Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Savcıya: Sen Kime Hizmet Ediyorsun Önce Bunu Açıkla Seni Tanıyalım

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görevli savcının basın açıklaması dağıtmasına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görevli savcının basın açıklaması dağıtmasına tepki gösterdi. Hiçbir savcının medyayla görev paylaşımı yapamayacağının altını çizen Erdoğan, "Maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde görev alanının dışına çıkmak suretiyle bazı medya gruplarını da yanına alarak gizlilik kaydı olan evrakları servis yapmak suretiyle masum insanları lekeme gayreti içerisinde olan yargı mensupları var. Hiçbir savcı medyayla görev paylaşımı yapamaz. Sen nasıl bir adamsın ya? Sen kime hizmet ediyorsun önce bunu açıkla seni tanıyalım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında, ana muhalefetin de yavru muhalefetinde medeni olmak gibi bir dertleri olmadığını savundu.

-"BU YAPILANLAR BİLESİNİZ Kİ SADECE AK PARTİ İKTİDARINA KARŞI DEĞİL"-

"Durmadan, usanmadan tatlı dille konuşmak suretiyle AK Parti iktidarının devamından yana bir tercih yapacağız" diye konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

"Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi, arkasında da bu son dönemde yaşadıklarımızı yaptılar. Bu yapılanlar bilesiniz ki sadece AK Parti iktidarına karşı değildir. Bu yapılanlar bu millete karşıdır. Çünkü Türkiye' büyüyor. Büyümesini hazmedemiyorlar. Bunun arkasında uluslararası güçler var. Uluslar arası güçlerin içerideki taşeronları var. Bu taşeronların kimler olabileceğini sizler zaten biliyorsunuz. Onun için bu oyunu da hep birlikte bozacağız. Hep birlikte el ele vereceğiz."

-"BUNLAR MAHREMİYET DİYE BİR ŞEY TANIMIYOR"-

Erdoğan konuşmasında devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt ve çetenin var olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

" Türkiye'yi yüksek hızlı tren ağlarıyla öreceğiz. Gazi Mustafa Kemal'den sonra yapılan bir şey var mı, bize kadar yapılan bir şey var mı? CHP, MHP geldi ne gördünüz? Bunlar dertli değil, bunların yapacağı iş değil bunlar. Biz dertliyiz. Bu millete sevdalıyız. Ankara-Afyonkarahisar arasında inşaat hızla devam ediyor. İzmir'de İZBAN'ı biz yaptık belediye yapamadı. Manisa-Bandırma demiryolu 150 yıllık bir demiryolu. Türkiye topraklarına döşenen ikinci demiryolu hattı buradan geçiyor. Manisa'yı tarihi hizmetlerle eserlerle buluşturduk. Siz bize yetki verdiniz, biz de o hakkın mücadelesini veriyoruz. Soruyorum CHP buraya gelip ne söyleyecek. Siz TBMM'de büyükşehire karşıydınız. Dürüst olmak gerek dürüst. Son günlerdeki bu kampanyada dikkat ediniz attıkları adımlarda çamurlar farklı. Ne diyorlar büyük yolsuzluk operasyonu. Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun, karşısında bizi bulur. Hiç tavizimiz olmaz fakat şunu da söylemek zorundayım. Çok ciddi bir iftira kampanyası da var. Şunu da ifade etmek zorundayım. Devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt, bir çete de var. Bunlar mahremiyet diye bir şey tanımıyor."

-"SEN KİME HİZMET EDİYORSUN ÖNCE BUNU AÇIKLA SENİ TANIYALIM"-

Hiçbir savcının medyayla görev paylaşımı yapamayacağının altını çizen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İzlemekse izlemek, dinlemekse dinlemek ve yapılan işlerde yargıda dürüst karar veren, anayasada görevi belirlendiği şekilde adım atan bütün yargı mensuplarını tenzi ediyorum ama bunların dışında maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde görev alanının dışına çıkmak suretiyle bazı medya gruplarını da yanına alarak gizlilik kaydı olan evrakları servis yapmak suretiyle masum insanlara lekeleme gayreti içerisinde olan yargı mensupları var. Aynı şekilde yürütme mensupları da var. Oradan da bu tür servisler yapılıyor. Ondan sonra bir de bakıyorsunuz ki hiçbir günahı olmayan insanlar Bunlar böyle bir şeyle suçlanıyor ve bakın bir savcı görevi kendisinden kim alıyor? Başsavcı. Ona bağlı. Başsavcı görevden alıyor ve "sen sana verdiğim talimatı niye yerine getirmiyorsun' diyor. Hiçbir savcı medyayla görev paylaşımı yapamaz. Hemen o yandaş medyalar ona sahip çıkıyor. O da ne yapıyor. Çıkıyor adalet sarayının dışına, bizim üniversite yıllarımızda marjinal örgütlerin militanları vardı. Aynen onlar gibi o da onlarla bildiri dağıtıyor. Sen nasıl bir adamsın ya? Sen kime hizmet ediyorsun önce bunu açıkla seni tanıyalım. Dün de söyledim bugün de söylüyorum suç duyurusu yapıyorum. Nereye? Hakimler, savcılar yüksek kuruluna. Bakalım ne yapacak. Ama bu arada hakimler, Savcılar Yüksek Kurulu'na da bir şey söylüyorum. Sizler de Adli kollukla ilgili olarak Danıştay'daki süreci etkileme hakkına sahip değildiniz. İstanbul başsavcısı açıklamayı yaptı. Arkasından siz Danıştay'la ilgili açıklama yapıyorsunuz. Bu açıklamayı yaparken sizde dürüst hareket etmediniz. Anayasanın 138. maddesini çiğnediniz. Çünkü böyle bir etki alanı doğurmaya hakkınız yok. Hangi kurumda olursa olsun siz bunu yapamazsınız. Siz de bunu yaptınız."

-"MÜSLÜMAN ELİNDEN VE DİLİNDEN DİĞER MÜSLÜMANLARIN EMİN OLDUĞU İNSANDIR"-

"Hak er veya geç yerini bulacaktır" diyen Erdoğan, bulundukları makamlarda fani olduklarını, baki olanın Allah, hizmet ve eser olduğunu belirtti. Milletin emaneti kendilerinden alınması durumunda başka yollardan hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, hayır yazılacak bir amel defteri bırakmak istediklerini söyledi. Kendilerinden sonrada Türkiye'nin özgür, demokratik ve bağımsız olmasını istediklerini kaydeden Erdoğan, yurtdışında planlanan projenin maşalığını Türkiye içinden bazı örgütlerin medya ve siyaset çevrelerinin üstlendiğini savundu. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, yoksul-zengin, Alevi-Sünni, doğulu-batılı ayrımı yapmadıklarını ifade etti. Türkiye'yi bir olarak gördüklerini, 76 milyona eşit baktıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yaptı. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede 10 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yapılamayacağını, 800 milyar TL milli gelirin olamayacağını anlatan Erdoğan, zarar eden devlet bankalarını kar eder duruma getirdiklerini belirtti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmanın ardından faizin yükselmeye başladığına dikkat çeken Erdoğan, "Bunun bedelini kim ödeyecek? Bu ihanet şebekesi; çeteler, örgütler Toparlarız bunları endişeniz olmasın" dedi. Daha güçlü olacaklarını, rekorlar kıracaklarını belirten Başbakan Erdoğan, yapılan yatırımları anlattı. Büyüyen Türkiye'nin, faiz, kan ve savaş lobilerini rahatsız ettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu lobiler, benim güzel ülkemi karıştırmak benim güzel ülkemde operasyon yapmak istiyor. Burada acı olan Türkiye içinde bir takım çevrelerin bu kötü saldırıda görev almış olmasıdır. Bu tuzak dışarıda planlandı. Siz sakın beddua etmeyin kim olursa etmeyin siz dua edin. Şu beddua kavramı var ya diyoruz ki; bedduaya lanet duaya davet. Bize yakışan budur. Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanların emin olduğu insandır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından bakanlar ve milletvekilleri Başbakan ile Manisa'daki toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

(YE/AR/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title