Haberler

Başbakan Erdoğan: Çeteler ve Cuntalar Millet Egemenliğinden AK Parti Sayesinden Ellerini...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin kuruluşundan bugüne gene 13 yıllık sürede darbe senaryolarını gördüklerini be suikastlarla, tehditlere muhatap olduklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin kuruluşundan bugüne gene 13 yıllık sürede darbe senaryolarını gördüklerini be suikastlarla, tehditlere muhatap olduklarını söyledi. AK Partiyi milletin kurduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Çeteler ve cuntalar millet egemenliğinden AK Parti sayesinde ellerini çekmişlerdir" dedi.

Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Toplantının açılışın konuşmasını yapan Erdoğan, AK Partinin kuruluşunun 13. yıldönümü olduğunu belirti ve bundan 13 yıl önce Bilkentteki bir salonda AK Partinin kuruluşunu ilan ettiklerini anımsattı.

AK Partinin kuruluşu ile birlikte milletimizdeki heyecan doruk noktasına ulaştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Daha partimizin kuruluş çalışmalarını program tüzük hazırlığını yaparken, milletimizden büyük bir teveccüh gördük. AK Partinin kuruluşu ile birlikte milletimizdeki heyecan doruk noktasına ulaşmıştı. 14 Ağustos 2001'den, 2 Kasım 2002'ye kadar Anadolu'yu Trakya'yı karış karış dolaştık, milletimizle kucaklaştık, heyecanı, umudu arazide müşai de ettik. 14 aylık parti olmasına rağmen AK Parti Genel seçimlere girdi ve 34,4 oy oranı ile Türkiye en büyük partisi, iktidar partisi olarak sandıktan çıktı" dedi.

-"SUİKASTLARA TEHDİTLERE MUHATAP OLDUK"-

2002 seçimlerinde parlamentoya iki partinin girebildiğini aktaran Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geride kalan 13 içinde, çok zor çok meşakkatli dönemlerden geçtik. Daha partimiz kurulduğu andan itibaren arka arakaya davalar açıldı. Biz Türkiye'yi dolaşırken, milletimizle hasretle kucaklaşırken, o aralar şahsımla ilgili, derhal tutuklanmamı isteyen idamla yargılanmamı hazırlayan bazı savcılar çıktı. Hem partimizi kurduktan sonra hem de tek başımıza iktidar olduğumuzda AK Partinin kapatılması için girişimler oldu. 13 Yıl içinde darbe senaryolarını gördük. Suikastlara tehditlere muhatap olduk. Provokasyon yapıldı. Zaman zaman partimizin içine fitne sokulmak istendi. Bizi çalıştırmamak, bizi yavaşlatmak için tuzaklar kuruldu.

-"13 YILLIK SÜREÇTE HEM PARTİMİZİ DİMDİK AYAKTA TUTTUK"-

Sadece son 1 yıl içinde Gezi olaylarıyla 17-25 Aralık darbe girişimi ile hem partimiz hem de hükümetimiz hedef alındı içeriden ulusal ve uluslararası medyada, sermaye çevrelerinden, ülkelerden, istihbarat örgütlerinde, nice saldırılar yapıldı. 13 yıl içindeki bu saldırılara göğüs gerdik. Bütün bu saldırıları püskürttük ve kurulan tüm tuzakları alt üst ettik. Sırtımızı önce hakka sonra halka dayadık. Bildiğimiz yolda, sarsılmadan, istikametimizden sapmadan bugünlere geldik. İçerideki ve dışarıdaki güç odakları ellerinde tüm imkânları kullanarak, tüm fırsatları, ellerindeki tüm vasıtaları kullanarak bizi 13 yıl boyunca çok yoğun bir taarruz atına tuttular. Amaçları AK Parti'yi denklemin dışına itmek değildi, 13 yıllık süreçte hem partimizi dimdik ayakta tuttuk, hem de Cumhuriyet tarihimizin, en büyü yatırımlarını, en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Asli vazifelerimizin hepsini layıkıyla ile yerine getirdik.

-" AK PARTİYİ MİLLET KURMUŞTUR"-

AK Parti'yi millet kurmuştur. Milletimizin her bir ferdinin talebi, beklentisi, arzusu, Ak Parti programın da ve siyasetinde ete kemiğe bürünmüştür. Ak Parti 13 yıl boyunca da sadece ve sadece milletle yürümüştür. 13 yıl boyuncu hiçbir zaman manda ve himaye kabul etmeyen, milletin egemenliğini hiç kimse ile paylaşmayan bir parti olmuştur. Türkiye'de milletin egemenliğine ortak olma alışkanlığına sahip güç odakları karşılarında AK Partiyi bulmuşlardır. Medya millet egemenliğine ortaktı, üstelikte egemenlik üzerinde milletten daha fazla güce sahipken Ak Parti döneminde bu ortaklık sona erdirilmiştir. Sermaye, milli egemenliğe istikamet çizen bir güç odağı iken, AK Parti ile bu vesayette sona ermiştir.

-"İKTİDAR GÖREVİNİ ÜSTLENDİĞİMİZDE BİZE ÖMÜR BİÇENLER YANILDILAR"-

Çeteler ve cuntalar millet egemenliğinden AK Parti sayesinden ellerini çekmişlerdir. Bürokratik oligarşi ve sivil bürokrasi yargı ve millet egemenliğine ortak olan milletin iradesini kısıtlayan unsur olmaktan çıkmış aslı vazifelerine dönmüşlerdir. Bu dönemin en önemli kazanımlarıdır bunlar. Ak parti aldığı her kararı, milletle almış, her kararı milletle uygulamıştır 13 yıl boyunca milletin istikametinden başka bir yöne asla bakmamıştır. Biz partimizi kurduğumuzda bize ömür biçenler vardı ama yanıldılar. Ama onların dedikleri olmadı. İktidar görevini üstlendiğimizde bize ömür biçenler yanıldılar. Yararlanacağımızı, dağılacağımızı düşünenler, her zaman yanıldılar."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title