Partisi bu adayı destekleyeceğini açıkladı. MHP'nin düştüğü duruma bakın, MHP'nin bu beceriksiz yönetim elinde düşürüldüğü çok zavallı bir hal. Şu hale bakın "çatı', "çatı dediler gittiler MHP ile Sosyalist İşçi Partisi'ni, Devrimci Halk Partisi'ni aynı çatının altında bir araya getirdiler. Hani ya siz Türk milliyetçisiydiniz? Hani milliyetçiydiniz ya? Ne zaman dan beri siz Devrimci Halk Partisi'yle bir araya geldiniz? Ne zamandan beri Sosyalist İşçi Partisi'yle bir araya geldiniz. Şimdi MHP'li kardeşlerim buna itiraz ediyor. Büyük Birlik Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerim onlar da itiraz ediyor.HDP'ye oy vermiş, Saadet Partisi'ne diğer partilere oy vermiş kardeşlerim bu çirkin ittifakı görüyor. Yönetimleri ne derse desin ben inanıyorum ki tabanlarından bu kardeşinizi destekleyecek. Binlerce on binlerce kardeşimiz var. Karşımızda şu anda eski Türkiye koalisyonu var. Eski Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa, ne kadar karanlık, marjinal taraftarı varsa, şuanda bizim karşımızda yani, Yeni Türkiye'nin karşısına dizildiler" değerlendirmesinde bulundu.

-"HATTA HATTA İSTERLERSE GÜNEY KIBRIS'A DA SU VEREBİLİRİZ"-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne selam gönderen Erdoğan, iktidarları süresince hiç olunmadığı kadar Kıbrıs'ın yanında olduklarını söyledi. Şuanda Mersin'den Kıbrıs'a su götürmek için çok büyük bir projenin devam ettiğini kaydeden Erdoğan, bu projenin Eylül ayında biteceğini anlattı. Kıbrıs davasını en güçlü şekilde savunduklarının altını çizen Erdoğan, "Güne Kıbrıs'a tankerlerle su gidiyor ama Kuzey Kıbrıs artık inşallah denizin altından o döşenen borularla biz nasıl su içiyorsak onlar da aynı suyu içecek. Kardeşliğimizin gereği bu. Kuzey Kıbrıs'a barajlar yapıldı. Ve şimdi Kuzey Kıbrıs'ın su sıkıntısı olmayacak. Hatta hatta isterlerse Güney Kıbrıs'a da su verebiliriz ha. Çünkü veren el alan elden üstündür. Biz bunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendilerinin Suriye'deki, Irak'taki ve Filistin'deki mazlumlarla ilgilenmelerinden muhalefetin rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi çıkmışlar, CHP, MHP ve onların monşer adayı bizi sadece Arap halklarına destek vermekle itham ediyorlar. Neymiş? "Türkmenleri unutuyormuşuz.' Elinize, dilinize dursun be. Irkçılık bu, ırkçılık. Mazlumun rengi olur mu? Mağdurun rengi olur mu? Mazlumun dinin, mezhebinin derisinin renginin ne önemi var. Bunlar devekuşu gibi kafalarını kuma gömmüşler, kendileri karanlık içinde kalmışlar, dünyayı da karanlık zannediyorlar. Bakın 12 yıllık iktidarımız süresince, bütün mazlumlara el uzattık" değerlendirmesinde bulundu.

-"İŞLEMİ HALA SAVUNAN DALKAVUK, YANDAŞ MEDYA VAR"-

Bazı Türk ve akraba toplulukları tarafından Türklerin olduğu yerlere çök önemli destekler verildiğin söyleyen Erdoğan, Adana'da durdurulan MİT TIR'larının Irak'taki Türkmenlere yardım götürdüğünü anlattı.

Bu TIR'ların güvenlik güçleri tarafından durdurulduğunu kaydeden Erdoğan, "Kanunsuz bir işlem yaptılar ve bu kanunsuz işlemi hala savunan dalkavuk, yandaş medya var. Paralel medya var. Çünkü onlar Türkmen kardeşlerimize bu yardımın gitmesini istemiyorlardı. Onları kendi başlarına bırakmak istiyorlardı. Ona rağmen gönderdik. Biz Türkmen kardeşlerimiz madden, manen destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Aslında MHP'nin içindeki bazı milletvekili arkadaşlarda neler yaptığımızı çok iyi biliyorlar. Ama dürüst davranmıyorlar. Samimi davranmıyorlar" dedi.

Kızılay'ı ve AFAD'ı Türkiye'nin öncü gücü yaptıklarını kaydeden Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızla, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığımızla, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, TRT ile dünyanın her köşesine ulaştık. Bizim ulaştığımız yerlere ne MHP'nin ne CHP'nin ne diğerlerinin hayalleri ile ulaşamaz. MHP'nin iktidarda olduğu dönemde CHP'nin yavrusuyla beraber yaptıkları yardım dünyada neydi biliyor musunuz? 45 milyon dolar. Şimdi bizim yaptığımız ne biliyor musunuz, 3.5 milyar dolar. Neredeyse 1'e 9 artırdık" diye konuştu.

-"ŞİMDİ DE MONŞER BİR ADAYLA BUNU BAŞARMAK İSTİYORLAR"-

İsim vermeden İhsanoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "CHP ve MHP'nin bu monşer adayı kısa süre içinde partilerine uyum sağladı. Daha sahalara çıkalı bir ay olmadı. Maşallah yalanın biri bin para. İftiranın biri bin para. 1 ay içinde defalarca yalanlar söyledi. Yalan söylemeye de devam ediyor. Ben bu monşerin yalanlarının, iftiralarının peşine düşecek değilim. Kendisini zaten muhatap da almıyorum. 'Türkiye Gazze'de hiçbir şey yapmıyor' çıkıyor, 'Gazze'yi bırak Türkmenlere bak' diyor. Bir yandan İsrail zulmüne çanak tutuyor, bir yandan da tam partisi CHP gibi MHP gibi ırkçılık yapıyor. İki dönem genel sekreterlik yaptı, kendisine böyle bir fırsat verildi geride ismini bile bırakamadı. Burada bizim Gazze mücadelemize saldırarak İsrail zulmüne gereken desteği veriyor. Türkiye'de İsrail zulmüne ses çıkarmayacak bir başbakan, cumhurbaşkanı istiyorlar. Gazze için susacak, mazlumlar için susacak, hukuksuzluklar için susacak bir Türkiye istiyorlar. Gezi olaylarını inanın bunu için yaptılar. 17, 25 Aralık operasyonunu bunun için yaptılar. Şimdi de monşer bir adayla bunu başarmak istiyorlar. Türkiye bu kirli operasyonlara geçit vermeyecek. Bunu böyle biliniz. Türkiye'ye artık kimse gündem dayatamaz. Türkiye'ye artık hiç kimse istikamet çizemez. Türkiye her zaman tam bağımız bir ülkedir, her zamanda da öyle kalacaktır" ifadelerini kullandı.

-"İSRAİL BU KAFAYLA GİDERSE KESİNLİKLE ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANACAKTIR"-

"CHP'nin, MHP'nin, bu monşer adayın, Pensilvanya medyasının yalanlarına inanmayın" diyen Erdoğan, bunların İsrail zulmünü örtmenin ve perdelemenin peşinde olduğunu savunarak, "İsrail oradan vuruyor, bunlar buradan vuruyor. Er yada geç kazanan mazlumlar olacaktır. Onun için diyorum ki zalimler için yaşasın cehennem" dedi.

İnsanlığın Filistin'deki katliamı görmediğini ve orada şehit edilenleri görmediğini kaydeden Erdoğan, "700'e yakın insan öldürüldü şu ana kadar, kardeşlerim 4 bine yakın yaralı var, hala ses çıkmıyor. Türkiye'nin sesi çıkıyor, Katar'ın sesi çıkıyor, Güney Amerika'dan sesler çıkıyor. İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bunu da göreceğiz. Bunun mücadelesini Türkiye olarak vereceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın bir rahatsızlığı nedeniyle yurt dışında tedavi olduğunu ve bugün de Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Erdoğan Çağlayan'a kendisini dinleyen vatandaşlardan dua etmesini istedi.

-"SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"-

Tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, "Paralel devlet yok. Devletin içinde devlet yok, sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Şimdi bu paralel devletin aktörleri ortaya çıkmaya başladı. Başbakanı dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, bakanları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, uluslararası görüşmeleri dinleyenler ortaya çıkmaya başladı. Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantıda bakanımı ve ilgili arkadaşları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bunların okullarında çocuklarını okutanlar varsa alsın, bunların dershanelerinde çocuklarını okutanlar varsa alsın. Sakın ha bunlara teslim etmeyin. Buna dikkat edin" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title