Haberler

Başbakan Erdoğan, Ankara Metrosunu İnceledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batıkent- Sincan metro hattının deneme sürüşüne katılarak, incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından Sincan Törekent metro istasyonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Sincan metro hattının yılbaşından itibaren normal sürüçlerine başlayacağını bildirdi.

Metroların, Ankara Büyükşehir Belediyesinden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına 25 Nisan 2011'de devredildiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, Ankara'da devam eden Batıkent-Sincan, Kızılay-Çayyolu ve Keçiören-Tandoğan metro hatlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Batıkent-Sincan metrosu hattın uzunluğu 15,5 kilometredir, bu aradaki istasyon sayısı 11. Yer teslim tarihi 28 Şubat 2012. İnşaat kısmı tamamlama işi ihale bedeli 110 milyon 612 bin 560 lira, sözleşmesine göre işin inşaat kısmının tamamlanma tarihi 27 Şubat 2014. Elektromekanik ve sinyalizasyon dahil hattın normal bitiş tarihi 2014 sonuydu, hat 1 yıl erken bitirilmiş oluyor.

Ayrıca Kızılay-Çayyolu metrosu, hattın uzunluğu 16,5 kilometre, istasyon sayısı 11, yer teslim tarihi 28 Şubat 2012, ihale bedeli 131 milyon 964 bin 111 lira, sözleşmesine göre işin inşaat kısmının tamamlanma tarihi 27 Şubat 2014, elektromekanik ve sinyalizasyon dahil hattın normal bitiş tarihi 2014 sonuydu, onu da inşallah 1 yıl önce bitirmiş olacağız, arkadaşlarımın bana verdiği bilgi ve teminat bu, orada da erken bitirme gayreti var.

Bir diğer hat Tandoğan-Keçiören arasındaki metro hattı. Bu hattın uzunluğu 11,5 kilometre, Gar buna dahildir. İstasyon sayısı 10, Gar dahil olmak üzere. Yer teslim tarihi 9 Şubat 2012, inşaat kısmı ihale bedeli 274 milyon 630 milyon liradır, işin inşaat kısmının tamamlanma tarihi 8 Haziran 2014'tür. Bugün itibarıyla fiziki gerçekleşme oranı yüzde 59, onun da yarıdan fazlası gerçekleşmiş durumda. Hattın 2014'te bitirilmesi hedeflenmektedir, onu da 2014'ün sonuna gelmeden bitirmeyi hedefliyoruz."

Başbakan Erdoğan, Ankara metrolarının elektromekanik işlerinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devir ihale bedelinin 175 milyon avro, Kızılay-Çayyolu elektromekanik işlerinin 59,5 milyon avro olduğunu ve bunların Bakanlık tarafından temin edildiğini anlatarak,

Metroların araç alım işlerinde de ayrı bir incelik bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 324 aracın ihale bedelinin 391 milyon 231 bin dolar, bir aracın da 1 milyon 207 bin 500 dolar olduğunu belirterek, ilk araç tesliminin planlanandan 9 ay önce gerçekleştirildiğini, bugüne kadar 24 aracın teslim alındığını, bu ay sonuna kadar teslim alınan araç sayısının 42'ye ulaşacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, yeni araçlarda kapı üstü dinamik yol haritası, engelliler ve özel gruplar için uygulamalar, acil durumda sürücüyle haberleşme imkanı, araçlar arası yolcu geçişini sağlayan körük sistemi, kapalı devre görüntüleme sistemi, frenleme enerjisini geri kazanan, daha az enerji harcayan sistem, havalı kompresör gibi yenilikler bulunacağını anlattı.

Araçların çevreci olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, araçların iç mekanlarıyla istasyonlarda Selçuklu motiflerinin kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Metro çalışmalarının hızla bitirilmesi için gerek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gerekse Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firmaların yoğun çalıştığını belirten Erdoğan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, "Attığımız bu adımlar, başkentimizin raylı sistemde nereden nereye, ne kadar kısa zamanda geldiğini göstermesi bakımından çok büyük önem arzetmektedir. Özellikle bu yılbaşı itibarıyla bir süreç başlıyor, 2014 ortalarında, en geç sonuna kadar diğer istasyonlar açılmak süretiyle Ankaramızda çok büyük bölümü, metroyla donatmış olacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'a incelemeleri sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da eşlik etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kızılay Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title