Haberler

Başbakan Erdoğan, Askon'un İftarında Konuştu

10 Nisan 2014, demokrasimizin üzerindeki kamburların kalkması, son vesayet noktasının da yıkılması için çok önemllidir 10 Ağustos'ta inşallah artık bu değişiklik tecelli edecek, millet kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçecek, Türkiye'de yeni bir süreç başlayacaktır Siyaset utanılacak bir şey mi Utanılacak bir şeyse, siz niye yapıyorsunuz Değilse, niçin meydanlarda yoksunuz Bu yeni süreç, yeni dönem, ekonomide, demokratikleşmede, dış politikada asla bir belirsizliğe yol açmayacaktır.

10 Nisan 2014, demokrasimizin üzerindeki kamburların kalkması, son vesayet noktasının da yıkılması için çok önemllidir

10 Ağustos'ta inşallah artık bu değişiklik tecelli edecek, millet kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçecek, Türkiye'de yeni bir süreç başlayacaktır

Siyaset utanılacak bir şey mi Utanılacak bir şeyse, siz niye yapıyorsunuz Değilse, niçin meydanlarda yoksunuz

Bu yeni süreç, yeni dönem, ekonomide, demokratikleşmede, dış politikada asla bir belirsizliğe yol açmayacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın

Özellikle vatanımıza, istiklalimize, istikbalimize yönelik haince saldırılarda bulunan parelel yapı ile mücadele yeni dönemde çok farklı olacak, devlet kendisine karşı yönelen tehdide artık en kararlı şekilde cevap verecektir

İnşallah, milletim takdir eder, Rabbim izin verirse, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye hizmet üretmeye, Türkiye'de eser vermeye devam edeceğiz

Geçmişte Cumhurbaşkanları seçildiğinde adeta halktan kopuyor, başka bir dünyaya adım atıyorlardı. Tabii bununla -halef selef olacağımız diye şimdiden ifade ediyorum- sayın Gül'ü kastetmiyorum. Biz, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak halktan kopmayacağız

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, önce IŞİD tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılarak Türkiye'ye dönen 32 TIR sürücüsüne değindi. Erdoğan şoförlerin kaçırılmasından itibaren ailelerle sürekli temas halinde olduklarını, Dışişleri Bakanlığı'nın da şoförlerin sağ salim kurtulmaları için her türlü girişimi yaptığını vurguladı. Erdoğan, 22 gün sonra iyi haberi aldık. Bugün de sağ salim teslim aldık. İnşallah Musul'daki konsolosluk görevlileri için de yakında iyi haberler alırız dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Konuşmasının tamamını Cumhurbaşkanlığı seçimine ayıran Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir kulvara ve sürece girdiğini belirtti. Erdoğan, Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, inşallah Türkiye'nin hızlı bir şekilde büyümesine, kalkınmasına, stardartların daha çok yükseltmesine zemin hazırlayacak dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti

Türkiye'nin 91 yıllık siyasi geçmişinde çok önemli dönüm noktaları vardır. 1946, yani çok partili sisteme giriş bu dönüm noktalarından biridir. 1950, yani merhum Menderes ve arkadaşlarının iktidara gelmesi. 1983. Merhum Özal'ın iş başına gelmesi bir büyük dönüm noktası. 10 Nisan 2014 de hafızalardan silinmeyecektir. 10 Nisan 2014, demokrasimizin üzerindeki kamburların kalkması, son vesayet noktasının da yıkılması için çok önemlidir. Türkiye'de 1960 müdahalesinden itibaren Cumhurbaşkanlığı makamı vesayet sisteminin bir sigortası olarak görüldü. Cumhurbaşkanlığı makamı, halkın tercihlerini, isteklerini adeta frenleyecek, halkın tüm süreçlere katılmasını engelleyecek şekilde oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı makamı, milli irade karşısında devlet iradesini temsil eden bir makam oldu. 10 Ağustos'ta inşallah artık bu değişiklik tecelli edecek, millet kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçecek, Türkiye'de yeni bir süreç başlayacaktır.

SİYASET UTANILACAK BİR ŞEY Mİ

Başbakan Erdoğan, 'Demokrasi siyasetin üzerinde olsun' demek, halkın taleplerinin, tercihlerinin, arzularının üstünde olsun demektir. Cumhurbaşkanı'nın siyaset üstü olması ne demek Bunu bugüne kadar sadece darbeciler söyledi. Bugün de sadece darbe özlemcileri söylüyor. Siyaset utanılacak bir şey mi Utanılacak bir şeyse, siz niye yapıyorsunuz Değilse, niçin meydanlarda yoksunuz diye konuştu. Muhalefetin siyaset dışı arayışlara girerek milli iradeye nasıl baktığını gösterdiğini savunan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi, milli iradenin, demokrasinin güçlenmesi için çok önemli bir adımdır. 10 Ağustos'la birlikte vesayetler tarihi inşallah tamamen kapanmış olacaktır. Devlet ve millet ele ele verecek, çok hızlı adımlarla Türkiye ilerleyecektir dedi.

BELİRSİZLİK OLMAYACAK; HİÇKİMSE ENDİŞE ETMESİN Erdoğan, şunları söyledi

Bu yeni süreç, yeni dönem, ekonomide, demokratikleşmede, dış politikada asla bir belirsizliğe yol açmayacaktır. Bundan hiçkimsenin endişesi olmasın. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi konusunda, etkin, koşan, terleyen bir Cumhurbaşkanı'nın gelmesi karşısında bugün de korku senaryoları üretenler var. Geçmişte o senaryolar boş çıktı. Bugün de boş çıkacak. Türkiye'de istikrar pekişecek, çözüm süreci, parelel yapıyla mücadele, AB gibi devam eden süreçlerin kesintiye uğramayacağını burada özellikle hatırlatmak isterim.

PARALEL YAPIYA EN KARARLI CEVAP VERİLECEK

Başbakan Erdoğan, Özellikle vatanımıza, istiklalimize, istikbalimize yönelik haince saldırılarda bulunan parelel yapı ile mücadele yeni dönemde çok farklı olacak, devlet kendisine karşı yönelen tehdide artık en kararlı şekilde cevap verecektir diye konuştu.

GÜL'Ü AYRI TUTTU

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı

İnşallah, milletim takdir eder, Rabbim izin verirse, Türkiye Cumhuriyeti'nin 'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'ye hizmet üretmeye, Türkiye'de eser vermeye devam edeceğiz. Geçmişte Cumhurbaşkanları seçildiğinde adeta halktan kopuyor, başka bir dünyaya adım atıyorlardı. Tabii bununla -halef selef olacağımız diye şimdiden ifade ediyorum- sayın Gül'ü kastetmiyorum. Biz, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak halktan kopmayacağız. İnşallah seçilirsek, Cumhurbaşkanlığı dönemi de halkın içinde, halkla birlikte geçecek.

FEEDDEN GEÇİLDİ

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title