Haberler

Başbakan Erdoğan: Diyarbakır ile İlgili Atılan Adımın Bayrak Olayıyla Alakası Yok (2)

Başbakan ERDOĞAN: HER ŞEY HUKUK İÇİNDE YÜRÜYOR Emniyetteki operasyonların anormal olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kendilerine yönelik yapılan anormal bir muamele söz konusu değil. Ağır olan şeyleri daha önceki operasyonda gözaltına aldıklarına yaptılar.

Başbakan ERDOĞAN: HER ŞEY HUKUK İÇİNDE YÜRÜYOR

Emniyetteki operasyonların anormal olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kendilerine yönelik yapılan anormal bir muamele söz konusu değil. Ağır olan şeyleri daha önceki operasyonda gözaltına aldıklarına yaptılar. Benzer şeyleri daha önceki operasyonda yaptılar. Bir tanesi çıktı ölmüş annem için Hatimi Serif indiriyordum… Senin orada vaktin bol. İçeride birçok hatimi orada indirme şansın olabilir. Mağduriyete oynamak. Her şey hukuk içerisinde yürüyor. Kendileri oraları yönetiyordu. Dün akşam bir tanesi bir TV'ye çıkmış 'Başbakan ile üslerimizle de siyaset baba-evlat gibiydik' diye konuşuyor. Bu nasıl bir baba-evlat ki böyle bir ihaneti yapıyorsunuz. Bunların babaları, imamları başka" dedi.

TESLİM ETTİĞİMİZ EMANETE İHANET ETTİLER

Başbakan Erdoğan, "Bunlar haramın tam içindeler, tehdit ediyorlar. Bu güç nereden geliyor? Okullar, holdingler bunlar durup dururken oluşmadı. Biz öncelikle paralel paralel değil diye bir hassasiyetimiz yoktu. Ama şimdi öncelikli hassasiyetimiz bu konuda oluşmaya başladı. Bu olaylardan sonra birinci sıraya bunu çıkardık. Böyle bir oluşumla alakaları varsa bunlara emanet teslim edemeyiz. Teslim ettiğimiz emanete ihanet ettiler" açıklamasında bulundu.

BAŞBAKANA SADAKATİ OLMAYANIN MİLLETE SADAKATİ OLUR MU?

İdarede sadakatin önemli olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Bir başbakanı dinleyen, odasına böcek koyan insanla yola gidilir mi? İdarede sadakat çok önemli. Başbakana sadakati olmayanın millete sadakati olur mu? Biz ona imza yetkisi veriyoruz. Bu yetkileri gayrimeşru emelleri için kullanırsa nasıl birlikte yürürüz? Bizim emirlerimiz yerine Pensilvanya'nın emirlerini veya imamlarından ona soracağım ona göre yerine getireceğim diyor. Bu anlayışta olanlarla ulusal güvenliğinizi teminat altına alabilir misiniz? Alamazsınız" ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU SÜREKLİ TAHRİK PEŞİNDE ONA YAZIKLAR OLSUN

IŞID'in rehin tuttuğu görevlilere ilişkin Başbakan Erdoğan, "Şu anda işi hassasiyetle takip ediyoruz. Bir yanlış adım atılır da 49 kardeşimize bir şey olur mu? Son edindiğimiz bilgilere göre yaşam koşullarında bir olumsuzluk yok. Ufak tefek sıkıntılar söz konusu. Başlarına bir şey gelirse bizi çok üzer. Burada Kılıçdaroğlu sürekli tahrik peşinde, ona yazıklar olsun. Bahçeli de aynı şekilde sürekli tahrik ediyor. Adaylar da aynı şekilde konuşmaya başladı" dedi.

SUUDİ KRALI BUNU GÖREVDEN ALIN BAŞKASINI VERİN DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da eleştiren Başbakan Erdoğan, "İhsanoğlu'nun maalesef uydurduğu şey; Hamas ile El Fetih'i ben barıştırdım diyor. Yalan söyleme. İlk defa Kabe anlaşmasıdır. Kendisi bunu siyasi bir ranta, menfaate dönüştürmek istiyor. Suudi Kralı bunu görevden alın başkasını verin demişti. Biz seçimle geldiğini söyleyerek cevap verdik. Seçimle geldi bir defa dedik. Hep bize dertlenmiştir. Zorla olmuyor bu işler. Bunlar he koltuğu korumanın gayreti. Bir insan istenmediği yerde durmaz. Demek ki başarılı olamadın ki istenmiyorsun. Yaptığımız kulislerin haddi hesabı yok. Teşekkür etmesi gerekirken sürekli 'ben, ben' diyor. Zaten en büyük zaafı o. 3 dil bildiği söyleniyor, biz tercüman değil ülkeyi yönetecek adam arıyoruz. Milletimizin desteği ile 8 seçimi arka arkaya aldık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title