Haberler

Başbakan Erdoğan Eskişehir'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim millet kendisine hizmet edeni önünde, başının üstünde taşıdı” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim millet kendisine hizmet edeni önünde, başının üstünde taşıdı" dedi.

AK Parti tarafından Odunpazarı meydanında düzenlenen mitingde toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, kendilerinde montaj olmadığını, gerçekler olduğunu söyledi. Bu milletin hizmet edeni hep bağrına bastığını, kucakladığını, coşku ile karşıladığını anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim millet kendisine hizmet edeni önünde, başının üstünde taşıdı" dedi.

Merhum Başbakan Menderes'in 1 Mayıs 1948 de ilk demokrasi mitingini Eskişehir Çifteler de yaptığını, 12 yıl sonra son mitingini de 26 Mayıs 1960 da yine Eskişehir'de yaptığını anlatan Erdoğan, "Valilik binasında halka seslenecektir, ses sistemi bozuldu. Belki sabote ettiler. Ertesi gün Kütahya'ya giderken derdest edildi ve idama yürüdü. 30 Mart, Menderes, Zorlu ve Polatkan için hesap sorma günüdür. Menderes burada, çirkin tavırları, bazı medya kuruluşlarının kışkırtmalarını, gençlerin tahrik edilmelerini eleştirmişti" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun paralel yapıyla birlikte yürüdüğünü anlatan Erdoğan, "Sen benim merhum anacığımı ağzına dolayacak karakterde değilsin. Senin karakterinin cibilliyetinin ne denli bozuk olduğunu bu ifadeler zaten ortaya koyuyor. Sen montajların, kasetlerin getirdiği bir genel müdürsün. Pensilvanya'daki kainat imamıyla CHP aynı saftalar. Demokrasi düşmanlarına bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Merhum Menderes'e nasıl iftiralar attılarsa bugün de aynısını yapmaya çalışıyorlar. Artık ben buna dini cemaat demiyorum siyasi bir örgüt diyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar bunları inlerinden çıkaracağız. Bu Türkiye'nin yürüyüşüdür" dedi.

Kalabalığın, zaman zaman 'Dik dur eğilme, bu millet seninle', 'Mücahit Erdoğan' sloganları attığı mitingide, Gülen Cemaati ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de eleştirdi.

Erdoğan, "Bu demokrasi düşmanlarına, bu ihtilal yanlısı kişilere biz oy mu vereceğiz. Bu can tende kaldıkça son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, demokrasi düşmanlarına ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Menderes'e nasıl iftira attılarsa aynısını yapmak istiyorlar. Türkiye'yi karıştırmak, gerilim ve kaos çıkarmak için ilginç ittifak kurmaya çalışıyorlar. Pensilvanya'daki kainat imamı ile CHP aynı safta. Bunun için cemaat demiyorum, siyasi örgüt diyorum. Şu anda Pensilvanya, ülkede huzuru, refahı, ulusal güvenliği tehdit etmek için çalışıyor. Bir kısım yargı, emniyet ve devlet kurumları böyle. Ama gerekli adımları attık. İyi niyetimizin kurbanı olduk. CHP ile MHP ile istediklerini yapsınlar, bunları inlerinden çıkartacağız, endişeniz olmasın. Bu Türkiye'nin yürüyüşünü durduramayacaklar. Onlar iftira, montaj, dublaj üretecekler, biz icraat üreteceğiz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs darbesi sonrası Eskişehir'de dağıtılan bir belgeyi de gösterip, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yüklendi. Erdoğan, "Şimdi CHP genel başkanı çıktı bu belge sahte dedi. Şimdi ben burada Eskişehir'de bu bildiriyi kimin bastığını sizlere açıklayacağım. CHP Genel Başkanının yardımcısının utanarak inkar ettiği bu belgeyi Şu anda CHP belediye başkanı olan zat kendi yerel gazetesinin matbaasında basmıştır. Bunların tarihinden haberi yok. CHP'nin Türkiye'deki siyaseti 1950'den beri böyle olmuştur. Böyle iftiralarla yalanlarla dolanlarla montajlarla işi idare ederler. Şimdi sizlere az önce okuduğum dağıtılan şu tebliğ işte kendi kitabının içerisinde de var. Şimdi bu demokrasi düşmanlarına kalkacağız bu ihtilal yanlısı kişilere biz kalkıp ta Eskişehir'de oy mu vereceğiz" dedi.

Yüksek Hızlı Tren'in şehir geçişinin yer altından alınmasını Büyükşehir Belediyesi'nin engellemelerine rağmen yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Sen ne yaparsın Büyükşehir Belediye Başkanı. Porsuk çayına baktım çamur akıyor. Ana arteller çöpten geçilmiyor. Bu yolların sorumlusu odur. İlçe belediyesi ile kavga yok. İş üretiyoruz. Benim vatandaşım lafa değil icraat bakar" dedi.

Kırım'da yaşanan olaylara da değinin ve konuyu yakından takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, konuyu yakından takip ettiklerini anlatarak Putin ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdi. Recep Tayyip Erdoğan, orada Türk soydaşları Tatarların Ukraynalılar ile birlikte bir hukuk için demokrasi için yaşamaları, sıkıntı ve zarar görmeden haklarının korunmasını istediğini anlattı.

Paralel yapı gazetelerinin tablet bilgisayarların çocuklar tarafından iade edildiği yönünde yalan haberler yaptığını anlatan Erdoğan, kendisi için beddua seansları yapıldığını söyleyerek, "Kapı kapı dolaşanlara söyleyin ki "Siz başörtüsü ile dolaşıyorsunuz, kainat imamınız ise başörtüsü için furuattır diyor" dedi.

Konuşmasında, Eskişehir'e yapılan yatırım ve hizmetlerden de bahseden Erdoğan, "Eskişehir'e İleri teknoloji Üniversitesi kuruyoruz. Milli Eğitim Bakanımız bu konuyu takip ediyor. Kuruluş çalışmalarını başlatacağız. Hasan Polatkan için bir kültür merkezi yapmak için projemiz hazır. İhale en kısa sürede yapılacak ve inşaat başlayacak. Yassıadayı da demokrasi ve özgürlük adası yapacağız" dedi.

Yüksek hızlı tren hatlarını yenilerini bağlayacaklarını ve Eskişehir merkezli bir ağ oluşturacaklarını söyleyen Erdoğan, Ankara-İstanbul hattının da yakında açılacağını ifade etti. Eskişehir'in, 33 bin seyirci kapasiteli stat ihtiyacını karşılayacak çalışmaların başladığını, inşaatın sürdüğünü anlatan Erdoğan, "Eskişehir'in bir meydanı yok. Onun için stat yıkıldıktan sonra 50 bin metrekarelik alanı meydan haline getireceğiz. Biz bunu yaparken büyükşehir belediye başkanının böyle bir derdi yok. Bunlar dert ve sevda işidir. Tülomsaş'da yüksek hızlı milli treni üretmek için kolları sıvadık. Projeler çizildi ve 2017'de milli yüksek hızlı treni üreteceğiz. Eskişehir, 4 farklı hastaneden oluşan bin 60 yataklı dev bir sağlık merkezine kavuşacak. Eskişehir'e yaptığımız yatırım miktarı 10 katrilyon liradır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Menderes Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title