Haberler

Başbakan Erdoğan: 'Demokrasi Sandıkta Başlar ve Tecelli Eder'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandığın demokrasi olduğunu belirterek, “Demokrasi sandıkta başlar ve tecelli eder” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi’ne katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerindeki çalışmaları nedeniyle partisinin İstanbul İl Teşkilatı'na teşekkür ederek, “30 Mart yerel seçimleri tüm Türkiye’de farklıydı ama İstanbul’da çok daha farklıydı. İstanbul’daki organizasyonun, hazırlanan tuzakların neler olduğunu yakından takip ettik. Bu tuzağı tüm İstanbul hamdolsun tersine çevirdi. Tuzağı kuranlar bu tuzağın altında kaldı” diye konuştu.

Türkiye genelinde bugün önemli bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “14.00 itibariyle tüm Türkiye’de 9 kişilik sandık kurullarını aynı anda topluyoruz. ‘Sandığa sahip çıkıyoruz’ sloganıyla yapacağımız bu toplantılarla inşallah Türkiye genelinde sandıkların yüzde yüzünü gözetim altına almayı hedefliyoruz. Şu anda Türkiye genelinde oran yüzde 83. En başarılı illerimiz yüzde 99.46 ile Bingöl, yüzde 99.45 ile Karaman, yüzde 99.35 ile Kocaeli ve yüzde 99.21 ile Rize. Demokrasi sandıkta başlar ve tecelli eder. Sandık namustur. Bir siyasi parti sandıklara sahip çıkamıyorsa, sandıkları gözetim altında tutamıyorsa, oyların çalınmasına göz yumuyorsa o parti daha en baştan kaybetmiştir. Bizi diğer tüm siyasi hareketlerden ayrı kılan sandığa gösterdiğimiz özendir. Kesinlikle 3+3+3 9 kişilik sandık yönetimlerini İstanbul’umuzun tamamında gerçekleştirmeye mecburuz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında geçtiğimiz hafta sonu Avuturya ve Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaretleri hatırlatarak devam eden Başbakan Erdoğan, her iki ülkede de büyük ilgi gördüklerini söyledi.Avusturya’da yaşayan vatandaşlarla hasret giderdiklerini söyleyen Erdoğan, “Yapacağımız toplantıya maalesef 10 bin kişilik salon tahsis edilmişti. Salonun içi kadar dışarıda da çok sayıda vatandaşımız vardı. Toplantının ardından dışarıdaki vatandaşlarımızla da bir araya geldik. Coşkuda azalma yok. Adeta aşık ile maşukun bir araya gelmesi gibi tabloyu orada gerçekleştirdik. Tıpkı Almanya’da olduğu gibi muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik” dedi.

BALYOZ TAHLİYELERİ

Erdoğan, "Demokrasi konusunda Türkiye’de zihniyet inkılabı yaptık. Bu inkılap belki bugün tam manasıyla anlaşılamayabilir. Özellikle gençlerimiz bu günü 12 yıl öncesi ile kıyas edemedikleri için Türkiye’nin nereden nereye geldiğini tam manasıyla göremeyebilir ama üzerinden vakit geçtikçe son 12 yılın cumhuriyet tarihimiz içinde nasıl parlak bir dönem olduğu anlaşılacaktır. Biz 12 yıl boyunca kendi iktidarımızı güçlendirmek için değil ülkemiz için, bayrağımız için vatanımız için ve aziz milletimiz için çalıştık. yaptığımız her reformu demokrasi ve hukuku perçinlemek için yaptık. Örnek 2010 referandumu. Şu anda 230’u aşkın insan Anayasa Mahkemesi bireyse başvuru ile dışarı çıktı. CHP, MHP hepsİ şu an havalara girmişler. 2010 referandumunda ‘evet’ oyları yüzde 58 ile sandıklardan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna ‘hayır’ diyenler şu anda evet oylarının neticesini aldılar. biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. onar huzursuzluk için çalışanlar. hayır dediler. her türlü şeyi yaptılar. Biz bireysel başvuru hakkını getirdik. AİHM’ye gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi. AİHM leyhlerinde bile karar verse biz Türkiye olarak beli bir bedel verirdik içeride kalmaya devam ederlerdi. yani içeriden çıkamazdı. Şimdi hepsi çıktı mı çıktı. Şu anda onlardan teşekkür beklemiyoruz ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter” diye konuştu.

DOĞAN CAN CESUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title