Haberler

Başbakan Erdoğan: "Dik duracağız, diklenmeyeceğiz" -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidar olarak aşkla, şevkle, heyecanla hizmete devam ederken, birilerinin sürekli ayaklarına çelme takma, yollarına diken döşeme peşinde koştuğunu belirterek, "Bizim, milletle olan irtibatımızı, milletle olan gönül bağımızı, milletimizle tesis ettiğimizi güveni, itimadı hazmedemeyenler var. Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, refaha, huzura, kardeşliğe kavuşmasını kabullenemeyenler var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidar olarak aşkla, şevkle, heyecanla hizmete devam ederken, birilerinin sürekli ayaklarına çelme takma, yollarına diken döşeme peşinde koştuğunu belirterek, "Bizim, milletle olan irtibatımızı, milletle olan gönül bağımızı, milletimizle tesis ettiğimizi güveni, itimadı hazmedemeyenler var. Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, refaha, huzura, kardeşliğe kavuşmasını kabullenemeyenler var" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesince Arena Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, toplam 317 milyar lira değerindeki 214 eserin hayırlı olmasını diledi.

Temel atma törenlerine katılmadığını, sadece açılış törenlerine gittiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Çünkü geçmişte temel attılar ama attıkları yerde kaldı. Biz temel attık, tarih verdik ondan sonra da açılışlarını yaptık" dedi.

Erdoğan, bugün Ankara'da 16 köprülü kavşak ve köprü, 11 üst geçit, yeşil alan düzenlemeleri, Sincan Hanımlar Lokali, Kazan Aile Yaşam Merkezi, Elmadağ Kültür Merkezi ve Hacı Bayramı Veli Camisi çevre düzenlemesinin devamı niteliğindeki katlı otoparkın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Millete hizmet etmenin, yatırımlar gerçekleştirmenin bir heyecan, aşk meselesi olduğunu, sevdası, aşkı, heyecanı olmayanların bunları yapamayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde yapılanların ortada olduğunu, milletin bunları yaşayarak gördüğünü söyledi.

Ankara'da 2 metro hattının test sürüşleri dahil bitmiş olduğunu ve yakın zamanda resmi açılışlarının yapılacağını belirten Erdoğan, metroların da açılmasıyla Ankara'nın toplu taşımada çok farklı bir süreci yaşamaya başlayacağına işaret etti.

Başbakan Erdoğan, "11 yıldır bakanlıklarımızla, belediyelerimizle, tüm ekibimizle Türkiye'nin efendisi olmadık, Türkiye'nin hizmetkarı olduk. 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz, gündüz gece' dedik, gündüz demedik, gece demedik yürüdük. Aşkla, şevkle, heyecanla yürüdük bu yolda. Durmadık, bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bizim bu ülkede ideallerimiz var, hizmet aşkımız var, bizim bu ülkede muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimiz var" diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlerin, kabullenmeyenlerin olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu güzel ülkemizin büyümesini, güçlenmesini istemeyenlere, kabullenmeyenlere rağmen büyüyoruz, onlara rağmen güçleniyoruz. 15 - 20 yıl önce nasıl bir Ankara vardı, 15 - 20 yıldır yeniden inşa edilen Ankara var. O zamanki Ankara'yı düşünün, bu süredeki Ankara'yı düşünün. Allah aşkına katlı köprülü kavşak nedir bilir miydi, Ankara? Bilmezdi. Metroyla bu dönemde tanıştı, daha önce sadece hafif raylı sistem vardı ama metro şimdi girdi Ankara'nın kültürüne."

Salondakilerin "kıskananlar çatlasın" ve "dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Yine de çatlamasın be, onlar da anlayacak, bilecekler, beraber bizimle yürüyecekler. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Yolumuza öyle devam edeceğiz" diye konuştu.

İş yapanla, laf üreten arasındaki farkı milletin iyi bildiğini, 11 yıldır Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar tamamını kalkındırmanın, geliştirmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz aşkla, şevkle, heyecanla bu yolda ilerlerken maalesef birileri de sürekli ayağımıza çelme takmanın, yolumuza diken döşemenin peşinde koşuyor. Bizim milletle olan irtibatımızı, milletle olan gönül bağımızı, milletimizle tesis ettiğimiz güveni, itimadı hazmedemeyenler var. Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, refaha, huzura, kardeşliğe kavuşmasını kabullenemeyenler var. Türkiye ekonomisinin gücünü, sağlamlığını, direncini içine sindiremeyen, yıllardır yüksek faiz oranlarından elde ettiği rantı devam ettirmek isteyen, bunun için de Türkiye'ye tuzaklar hazırlayanlar var.

Bu ülkede benim çiftçi kardeşimi yüzde 59 faizle sömürenler oldu, esnaf kardeşimi yüzde 46 faizle sömürenler oldu. Şimdi çiftçi, memur, işçi uyanıyor, bu işin farkında olduğu için de AK Parti iktidarına sahip çıkıyor. Yüzde 59 faizle çiftçi kardeşim sömürülürken şimdi ortalaması yüzde 5 faiz. Yüzde 46 faizle sömürülürken ortalamasını veriyorum yüzde 5'e düşürüldü. Aradaki fark benim çiftçimi bitiriyor, eritiyordu, neyi var nesi yok elinden gidiyordu. Bunları kim halletti? Bu iktidar halletti. Artık hamdolsun Anadolu'nun neresine giderseniz gidin, bakıyorsunuz ki bütün köylerimizde sayamayacağımız kadar traktör var. Buralara kolay gelmedik, durup dururken gelmedik. Hamdolsun artık modern Türkiye her geçen gün farklı bir şekilde yükseliyor."

-"17 Aralık operasyonu Türkiye'de milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur"

Başbakan Erdoğan, Türk milletinin tarihi boyunca büyük imtihanlardan geçtiğini, Allah'ın izni, milletin ve yeryüzündeki dost ve kardeşlerinin duasıyla bugüne kadar engelleri geçtiğini, imtihanlardan alın akıyla çıktığını söyledi.

"Geçmişte bu ülkede millete kastedenler cevaplarını en ağır şekilde aldılar, bu ülkeye, bu bayrağa kem gözle bakanlar cevaplarını aldılar" diyen Erdoğan, son günlerde de değişik vasıtalarla Türkiye'nin, milletin istikbaline kastedenlerin 30 Mart yerel seçimlerinde en güzel cevabı alacaklarını kaydetti.

Erdoğan, 17 Aralık'ta İstanbul merkezli başlatılan operasyonda hükümete yönelik çok ağır bir saldırının uygulamaya konulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Görüntüye yolsuzluk iftiralarını koydular, yolsuzluk iftirasıyla asıl niyetlerini gizlemek istediler. Yolsuzluk iftirasıyla Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunu, millet kurdukları, milli iradeye kurdukları tuzağı gizlemek istediler. 17 Aralık operasyonu Türkiye'de milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur. Milli iradeyi hedef adılar, milli bankamız Halkbankı hedef aldılar, milli çıkarlarımızı hedef aldılar. O Halkbank ki biz geldiğimizde değeri 1 milyar doların çok altındaydı ama şimdi ederi 25 milyar dolar. Bunu hazmedemediler, bunu kıskandılar, görev zararıyla bize devredilen bu bankaları, Ziraat Bankasını, Halkbankı, Vakıfbankı hamdolsun bu dönemde hepsi karlı bankalar haline gelirken, dünyada da farklı bir şekilde ederi arttı.

Küresel ölçekte önemli olan, tamamen milli olan büyük yatırımlarımızı hedef aldılar. 3. havalimanını, 3. köprüyü hedef aldılar, Marmaray'ı kıskandılar, yeni yapılan denizin altındaki tüp geçitleri hedef aldılar, Ankara-İstanbul arasındaki, Eskişehir- İstanbul Hızlı Treni'ni hedef aldılar, İstanbul-İzmir arasındaki otoyolu hedef aldılar, bunların yapılmasını istemediler. Çünkü bunlar Türkiye'ye farklı bir şekilde çıtayı yükselterek hedef yakalatıyordu. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni, çözüm sürecini hedef aldılar. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatını hedef aldılar."

(Sürecek)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu açılış

Muhabir: Kadir Karakuş, Enes Kaplan

Yayınlayan: Eda Ay

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title