Haberler

Başbakan Erdoğan Gaziantep'te…(1)

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “CHP ilk adımdan itibaren zalim Esed’in yanında durdu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP ilk adımdan itibaren zalim Esed'in yanında durdu. Buraya sığınanlara karşı son derece merhametsiz bir tavır takınıyor. Buralarda nifak çıkarmak için CHP ve MHP birlikte çalışıyor" dedi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde Gazianteplilere seslenen Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Gazianteplileri selamlayarak başladı. Gaziantep halkına sevgi gösterisinde bulunan Erdoğan, "Gaziantep senin Allah'ına kurban. Atana babana rahmet Gaziantep. Hele nediysiniz yorum. Hakkınızı helal edin. Bizi Malatya bırakmadı. Sabrettiniz. Caddeler yollar, maşallah meydan kadar dolu. Bu ne muhteşem manzara. Yine çok farklısınız Gaziantep. Bugün bir kez daha tarih yazıyorsun Gaziantep. Rabbim Gaziantep'i muhafaza eylesin. Gaziantep kahramanların şehri. Siz muhacirlere sahip çıktınız. Siz sabrettiniz. Rabbim hayırlarınızı inşallah kabul etsin" diye konuştu.

Türkiye'nin zorlu bir coğrafyanın yanında bulunduğunu söyleyen Erdoğan, Gazianteplilerin Suriyeli mültecilere sahip çıktığını ifade ederek, "Gaziantep bölgedeki çalkantıları yakından hissediyor. Suriye'den göç eden Suriyelilerin önemli bir kısmı Gaziantep'te kalıyor. Kardeşlerim biz hiçbir zamanda bencil bir millet olmadık. Kafkasya'dan büyük göçler yaşandı. Onlar bizim akrabamızdı hepsine kucak açtık. 91 yılında Kürt kardeşlerimize de kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil. İnşallah Suriye'de şartlar düzeldiğinde buradaki kardeşlerimizde evlerine geri dönecekler" şeklinde konuştu.

"CHP BÖLGEDEKİ TÜM DİKTATÖR VE ZALİM YÖNETİCİLERİN ARKASINDA DURUYOR"

Başbakan Erdoğan, "CHP ilk adımdan itibaren zalim Esed'in yanında durdu. Buraya sığınanlara karşı son derece merhametsiz bir tavır takınıyor. Buralarda nifak çıkarmak için CHP ve MHP birlikte çalışıyor. Şimdi bunlara bir de monşer aday katıldı. Zaten İslam İş Birliği Konferansı Genel Sekterliğini yaptığında İslam dünyasındaki her meseleye kayıtsız kaldı. Şimdi de monşer tarzıyla bu olayları uzaktan izliyor. Bu şahıs 8 sene İslam İş Birliği Konferansı Genel Sekreterliği görevi yaptı. Çekoslavakya Devlet Başkanı dostum diyor. Dünya ile ilgisi bu kadar. Çekoslovakya ayrı devlet olalı 21 yıl oldu. Bu aday kendi ülkesine de yabancı. Bunlara 3 koyun verin kaybedip gelirler. Bunlardan yönetici olmaz. Şimdi millete bile küfrediyorlar. Şimdi CHP, MHP çıkmış bu adaya oy istiyorlar. İstiklal Marşı'nı karıştıran kişiye CHP'li, MHP'li kardeşlerimiz nasıl oy verecekler" ifadelerinde bulundu.

"Pensilvanya'daki şahsın yaptığını gördünüz değil mi? Pensilvanya'daki zat İsrail'e bir tek söz söylemiyor" diyen Erdoğan, "Gazze ile ilgili yayınladığı taziyede kendi ülkesini eleştiriyor. Normalde ilim erbabı oturur çalışır, bu sadece yeni beddua çıkarır. Bunun eseri beddua ama İsrail için bir tek beddua yok. Gazze için tek bir laf yok" ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPI OPERASYONU

Başbakan Erdoğan, konuşmasında paralel yapı operasyonlarına da değinerek, "Siz bize 30 Mart'ta yetki verdiniz. Bu ihanet şebekesi ile uğraşmak için bize sorumluluk verdiniz. Bunların inine girilecek dedik girdik ve girmeye devam edilecek. Bunların bütün pisliklerini ortaya çıkaracağız. Bunlara rağmen Pensilvanya'ya, CHP'ye, MHP'ye karşı Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

"HİÇ KİMSE BİZE MAHALLE BASKISI YAPAMAZ"

"Biz büyük bir devletiz" diyen Erdoğan, "Biz ekonomisi ile büyük bir devletiz. Hiç kimse bize mahalle baskısı yapamaz. Artık hiç kimse hiçbir odak bu ülkeye istikamet çizemez. Allah'ın izniyle Gazze'yi de biz savunacağız, Suriyeli kardeşlerimize kardeş olmaya devam edeceğiz. Irak'ta kardeş kavgası var onların yanında olmaya da devam edeceğiz. Biz Osmanlıların torunlarıyız" ifadelerinde bulundu.

"10 AĞUSTOS TÜRKİYE'DE BİR DÖNÜŞÜM TARİHİDİR"

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"10 Ağustos'ta sadece bir cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. Millet, devleti ile kucaklaşıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ezan sesi var diye reklamdan rahatsız olmuşlar. Secde onları rahatsız etmiştir. YSK 6'ya 4 karar alarak, bu kısımların bu filmden çıkarılmasını istedi. Bu YSK aynı şeyleri 30 Mart'ta da yaptı. Anlamak mümkün değil. Yeter ki bunlar bizim ortak değerimiz olsun." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title