Haberler

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da Halka Seslendi

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni Türkiye’ye millet ile birlikte inşa edeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı seçilirsem çözüm sürecinin daha güçlü ilerlemesi için daha dik bir duruş sergileyeceğim. Kardeşliğe saldırı düzenleyen Pensilvanya ihanet şebekesi ile mücadele etmek için daha dik ayakta duracağım. Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yeni Türkiye'ye millet ile birlikte inşa edeceklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı seçilirsem çözüm sürecinin daha güçlü ilerlemesi için daha dik bir duruş sergileyeceğim. Kardeşliğe saldırı düzenleyen Pensilvanya ihanet şebekesi ile mücadele etmek için daha dik ayakta duracağım. Yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda eşi Emine Erdoğan ile birlikte barış güvercini uçurduktan sonra halka hitap etti. Konuşmasında Diyarbakır'a yol arkadaşım, kardeşlerim, davam, derdim, hasretim diyerek başlayan Başbakan Erdoğan, Diyarbakırlıları bir kez daha selamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Erdoğan, "Sizleri bugün bir kez daha hasretle selamlıyorum ey Diyarbakır. Senin toprağına bereket katan evliyayı, sahabeyi kiramı tüm gönül dostlarını hürmetle selamlıyorum. Mekke, Medine, Kudus ve Şam'dan sonra bu coğrafyada nam salmış camilerimizi gönülden selamlıyorum. Duydum ki Diyarbakır Gazze'ye destek için muhteşem bir miting yapmış. Duydum ki Diyarbakır buradan Gazze'ye, Filistin'e dualarını göndermiş. Irak'taki, Suriye'deki, Mısır, Libya, Filistin'deki mazlumların yanında durduğun için seni tebrik ediyorum Diyarbakır. Beni bir kez daha Diyarbakırla kucaklaştıran Rabbime sonsuz hamd-ü senalar olsun. 30 Mart seçimlerinde Diyarbakır yüzde 35 ile desteğini sürdürdü. Diyarbakır oyunu bozarak bize sahip çıktı. Onun için size teşekkür ediyorum" dedi.

DİYARBAKIR'DAN PENSİLVANYA'YA GÖNDERME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki konuşmasında Pensilvanya'ya göndermede bulundu. Erdoğan, "Pensilvanya ihanet şebekesinin tuzağını bozduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bundan 8 ay önce Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'da tarihi bir günü yaşadık. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani katıldı. 38 yıl vatanından uzak yaşayan sanatçı Şivan Perver vatanına, toprağına döndü. İbrahim Tatlıses buraya gelerek sizlere seslendi. Ne dediler 'Meğri' dediler, 'Ağlama Diyarbakır' dediler. Diyarbakır o gün yine ağladı ama bu kez sevinçten ağladı. Diyarbakır umutla ağladı. Yıllardır aradığı huzuru bulduğu için ağladı. O gün Diyarbakırla birlikte Trabzon, Antalya, İzmir Ankara, Erzurum, İstanbul ağladı. O gün bizimle birlikte Erbil sevinç gözyaşları döktü. İslamabad, Gazze, Beyrut sevinç gözyaşı döktü" diye konuştu.

"81 VİLAYETİN GÖZYAŞLARINDAN BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır, geçen yıl Diyarbakır'daki buluşmanın ardından dökülen sevinç gözyaşlarının birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Erdoğan, "81 vilayetin sevinç gözyaşlarından birileri rahatsız oldu. O malum medya, malum muhalefet partileri Diyarbakır'daki kardeşlik fotoğrafından rahatsız oldu. Bunu gölgelemek için uğraştılar. 17-25 Aralıkta darbe girişiminde bulundular. Çözüm sürecini hedef aldılar. Gezi olayların arkasındaki gerçek aktörleri sizler iyi tanıyorsunuz. 17 ve 25 Aralık darbe girişimi arkasındakilere sizler çok iyi biliyorsunuz. Faili meçhullerin arkasında kim varsa bu saldırıların arkasında da aynı kişiler var. Bütün bu karanlık güçler el ele verdiler, Ak Parti iktidarını nasıl çökertiriz gayreti içine girdiler. Bütün buna rağmen dik durduk yola o şekilde devam ettik. Biz Pensilvanya hesap şebekesiyle hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de savaşıyoruz. Gezi ve darbelerin arkasında eski Türkiye vardı. Allaha hamd olsun hesapların üzerinde hesap, tuzakların üzerinde tuzak vardı. Rabbim kurulan bu tuzakları alt üst etti. Milletimiz 30 martta bu tuzakları alt üst etti" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Ama şimdi yeni bir tuzak daha kuruyorlar. Eski Türkiye hayaliyle yeni bir oyun yaparak piyasaya yeni bir cumhurbaşkanı adayı sürdüler. Kimin kiminle iş tuttuğunu sizler de görüyorsunuz. Kürt kardeşlerimizin sorunlarını yıllarca inkar eden CHP işte şu anda yine sahnede. Milliyetçiliği ırkçılık olarak anlayan MHP sahnede. Kandan, gözyaşından nemalanan HDP sahnede. Hayatını adam satmakla geçiren ırkçı Pensilvanya sahnede. Bunlar bir araya geldiler. Bu ülkede kardeşliğin ne kadar düşmanı varsa bir araya geldi. Bir araya gelerek çatı adayı çıkardılar. İstanbul'da bu acemi adayın eline bir dergi tuttular. Bu aday kendisini destekleyen o dergiyi aldı ve poz verdi. Şimdi o rezil derginin bazı kapaklarını sizlerle paylaşacağım. O dergide 'Kürt sorunu yoktur, Kürt istilası yoktur' yazıyordu. 'Açlık grevi yapanlara açlıktan geberin' diye kapak yaptılar. 'Devlet Dersim'den değil, Dersim devletten özür dilesin' diye kapak yaptılar. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu tahkir eden, orduyu darbeye davet eden kapaklar yaptılar. Bu kendini bilmez aday gidip o dergi ile poz verdi. CHP ve MHP Türkye'nin gerçeğini bilmeyen bir aday çıkardı. Bu aday ne yaptığını kendisi de bilmiyor. Biz ırkçı değiliz, biz Türkiyle Lazı ile Çerkezi ile Abazasıyla bütün yaratılanları yaratandan dolayı seviyoruz. Biz inananlar kardeşiz diyerek hiç ayrım etmeden baştan beri kardeşiz diyoruz" dedi.

"HDP GÜNEYDOĞU'NUN CHP'Sİ OLMAYA ÇALIŞIYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında HDP'ye yüklendi. Erdoğan, "HDP cumhurbaşkanlığı için bir aday çıkardı. O da nereye gitse öyle konuşuyor. 1980 yılında meclis cumhurbaşkanı seçemiyordu. Mardin Bağımsız Milletvekili Nurettin Yılmaz aday oldu. Ne dediler biliyor musunuz bir Kürt Cumhurbaşkanı aday mı olur dediler. Hapse attılar. Ama daha sonra merhum Özal cumhurbaşkanı oldu. HDP Güneydoğu'nun CHP'si olmaya çalışıyor. Farklı düşüneni sindiriyorlar, tehdit ediyorlar. Milli değerleri manevi değerleri özellikle bizim dini değerlerimizi her fırsatta tahkir ediyorlar. Çocukları zorla dağa kaçırılan anneleri rencide edecek kadar insafsızlar" diye konuştu.

"SEN KENDİN SATILMIŞ OLABİLİRSİN AMA O ANNELER SATILIK DEĞİL"

Başbakan Erdoğan konuşmasında HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için eylem yapan annelere yönelik yaptığı açıklamalara cevap verdi. Erdağan, "Anneler çocukları için yürekleri kadar güzel bir eylem ortaya koydu. HDP adayı o anneler istihbarattan para aldıkları için eylem yapıyor diyor. Sen kendin belki satılmış olabilirsin ama o anneler satılmış değil bunu böyle bilesin. Bunlar diri değil ölüleri sever. Ama ben Diyarbakır'daki tüm anneleri kutluyorum. Buradan tüm annelere selam gönderiyorum. Artık bu kan tacirlerine itiraz edilmelidir" ifadelerini kullandı.

"HDP CHP İLE İTTİFAK KURUP KÜRTLERE İHANET EDECEKTİ"

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Kürtlere ihanet içinde olduğunu ve CHP ile ittifak kurma çalışması içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kardeşlerim CHP ne diyorsa HDP onun üstünden gidiyor. Cumhurbaşkanı belirlenirken, HDP Genel Başkanı CHP'ye gitti CHP ile ittifak yapmak istemişler ama CHP bunu kabul etmemiş. Bu ittifakı CHP kabul etseydi bu ittifak Kürtlere ihanet olurdu ihanet. CHP yasakların baskıların işkencelerin savunucusudur. CHP demek ırkçılık zulüm ayrımcılık demek işte HDP gitti bu CHP ile ittifak etmek istedi. Diyarbakır'da inşallah kendisine ihanet eden HDP'ye sandıkta gereken dersi verecektir. CHP, MHP diğer ulusalcı ırkçı ayrılıkcı HDP'ye verilecek her oy eski Türkiye'ye gidecektir. Şahsıma verilecek her oy çözüm sürecine destek olacaktır. Çözüm sürecinde annelerin gözyaşının dinmesi var. Dağa kaçırılan çocukların ana ocağına gelmesi var. Çözüm sürecinde dağdakilerin kendi evine köyüne mezrasına gelmesi var. Çözüm sürecinde barış var özgürlük var huzur var refah var birlik beraberlik kardeşlik var. Bunu biz başlattık. Milli birlik kardeşlik ardından çözüm süreci dedik ve bunu da yasal sürece oturttuk" şeklinde konuştu.

"SİLAHLARIN DEĞİL SİYASETİN KONUŞULDUĞU BİR TÜRKİYE İŞARET EDİYORUZ"

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye seslenen Erdoğan, silahların değil, siyasetin konuşulduğu bir Türkiye işaret ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Silahların değil siyasetin konuşulduğu bir Türkiye işaret ediyoruz. Fikirlerin konuşulduğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Herkesin birbirini anladığı umudu ve geleceği aydınlık bir Türkiye inşa ediyoruz. Terör yıllarca bir bahane olarak kullanıldı. Terörün varlığı üzerinden birileri güç devşiriyordu. Terör bahaneydi, çetelerin faili meçhullerin üzeri örtülüyordu. Terör bahanesinin arkasına saklanarak devlet içindeki çeteler, hukuksuzluk yapıyordu. Hiçbir silah demokrasi ve hukuk içinde savunulan meşru talepten daha güçlü değil. Yıllarca bu ülkeye sahibi gibi davrananlar Türkiye değiştikçe çözüm süreci ilerledikçe ellerindeki imtiyazların kaybolduğunu biliyorlar. Biz bu çözüm sürecine başımızı koyduk gövdemizi koyduk canımızı koyduk. Arkamızda sizin hayır dualarının olduğu bildiğimiz için dik durduk. Türkiye normalleşiyor, Türkiye'de her şey daha güzel olacaktır. 77 milyon bu topraklarda bu bayrağın altında birlikte geleceği inşa ediyoruz. Yeni Türkiye 23 Nisan 1920'deki o manzarayı yeniden çiziyoruz. Türkiye'yi kuruluş ruhuna döndürüyoruz. Baskıları biz kaldırdık. Bundan dolayı 10 Ağustos Türkiye için bir milattır" dedi.

"İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR"

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde de "İsrail bir terör devleti olarak terör estiriyor. Onun için diyorum ki zalimler için yaşasın cehennem. 150'yi aşkın o yavruların ölümünü annelerin ölümünü gördünüz değil mi dünya, Avrupa sessiz, koşuyoruz, koşacağız, şuanda gerek özel temsilcilerim gerekse dışişleri bakanım devrede er ya da geç bu işler yoluna girecek inşallah. Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçilirsem hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Cumhurun başı olmak kolay değil, yine birlikte ve beraber olacağız. Bizim işimiz eser üretmek" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title