Haberler

Başbakan Erdoğan: "Ekmel, Sen Türkiye'ye Yabancısın"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu monşer aday bize üslup dersi vermeye çalışıyor ancak efendilerinin üslubuna hiç bakmıyor.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu monşer aday bize üslup dersi vermeye çalışıyor ancak efendilerinin üslubuna hiç bakmıyor. Monşer aday önce Pensilvanya ve efendilerine üslup dersi versin" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası kapsamında düzenlenen miting için Aydın'a geldi. İstasyon Meydanı'nı dolduran binlerce kişilik kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski bakanlar Binali Yıldırım ve Atilla Koç ile Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş eşlik etti.

"Sevgili Aydınlılar sizleri muhabbet ve hasretle selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, "Merhum Adnan Menderes'i doğduğu, büyüdüğü ve Yassıada'da hasretini çektiği Aydın'da bir kez daha yad ediyorum. Adnan Menderes, demokrasiyi bu noktaya taşıdı. Allah ondan razı olsun. Menderes'e CHP zihniyetinin neler çektirdiğini anlatmama gerek yok. Öyleyse siz de Pazar günü gereğini yapacaksınız. İnönü, Adnan Menderes'i alt etmek için 'Öyle bir profil bulayım ki' dedi. 'Dindar olsun, Prof. olsun' dedi. Bunun için Menderes'in karşısına Şemsettin Günaltay'ı çıkardılar. Şemsettin Günaltay'ın profili Menderes'in karşısında tutmadı. Çünkü halkın iradesi güçlü geldi. Halk iradesi istismara gelmez, halka yalan söylenmez. Halka karşı dürüst olacaksın" diye konuştu.

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Erdoğan, "Çakma Kemal'in SSK Genel Müdürüyken neler yaptığını biliyorsunuz. Benim vatandaşım onun döneminde neler çekti. Hastaneye sağlam girsen, hasta çıkardın. Adnan Menderes ve arkadaşları bir kurtuluş ümidiyle CHP zihniyetine karşı siyaset sahnesine çıktı. 10 yıl boyunca halka hizmet etti. DP'yi sandıkta yenemeyen CHP, 27 Mayıs'ta darbe yaptı. Şimdi yine bir araya geldiler. CHP, MHP ve Pensilvanya. O zaman da düzmece mahkemeler kutrular. Gezi'de ve 17 Aralık'ta da aynısını yapacaklardı. Düzmece yargı ortaya çıktı. Kararlar verildi, darağacı hazırlandı ama milli irade güçlü çıktı. 27 Mayıs'ta sadece Adnan Menderes ve arkadaşları değil, dönemin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar da idam edildi. Bayar yaşlı olmasaydı idam edilecekti. 4,5 yıl hapiste yattı. Hastalığı nedeniyle hapisten çıktı. 27 Mayıs'tan sonra Cumhurbaşkanlığı makamını ve görevlerini kökten değiştirdiler. Celal Bayar gibi halkın sevdiği bir kişi Cumhurbaşkanı olmasın diye Anayasayı değiştirdiler. Devlet ile milletin arasını açtılar. 1960'tan itibaren Meclis'te Cumhurbaşkanı seçilirken Meclis iradesini tehdit ettiler. Adnan Menderes ve arkadaşları idam edilirken CHP başroldeydi, Meclis iradesi tehdit edilirken CHP en ön saflardaydı. CHP, başörtü sorununda da ön saftaydı. Merve Kavakçı'ya Meclis'te yemin bile ettirmediler. Aynı zihniyetin devamında olanlar şimdi yine beraber. Bunların inanç ve düşünce özgürlüğüne saygıları yok. 11. Cumhurbaşkanı seçilirken her türlü engellemeyi yaptılar. Biz de 'Artık yeter, söz milletin' dedik. Sizler de yüzde 69 oyla buna destek verdiniz. Pazar günü bu CHP, MHP ve HDP hangi yüzle sizin karşınıza gelecek? Pazar günü on yılların hesabını soracaksınız. İnşallah Pazar günü sandıktan tarihi bir dersi CHP, MHP ve HDP alacak" şeklinde konuştu.

"10 AĞUSTOS SIRADAN BİR TARİH DEĞİL"

10 Ağustos'un sıradan bir tarih olmadığını savunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "10 Ağustos, 27 Mayıs'ın izlerinin bir kez daha silineceği tarihtir. 10 Ağustos Adnan Menderes ve Celal Bayar gibilerin yeniden iktidar olacağı bir tarihtir. Reklam filmimizde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız çekmeceden çıkıyor. Biz tarihte 16 devlet kurmuşuz. Artık millet bir oluyor, birlik oluyor ve diri oluyor. Allah'ın izniyle millet, 10 Ağustos'ta milletin gücüne güç katacak. MHP, filmdeki duadan rahatsız olmuş. Ezandan, seccadedeki hanım kardeşimizin namaz kılışından rahatsız olmuş. YSK'da 6'ya 4 onların istediği gibi bir karar veriyor. Zaten onlar YSK ve Anayasa Mahkemesi'nin önünden hiç ayrılmıyorlar. Şimdi de reklam filmine taktılar. Ancak o film yeni haliyle devam ediyor. 10 Ağustos'ta cumhurun milletle buluşmasını engelleyemeyecekler. İnşallah 27 Mayıs'ın hesabını sorup, 10 Ağustos'ta devletle milleti buluşturacağız. Türkiye'nin yıldızını parlatacak, milletin adayına oy verecek misiniz?"

"MİLLETİN KARŞISINA ÇIKAMIYORLAR"

Alanı dolduran kalabalıktan kalan 3 gün boyunca gece gündüz çalışmalarını isteyen Erdoğan, şunları söyledi: "İnşallah Aydın'dan farklı bir netice bekliyoruz. Tatilde bulunan kardeşlerimize uyarıda bulunmak istiyorum. Yurt dışında oy kullanma işlemi sona erdi ancak 44 gümrük kapısında oy kullanma işlemi devam ediyor. Yurttaşlarımız gümrük kapılarına gidip oylarını kullansınlar. 1 aydır yollardayız. Pazar günü, İstanbul Maltepe'de mahşeri bir kalabalıkla buluştuk. Milletimiz adayı ve 'Yeni Türkiye'ye sahip çıkıyor. Peki CHP'nin genel müdürü nerede? MHP nerede, adayları nerede? Meydanlarda yoklar, daha hiç miting yapmadılar. Basın toplantılarıyla günü kurtarmaya çalışıyorlar. Neden; milletin karşısına çıkamıyorlar. Bir aday buldular, allayıp pulladılar. Adını bile öğrenemediler. Bu monşer aday bize üslup dersi vermeye çalışıyor ancak efendilerinin üslubuna hiç bakmıyor. Bunların efendilerinin başında Pensilvanya var. Uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyordu. Milletin kendine verdiği dersi görünce dizlerinin bağı çözülmüştü. Önceki gün çıkıp yine beddua etmiş. Hoca denen bir kişiye hatta bir insana yakışmayacak ifadeler kullanıyor. Monşer aday, gidip önce Pensilvanya'daki hocasına üslup dersi versin. İkindi efendisi, CHP genel müdürü. Sabah akşam bize ve millete küfür ediyor. Eğer Ekmel'de ders verecek kapasite varsa ikinci efendisi CHP genel müdürüne edep ve üslup dersi versin. Üçüncü efendisi de Bahçeli. O da sabah akşam küfür ediyor. Çarptı, böldü olmadı. Matematikten çaktı. Matematikten, geometriden ve siyasetten çakan Bahçeli, kendisini şiire verdi. Onda da başarılı olamadı. Herhalde 10 Ağustos'tan sonra hikaye ve romana başlar."

"EKMEL, O ŞİİR DEĞİL İSTİKLAL MARŞI"

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı okuduğu videoyu kalabalıkla birlikte izleyen Başbakan Erdoğan, "Ekmel çıkıp, 'Halk şiirle uğraşmak istemiyor, halk ciddi meselelerle konuşmak istiyor' diyor. Ekmel Efendi; o şiir değil, o bizim İstiklal Marşımız. Anayasamızın değişmez maddeleri arasında. Milletin marşı. Senin şiir diye geçiştirmeye çalıştığın mısralar, milletin kalbine kazınmış hatıralardır. Birde utanmadan 'Babam, Akif'in arkadaşıydı' diyor. Bu millet sana İstiklal Marşı'nı öğretecek. Ey CHP ve MHP'ye gönül veren kardeşlerim; İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen ve tanımayan bir kişiye mi oy vereceksiniz?" ifadelerini kullandı.

"PENSİLVANYA'NIN PEŞİNE TAKILDILAR"

10 Ağustos'ta muhalefet partilerinin iyi bir ders alacağını öne süren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "MHP Genel Başkanı, 'Sen bizim nereden kardeşimiz oluyorsun' diyor. Ey Bahçeli, sen beni kardeş olarak görmeyebilirsin ama ben CHP ve MHP'nin tabanında kardeş olarak görebileceğim insanlar olduğunu görüyorum. Sen, zaten senden 3 kez randevu isteyen bir kişiyi bile geri çevirecek kadar insanlıktan nasibini almamış bir insansın. İnşallah milletim 10 Ağustos'ta CHP, MHP ve HDP'ye ders verecek. Ekmeleddin de, sandıkta İstiklal Marşı dersi alacak. Bahçeli, CHP ile kardeş oldu. Yetmedi; aşırı solcularla kardeş oldu. 10 Ağustos'ta gerilim yapan, ülkeyi ayrıştıran muhalefet değişecek. İnşallah yeni Türkiye'de böyle muhalefet olmayacak. Biz projeler ortaya koyuyoruz. Türkiye'nin itibarına itibar katıyoruz. Onlar ise takılmışlar Pensilvanya'nın peşine, ihanet şebekelerinin yanında yer alıyorlar. Ortak adayları Ekmeleddin'in de bizim yaptıklarımızdan haberi yok. Ekmel, sen Türkiye'ye yabancısın. Türkiye'ye ve bu öğrencilere yabancısın. Senin atıp tuttuğun gibi değil. Her şey plan ve proje dahilinde yapıldı. 10 Ağustos'ta plansız ve projesiz siyasete son vereceksiniz. 10 Ağustos'ta Türkiye kazanacak."

"SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI VE SEÇİLMİŞ HÜKÜMET"

10 Ağustos'un ardından 76 milyonun geleceğini inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümetle Türkiye'yi zirveye taşıyacağız. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve ona destek veren seçilmiş hükümetle Türkiye'yi 12 yılda yaptıklarımızdan çok daha iyi noktaya taşıyacağız. İnşallah ben 10 Ağustos'ta Aydın'ın tarih yazacağına inanıyorum. 12 yılda hiçbir ayrım yapmadan her köşeye eşit mesafede hizmet götürdük. 'Bu ülkede kimse operasyon yapamaz. Yaparsa demir yumruğumuzla bizi karşısında bulur' dedik. Devletin içinde paralel olmaz. Tek gayemiz ülkemize ve milletimize hizmet etmektir. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olaya geldik."

"SEÇME VE SEÇİLME YAŞI 18 OLACAK"

Aydın'dan gençlere seçme ve seçilme yaşı müjdesi veren Erdoğan, "Gençlik bizim her şeyimiz ama CHP ve MHP'nin değil. Gençliğine saygısı olmayan bir profesör, iki genci yanına alıp 'Meclisi çoluk çocuğa mı emanet edeceksiniz?' dedi. Önümüzdeki seçimde seçme ve seçilme yaşını 18 yapacağız. Avrupa'nın 10'u aşkın ülkesinde seçme ve seçilme yaşı 18. Yav bunlarda oluyor da, benim ülkemde neden olmasın. Biz gençliğimize inanıyor ve güveniyoruz. Biz 21 yaşında bir çağı kapatıp, yeni bir çağ açan Fatih'in torunlarıyız. Ben buna inanıyorum. Bunu sadece bunlar değil herkes görecek. Biz, cihana ders vermiş bir milletiz. MHP'ye gönül vermiş gençlere sesleniyorum. 'Siz, sizi parlamentoya bile layık görmeyen Bahçeli'ye mi destek vereceksiniz? Ülkücü gençler gelin bunlara bir ders verin. Bu can bu bedende olduğu sürece, sizlerin hizmetinde olacağız. 12 yılda nasıl bir Recep Tayyip Erdoğan gördüyseniz, 10 Ağustos'tan sonra yeni bir heyecanla yeni aynı Recep Tayyip Erdoğan'ı göreceksiniz" dedi.

"HDP, MECLİS ÜYELERİMİZİ TEHDİT EDİYOR"

Erzurum'dan bugün kendisine gelen bir telefonu aktaran Edoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Erzurum'da tehditle meclis üyelerimizi istifa ettiriyorlar. HDP'ye destek verenler var ya, kendi adaylarına oy toplamanın derdindeler. Birde çıkıp meydanlarda 'özgürlük' diyorlar. Siz özgürlük ve demokrasiden ne anlarsınız. Size özgürlüğü biz tattırdık. Şimdi siz, benim meclis üyelerimi tehdit ediyorsunuz. Başörtülü kardeşlerimizin önündeki engeller kalkmadı mı? Ekmel, bunları sen mi kaldırdın? Sen bunlara Fransızsın. Bu yeni Türkiye, eski Türkiye'nin mimarları CHP ve MHP. Eski Türkiye'de kriz ve kaos var. Eski Türkiye'de bin dolar, yeni Türkiye'de kişi başı 11 bin dolar milli gelir var. IMF'ye siz borçlandınız, biz ödedik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. İş bilenin, kılıç kuşananın. İnşallah büyük Türkiye'nin hikayesini yazacağız. Hep birlikte el ele yazacağız. Onun için sandığa gidip, oyunuzu kullanın. Bu ilerisi için büyük bir mutluluk. Onun için 10 Ağustos fırsatını kaçırmayın. Bize Allah, bize millet, bize Türkiye yeter."

Aydınlıları selamlayarak konuşmasını tamamlayan Başbakan Erdoğan, yoğun sevgi gösterileri altında kürsüden indi. Tezahüratlar eşliğinde Adnan Menderes Stadyumu'nda kendisini bekleyen helikoptere ulaşan Erdoğan, Muğla mitingi için Aydın'dan ayrıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title