Haberler

Başbakan Erdoğan, Ereğli'de Açıklaması

"Anayasa Mahkemesini de dinliyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Anayasa Mahkemesini de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar işte bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri bunların şantaj, her şeyleri bunların montaj" dedi.

Erdoğan, Konya'daki toplu açılış töreninin ardından Ereğli ilçesine geçerek, Atatürk Bulvarında vatandaşlara hitap etti. Ereğlililerle gurur duyduklarını belirten Erdoğan, ilçe halkının "30 Mart'ta Konya Ereğli AK olacak" dediğini ve oyunları bozduğunu söyledi.

Yeniden bir uyanışın, bir dirilişin, AK belediyeciliğin Konya Ereğli'ye geleceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kardeşlerim, gerçekten 30 Mart çok farklı bir seçim oldu. Oyunlar, hileler, tuzaklar her şey, CHP, MHP, BDP, Pensilvanya el ele verdiler, omuz omuza verdiler, tuzaklar kurdular ama onlar, tuzakların üzerinde Allah'ın bir hükmünün olduğunu unuttular. Endülüs'te Allah'ın bir hükmünü gördüm. Ne diyordu biliyor musunuz? (La galibe illallah) Allah'tan başka galip yoktur ama birileri bunun farkında değildi. Sizler bunun farkındaydınız. Gece demediniz, gündüz demediniz. Koştunuz çalıştınız, hanım kardeşlerim, bu davanın ablaları olarak çalıştı. Birilerinin de ablaları varmış ama işte ablalar galip geldi, abiler galip geldi. Kardeşlerim şimdi hizmet zamanı. Değerli kardeşim Özkan Özgüven ile birlikte inşallah Ereğli'den Cem hocamız ile birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanım Tahir bey ile değerli bakanım değerli milletvekillerim el ele vereceğiz. Ereğlimizi çok daha güzel günlere kavuşturacağız. Bu konuda ahdimiz var. Bu konu kararlılığımız var. Onun için durmak yok yola devam diyeceğiz. Çünkü çalışmak bizim işimiz. Belediyecilik bizim işimiz. Biz belediyeciliği biliriz."

Kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından geldiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Peki bu ana muhalefet genel müdürü ve yavru muhalefetin başındaki zat, bunlar nereden geldi? Bunlar ne iş yaptılar ya. Bugüne kadar bunların Türkiye'de dikili ağacı var mı? İşte ana muhalefetin genel müdürü SSK'yı batırdı. Yolsuzluklarla temayüz etti ve onun zamanında SSK hastanelerinde ilaç bulamıyorduk ilaç. Hastaneye gittiğimiz zaman kuyrukta bekliyorduk. Şu anda bizin böyle bir sıkıntımız var mı? İstediğimiz hastaneye gidiyor muyuz? İstediğimiz eczaneden ilacımızı alıyor muyuz? Kardeşlerim bunlar insan kadri bilmediler. Bunlar halkımıza değer vermediler. Bunların partisinde 'halk' kelimesi olabilir ama maalesef uygulamada böyle bir şey yok. Geliyorsunuz öbürüne. Adında da milliyetçi ifadesi var. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Acaba milliyetçilik adına ne yaptı bu ülkede? Acaba dünyada milliyetçilik adına hangi ülkeye gitti."

"Onlar muhacir, biz ensar olduk"

Başbakan olduktan sonra Göktürk anıtllarının olduğu Moğolistan'a gittiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Moğolistan'da Karakuru'mdan Göktürk Anıtları'na kadar 42 kilometre yol... Çöl, safari yapıyorsunuz safari. Orada dedik ki biz bunu yapacağız. Göktürk Anıtları'nda müzeyi yaptık. 42 kilometre yolu da yaptık. İnanın oraya gittiğimde havaalanı falan yoktu. Adeta çöle indik. Daha sonra MHP'li bir milletvekili ile... Evet ben ona gidememiştim. Çünkü burada şehitler cenazesi içim mecburen Kazakistan'dan geri döndüm. Şu anda Gümrük ve Ticaret Bakanımız olan Hayati bey ile MHP'li milletvekili gittiler, açılışını yaptılar. Fakat daha sonra tekrar Moğolistan'a gittim. Bu defa farklı yerlerde anıtlarımız vardı. O anıtları da ziyaret ettim. Orada da yol güzergahında Konyalı kardeşlerimizin yaptığı bir mescit vardı. Gittim, o mescidi ziyaret ettim ama 'bu dedim bizim için yeterli değil'. Biz buradaki anıtların olduğu yerde bu müzeyi yapacağız. Çünkü Türk'ün ayak izlerinin buraya geldiğini biliyoruz dedik, buraya gideceğiz. Ey Bahçeli, sen buralara niye gitmedin? Çünkü bunda uçağa binme sendromu varmış. Binseydin, oralara da gitseydin. Bizim için buralarda iz varsa, atalarımızın atlarının ayaklarının izi varsa biz buralara gideriz dedik de gittik. Kardeşlerim sadece orası mı? Bizler, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tacikistan bütün buraları sürekli dolaştık, dolaşıyoruz. Balkanları sürekli dolaştık, dolaşıyoruz. Niye? Orada bizim soydaşlarımız var. Orada bizim kardeşlerimiz var. Biz Suriye'yi kendi başına bırakmadık. Her an Suriye'nin yanında olduk. Şu anda ülkemizde 700 bin Suriyeli kardeşimiz var. Onlara ev sahipliği yaptık. Onlar muhacir, biz ensar olduk. Niye? Çünkü bizim medeniyetimizin yüklediği görev var. Bunu yaptık. Mısır'da Esmalar şehit oldu. Esmaların yanında olduk. Yediden yetmişe Mısır'da şehit edilen kardeşlerimizin yanında olduk."

Erdoğan, darbeyle gelenlerin karşısında olduklarını ama Pensilvanya'nın darbecilerin yanında olduğunu dile getirdi.

Pensilvanya'nın Suriyede darbe yapanların yanında olduğunu anlatan Erdoğan, "Pensilvanya Mavi Marmara'yı batıranların yanında oldu. Değerli kardeşlerim, buraya gönül veren saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin, bu oyunu bozun diyorum. Biz bunların inine gireceğiz inine dedim. Biz bunları bırakmayacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Beni dinliyor. Devletin en üst kademesinden, Cumhurbaşkanından tutunuz, bak bugün yeni bir şey daha söylüyorum. Anayasa Mahkemesini de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar işte bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri bunların şantaj, her şeyleri bunların montaj. İşte Dışişleri Bakanlığımızı da dinlediler. Bunu dünyaya servis ettiler. Ne yazık ki CHP, MHP, BDP bunların yanında yer alıyor. Onları da dinlediler. Kardeşlerim, kimi dinlerlerse dinlesinler ama karşılarında evelallah biz varız. Bir kısım paralel yargıyla mücadelemiz devam ediyor, edecek. Bir kısım emniyetteki paralel yapıyla mücadelemiz devam ediyor, edecek. Devletin kurumlarındakilerle ediyor, edecek. Temizleyeceğiz bunları, temizleyeceğiz. ya yola gelecekler ya dışarı gidecekler" diye konuştu.

- Konya

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Göktürk Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title