Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptırdıkları son seçim anketinde, AK Parti'nin oyunun yüzde 52.1 olarak göründüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptırdıkları son seçim anketinde, AK Parti'nin oyunun yüzde 52.1 olarak göründüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan, NTV ve Star TV'nin ortak canlı yayınına katıldı. Erdoğan, NTV Yayın Koordinatörü Nermin Yurteri, Star Haber Koordinatörü Nazlı Öztarhan ve Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı.

"BALYOZ" DAVASI

"Balyoz" davası kararları ile ilgili fikri sorulan Başbakan Erdoğan, "Davanın bu kadar zamanda bitmesini başarılı buluyorum. Neticesi benim ilgi alanım değil. Gerekçesini görmeden değerlendirme yapmak durumunda değilim. 'Adil mi, adil değil mi' diye değerlendirme yetkim yok. Burası nihai sonuç değil. Yargıtay'ın vereceği kararı bilmiyoruz. Dava dairelerine de gidebilir. Yargıtay'ın hakkaniyete uygun bir karar verilmesini umuyoruz" diye konuştu.

"MAHKUMLAR EŞLERİYLE CEZAEVİ DIŞINDA HAZIRLANMIŞ ODALARDA 24 SAAT GÖRÜŞEBİLECEK"

"Balyoz" davası sanıklarının babalık ve kocalık haklarına ilişkin çıkan haberler sorulan Erdoğan, "Babalıktan, kocalıktan men söz konusu değil. Herkes normal olarak görüşmeleri, ziyaretleri yapacaktır. Bu yeni dönemde, içerideki mahkumlarla ilgili olarak, belki tutukluyu da katacağız, eşler birbirleriyle cezaevi dışında hazırlanmış odalarda 24 saat görüşebilecekler. Türkiye'de böyle bir uygulama yok, biz başlatacağız. Aile görüşmesi olarak adım atacağız. Ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılanlar için de geçerli olacak" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan tüm askerlerle iyi çalışmalar yaptığını ifade eden Erdoğan, "TSK ile hükümet arasındaki ilişkiler normalleşmiştir" dedi.

"27 NİSAN'I BİR MUHTIRA OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUM"

27 Nisan bildirisi sorulan Erdoğan, "27 Nisan'ı bir muhtıra olarak değerlendirmiyorum. Muhtıraysa hiçbir yaptırımı yok. Sadece bir açıklama yapmışlardır. Hükümet ertesi gün değerlendirmeyi yapmıştır. Asıl muhtırayı hükümet yapmıştır" diye konuştu.

"CHP GENEL BAŞKANI'NIN İDDİALARININ HEPSİ PALAVRA"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Wikileaks belgeleri" ile kendisine yönelttiği iddialar sorulan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın iddialarının hepsi palavra. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ben tazminat almaktan bıktım ama o tazminat ödemekten bıkmadı. Bu da yargıya gidecek, çünkü orada 'hain' diye bir ifade var. Kimse bu ülkenin başbakanına 'hain' diyemez. Talimat verdim, dava açacaklar. Bununla mı biz terörle mücadele edeceğiz. Çok yanlış oynuyor, yanlış gidiyor. Böyle siyaset yapacaksa millet bunları hiçbir zaman iktidar yapmaz" dedi.

AK PARTİ KONGRESİ

Hafta sonu yapılacak Ak Parti Kongresine değinen Başbakan Erdoğan, "Kongrede belirlenecek ekibimizde ehliyet ve liyakat olacak. Hocam 'Siyasette tekkeye derviş aramayacaksın, bu işi yapacak ehli kişi arayacaksın' derdi. Hem dinamik bir kadro hem de yüzde 30'dan aşağıya kalmamak konusunda bayan arkadaşlar olacak. Yenilenmiş, güçlü, temsil kabiliyeti olan bir kadro olacak. Ben değil, biz merkezli bir kadro oluşturma çalışıyoruz. MKYK ve MYK'da değişikliğe gideceğiz" ifadelerini kullandı.

SON SEÇİM ANKETİNİN SONUÇLARINI AÇIKLADI

Beş ayrı şirkete seçim anketi yaptırdıklarını söyleyen Erdoğan, son anketteki oy oranlarını şu şekilde açıkladı.

"AK Parti: 52.1, CHP: 24.2, MHP 13.3, BDP: 6.2" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title