Haberler

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 21 İl Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Toplantısı'nda 21 belediyenin başkan adayını da açıkladı.

Başbakan Erdoğan, partisinin 21 belediye başkan adayını daha açıkladı. Erdoğan, dershane düzenlemesi hakkında da konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, 6’sı büyükşehir olmak üzere 21 belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, dershane düzenlemesi hakkında da konuştu.

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLADIĞI O İLLER

Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Adana: Abdullah Torun

Abdullah Torun kimdir?

1968 yılında dünyaya gelen Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun Diyarbakır'ın Çermik nüfusuna kayıtlı. ünüversiteyi Ankara'da okuyan Torun Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi İngilizce bilen Torun orta düzeyde Almanca biliyor. Serbest Avukat, Özel Şirket İşletmecisi ve Ortağı - XXII nci Dönem Adana Milletvekili - Evli, 3 Çocuk babası

Gaziantep: Fatma Şahin (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı)

Fatma Şahin kimdir?

Türk siyasetçi, milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın bakanıdır. Evli ve 2 çocuk annesidir. Gaziantep'in ilk kadın milletvekilidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Özel sektörde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı. XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Gaziantep Milletvekilidir. Ayrıca Gaziantep ve bölgenin üst üste 2 dönem Milletvekilliği yapan ilk kadın Milletvekilidir. XXII. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti Kadın Kollarında bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'la ilgili oluşturulan Meclis Soruşturma Komisyonunda ve Tuz Gölü Araştırma Komisyonunda çalıştı. Ak Parti 2. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yürütme Kuruluna seçildi. Fatma Şahin, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak teşkilatta görev yapan 3000 kadını 2 ayda Ankara'ya Genel Merkeze getirmiş ve çeşitli konularda eğitim almalarını sağlamıştır. Eğitim verenler, ağırlıklı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Bakanlardan oluşmuştur. AK Parti'de kadın başlıklı ilk uluslararası toplantıları Fatma Şahin Başkanlığındaki Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı gerçekleştirmiştir. Her yıl olmak üzere toplam 3 uluslararası toplantı gerçekleştirilmiştir. Bunlar:

Uluslararası İş'te Kadın Konferansı, (Tüm dünyadan başarılı iş kadınları/CEO'lar katılmıştır)

Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası, (Tüm dünyadan kadın belediye başkanları katılımıyla)

Uluslararası Kadın Hakları Zirvesi, (Tüm dünyadan Kadın Bakan, Meclis Başkanı ve Milletvekilleri katılımıyla).

Mersin: Mustafa Sever

Mustafa Sever kimdir?

Mustafa Sever 15.10.1968'de Mut'a bağlı Zeytinçukuru Köyünde doğdu. Ziraat Mühendisi. Ankara Ü. Ziraat Fak. mezunu. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Dış Ticaret Uzmanı olarak görev aldı.

Mustafa Sever Evli, 1 çocuk babasıdır. Halen Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, İthalat Genel Müdür Yardımcısıdır.

Malatya: Ahmet Çakır

Ahmet Çakır kimdir? (Mevcut Başkan)

1964 yılında Malatya İli Darende İlçesi'nde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Darende'de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Gıda, inşaat ve eğitim sektörlerindeki ticari faaliyetlerinin yanısıra, iki yıl Malatya MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve daha sonra üç yıl MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 2001 yılında AK Parti'nin kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Malatya İl Teşkilatı'nda üç yıl Başkan Yardımcılığı yaptı, 2007 yılı Nisan ayında da Başbakan tarafından İl Başkanı olarak görevlendirildi.29 Mart 2009 yerel seçimleri için bu görevinden istifa ederek Malatya Belediye Başkan Adayı oldu ve Malatya Belediye Başkanı seçildi.Evli ve iki çocuk babası olup, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Trabzon: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kimdir?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 1952 yılında Akçaabat'ta doğdu. İlköğrenimine Trabzon Cudibey İlkokulunda başlayıp, Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. Lise öğrenimine ise Trabzon Lisesinde devam ederek Fen kolundan mezun oldu.

Yüksek öğrenimine başladığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi'ni 1975 yılında, Jeoloji Mühendisi olarak tamamladı. 1975-77 yılları arasında, İller Bankasında İçme suyu sondaj şantiye şefi olarak çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1985 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 1985-1991 arasında Trabzon Hükümet Tabipliği ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları ihtisasını yaptı.3 Kasım 2002 seçimleri sonrası sırasıyla, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olarak Sağlık Bakanlığı üst yönetiminde yer aldı.Gümrükçüoğlu iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 6 çocuk babasıdır.

Ordu: Enver Yılmaz

Enver Yılmaz kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, 20 Mart 1970'te Ordu Ulubey'de doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Hamide'dir.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Hâkim olarak görev yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı.

İl belediye başkan adayları

Artvin: Mehmet Kocatepe

Mehmet Kocatepe kimdir?

1 Ocak 1966 yılında Artvin Yusufeli, Altıparmak (Barhal) köyünde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladıktan sonra, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk Eğitimi üzerine mastır yaparak "Bilim Uzmanı" unvanını aldı.Esnaf bir ailenin çocuğu olarak, gıda ve tekstil üzerine on yıl ticaretle uğraştı. 1992'de öğretmenliğe başladı. 1996-2003 yılları arasında TBMM'de çalıştı. 2003-2009 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yaptı. Kocatepe, 25 Nisan 2009 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Çankarı: İrfan Dinç (Mevcut başkan)

İrfan Dinç kimdir?

1964 yılında Çankırı´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çankırı´da, yükseköğrenimini ise 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde tamamladı.Üniversite eğitiminin ardından siyasi hayata atılan Dinç, Çankırı´da ticari faaliyetlerde bulundu. 1989-1990 yılları arasında bir siyasi partide İl Müfettişliği, 1990-1996 yılları arasında İl Başkanlığı yaptı. 1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in danışmanı olarak göreve başlayan İrfan Dinç, ardından Büyükşehir Belediyesi Metropol A.Ş.´de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı 3 yıl içerisinde Ankara´da birçok rekreasyon alanı, köprülü kavşak çalışmalarının altına imzasını attı.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti´den Belediye Başkanı seçildi.5 senelik belediye başkanlığı sürecinde aktif performans sergileyerek Çankırı´da belediyecilik anlayışını değiştiren Dinç, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti´den yeniden aday gösterilerek ikinci kez Belediye Başkanlığına seçildi.Dinç evli ve üç çocuk babasıdır.

Bilecik: Selim Yağcı (Mevcut başkan)

Selim Yağcı kimdir?

2004 Yerel Seçimlerinde Bilecik Belediye başkanı seçilmişti. 1966 yılında Bilecik ili Cumalı Köyü'nde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Bilecik ile Çanakkale'de gerçekleştirdi. 1984 - 1988 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2009 Yerel Seçimlerde oyların %38'ini alarak AK Parti'den belediye başkanı olmuştu.

Karabük: Mehmet Ceylan

Mehmet Ceylan kimdir?

1958 yılında Safranbolu'da doğan Ceylan, ilk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamladı.

Konya D.M.M. Akademisinden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki yüksek lisans derecesini ise İstanbul D.M.M. Akademisinde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı.Ceylan, 18 Nisan 1999 yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılırken, bir dönem Safranbolu Belediye Başkanı olarak da hizmet verdi. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yapan Ceylan, 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürüten Ceylan, TBMM'deki temsil sürecinde kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubunun da 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi. Kalkınma Bakanlığı Yardımcısı görevini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Bolu: Alaaddin Yılmaz (Mevcut başkan)

Alaaddin Yılmaz kimdir?

1952 yılında Bolu'nun Seben ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Seben İlkokulunda, orta öğrenimini Bolu Öğretmen Okulunda tamamladı. Çalışma hayatına 1970 yılında , mezun olduğu Seben İlköğretim Okulunda öğretmenlik yaparak başladı.1983-1986 yılları arasında Suudi Arabistan'da İnşaat Mühendisi olarak çalıştı.On yıl Bolu Belediyesinde meclis üyeliği yapan Yılmaz, 28 mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçildi.29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ikinci dönem Belediye Başkanlığı Makamını kazanan Alaaddin Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

Düzce: Mehmet Keleş

Mehmet Keleş kimdir?

1963 yılında Düzce de doğdu. İlk, orta ve liseyi Düzce de okudu.1988 yılında İstanbul Üniversitesi

Edebiyat Fakültesinden mezun oldu.Memuriyete İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde başladı. Cumayeri ve Uzunköprü Sivil Savunma Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne naklen tayin oldu. Personel Müdürlüğü, İstanbul İtfaiye Müdürlüğü, Bilgi Kaynakları Müdürlüğü ve İDO, Halk Ekmek,

BELBİM A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.2004 yılı Mahalli seçimlerinde Düzce Belediye Başkanı seçildi.5 yıl bu görevi yürüttü.2009 yılında İBBİETT Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığına atandı. Halen Türkiye Belediyeler Birliği GenelSekreter Yardımcısı ve UGETAM A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.Evli üç çocukbabası.2004'te AK Parti'den belediye başkanı seçilen Keleş bir dönem sonra tekrar aday gösterildi.

Kastamonu: Tahsin Babaş

Tahsin Babaş kimdir?

1967'de Kastamonu'da doğdu. Evli ve 1 çocuk babası.

Aksaray: Haluk Şahin Yazgı

Haluk Şahin Yazgı kimdir?

1976'ta Ankara'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Evli ve bir çocuk babası.

Giresun: Prof. Dr. Yılmaz Can

Prof. Dr. Yılmaz Can kimdir?

1962'de Giresun'da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk babası.

Şırnak: Ahmet Hamdi Yıldırım

Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?

Şırnak'ın ilk belediye başkanı.

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Kamil Saraçoğlu kimdir?

1959 Kütahya doğumludur. İlk,orta ve lise tahsilini (ihl) Kütahya'da tamamlayıp, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. 1986'da ticari hayatına başlayıp, 1991 yılında 2 ortaklı bir şirket (oto cemre otomotiv ltd.şti.)kurarak halen ticari hayatına devam etmektedir. 1990 yılından itibaren aktif siyasetin içinde bulunmuştur.2001 de kurulan AK Parti il yönetim kurulunda kurucu üye olarak görev almış, 1. kongreden sonra il başkan yardımcılığı görevin de bulundu.2009'da il kongresinde il başkanlığına seçildi. 2011 genel seçimleri için görevinden istifa etti ve 2012 yılında tekrar il başkanlığına seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Adıyaman: Fehmi Hüsrev Kutlu

Fehmi Hüsrev Kutlu kimdir?

Fehmi Hüsrev Kutlu, 25 Şubat 1961, Adıyaman'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adıyaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Adıyamanspor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Adıyaman Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, 22.ve 23. Dönem Adıyaman Milletvekilliği ile 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amirliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zonguldak: Ali Bektaş

Ali Bektaş kimdir?

1961'de Zonguldak'ta doğdu. Kozlu Belediye Başkanı olan Bektaş evli ve 2 çocuk babası.

Tokat: Eyüp Eroğlu

Eyüp Eroğlu kimdir?

Marmara Üniversitesi'nden mezun. AK Parti İl Başkanı. Evli ve 2 çocuk babası.

Sivas : Sami Aydın

Sami Aydın kimdir?

1965 Sivas doğumlu. İlk ve Orta öğrenimimi Sivas'ta tamamladıktan sonra Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden mimar olarak mezun oldu.1990 yılında iş hayatına atıldı. Serbest mimar olarak çalıştı. 1999 yılında İl genel meclisi üyesi seçildi ve 2001 yılında Ak Parti'nin kurulmasıyla Sivas'ta Ak Parti İl başkanlığı görevini üstlendi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevleri oldu ve en son yerel seçimlerde Sivas Belediye Başkanı adayı oldu. 29 Mart yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanı oldu. Evli ve 3 çocuk babası.

“MESELESİ OLAN VARSA 30 MART AKŞAMINA KADAR ERTELESİN”

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda adayları açıklamadan önce bir konuşma yaptı. Parti teşkilatlarına uyarılarda bulunan Erdoğan, “Şubat’ı Mart’ı beklemeyeceğiz. Hemen şu andan itibaren her bir kardeşimin sokaklara, caddelere, mahallelere dağılmasını istiyorum. ‘Efendim bu kapıdan kovacaklar’… Kovsunlar, sen hele bir git. ‘Efendim bu mahalleye giremiyoruz’…İstersen girersin. ‘Tehdit ediyorlar, saldırıyorlar, taşlıyorlar’…Sinme, korkma. Asla geri adım atma. Zafer mücadele ister, yürek ister, cesaret ister. Geri dönen, korkan, sinen, sadece davayı kaybetmekle kalmaz, milletin emanetine yol arkadaşına omuzlarındaki mirasına da haksızlık eder. Bu hassas süreçte teşkilatlarımızın kademeleri arasında hiçbir münakaşayı hoş görmeyiz. Zaman münakaşa zamanı değil. Eğer meselesi olan varsa rica ediyorum, meselesini 30 Mart akşamına kadar ertelesin. Biz her bir adayımızı bir kuyumcu inceliğiyle belirledik. Bir kişinin birkaç kişinin hatta bütün bir teşkilatın değil şehrin hassasiyetini gözeterek adaylarımızı belirliyoruz. Küsmek, darılmak, kırılmak bizim dava kültürümüzde asla kendisine yer bulamaz” dedi.

DERSHANE DÜZENLEMESİ

Dershane düzenlemesinin haklılığını savunan Erdoğan, “Dedim ya artık cumartesi ve pazar günlerini çocuklarımıza ayıralım. Yavrularımız yarış atına dönüştürülmesin. Onların da tatil hakkı var, çimende yuvarlanma hakkı var, toza toprağa onlara bulaşma hakkı var. Bu haktan yavrularımızı mahrum etmeyelim. İnşallah yavrularımızı daha iyi imkanlarla yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Yavrularımızın ekonomik kaynak olarak görülmesine fırsat vermeyeceğiz. Çocuklarımızın ticari meta haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Her belediye başkanımız attığı her adımda bunları da düşünecek. Çocuklarımıza oyun parkları, yeşil alanlar…‘Ben çocukluğumda şunu şunu yaptım’ diye masal kitapları yazabilsin bu yavrular. Şimdi ne diyecek: ‘Ben cumartesi pazar günleri dershanedeydim’. Başka söyleyecek bir şey yok” diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Ak Parti Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title