Haberler

Başbakan Erdoğan: Beşinci Çocuğum AK Parti

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasal ve yasal yetkiler dairesinde, destek ve katkılarını sunmayı sürdüreceğini vurgulayarak, "Bu yeni süreçte, Davutoğlu kardeşime her aşamada katkı sunacağım. Şunu açıkça ifade ediyorum: O bir emanetçi değildir" dedi.

Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasında; MHP'nin planı, projesi, alternatif çözüm önerileri olan bir siyasi parti olmak yerine; terör meselesinin beslediği bir parti olmayı tercih ettiğini belirterek, " Milliyetçi Hareket Partisi ; planı, projesi, alternatif çözüm önerileri olan bir siyasi parti olmak yerine; terör meselesinin beslediği bir parti olmayı tercih etmiştir. 2007'de, Meclis'e yeniden girdiği günden bugüne kadar, MHP yönetimi, Türkiye'nin hiçbir meselesine eğilmemiş, şehit cenazelerini istismar etmiş, terörün varlığını adeta kendi varlığına endekslemiştir. Ancak terörün devamıyla var olabilen bir parti, hiç kuşkusuz, çözüm süreciyle de varlık zeminini yitirecektir. MHP yönetiminin, Çözüm Sürecine, terörün sona erdirilmesine karşı çıkmasının sebebi de budur. Bu muhalefet tarzının da Türkiye'ye hiçbir faydasının olmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

HDP'nin de MHP gibi teröre sırtını dayayarak varlık gösteren bir parti haline geldiğinin altını çizen Erdoğan, HDP'nin, bağımsız, hür, demokratik siyaset yerine, silahların vesayetinde siyaseti tercih ettiğini ve bundan kurtulamadığını vurguladı.

-"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ, MUHALEFET PARTİLERİNE AÇIK BİR DERS OLDU"-

Başbakan Erdoğan konuşmasında, terörist cenazelerini istismar ederek, elinde taş olan çocukların arkasına saklanarak, Diyarbakır'da feryat eden annelere kulak tıkayarak, hatta onları tahkir ederek, sadece kan siyaseti yapılacağına da dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"HDP de, Yeni Türkiye'de parametrelerini değiştirip, istismardan vazgeçip, kan üzerinden yürüttüğü siyaset tarzını terk edip, bir Türkiye partisi olma yolunda ilerlemelidir. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi, bu muhalefet partilerine açık bir ders olmuştur. 10 Ağustos'ta, sadece AK Partililer değil, CHP, MHP, HDP ve diğer partilere gönül veren kardeşlerim de bize oy vermiş, aynı zamanda kendi parti yönetimlerine de bir ders vermiştir. Muhalefetin, tabandan gelen bu ibretlik dersi iyi okumaları en büyük arzumuzdur."

-"HER MESELENİN ÇÖZÜM ZEMİNİ TBMM"-

Bugünü Türkiye'nin istikbalinin, her zamankinden daha açık, daha aydınlık olduğu bir gün olarak değerlendiren Erdoğan, "Yeni Türkiye, siyasetin vesayetten kurtularak özerkleştiği bir Türkiye'dir. Her sorunun çözüm aracı siyasettir. Her meselenin çözüm zemini Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Artık bunların dışında bir yol, bir yöntem, Türkiye için söz konusu olamaz. Eski Türkiye, siyaseti imkânsızlaştıran bir zihniyete sahipti. Eski Türkiye, toplumun potansiyel bir tehlike, tehdit, düşman olduğu algısına dayanıyordu. Çok şükür, Türkiye bu zihniyeti geride bıraktı. Bugün siyaset, mecrasını bulmuş vaziyettedir. Yeni Türkiye, siyasetin asıl fonksiyonunun toplumsal taleplerin siyasî sisteme taşınması olduğunun şuurundadır. Toplumsal talepleri meşru görmeyen siyasetin doğurduğu kronik problemler çözüm yoluna girmiştir. Türkiye bugün çözüm sürecine girmişse, toplumsal farklılıklar siyaseten meşru biçimde ifade edilebiliyorsa, çoğulcu bir tahayyül temelinde toplumsal barışa doğru ilerliyorsak, bunun temelinde Yeni Türkiye'nin yeni siyaseti vardır" açıklamasında bulundu.

-"ESKİ TÜRKİYE'NİN BİR BAŞKA AKTÖRÜ DE PARALEL YAPI"-

Terör meselesinin Eski Türkiye'nin meselesi olduğuna vurgu yapan Erdoğan, Yeni Türkiye'de siyaset dışı araçlarla iş görme imkânının kalmadığını da herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, çözümü, barışı reddeden, şiddet araçlarına pirim veren bir siyasetin Yeni Türkiye'de karşılık bulmasının mümkün olmayacağının altını çizerek, şöyle dedi:

"Eski Türkiye'nin bir başka aktörü de Paralel Yapıdır. Paralel devlet yapılanması, siyasî temsil yetkisine ve siyasî meşruiyete sahip olmadan, kamu gücünü kullanarak meşru-demokratik siyaseti tahrip etmek istemektedir. Devlet kurumlarında elde ettiği etkinlik üzerinden siyaseti şekillendirmek arzusundadır. Bu anlamda Paralel Yapı, tipik bir bürokratik vesayet girişimidir. CHP ve MHP'nin Paralel Yapıyla işbirliği yapmaları, hem Eski Türkiye özlemlerinin, hem de Bürokratik vesayette aynı istikamete bakıyor olmalarının bir sonucudur. Siyaset, bu vesayet girişimine taviz veremez, verdiği anda kendi varlığını inkâr eder."

-"HUKUK SİSTEMİ, BİR AVUÇ HAŞHAŞİ'NİN ŞANTAJINA MAHKUM BIRAKILAMAZ"-

17-25 Aralık operasyonlarının, yolsuzluk kılıfı altında, bürokratik vesayetin darbe girişiminden başka bir şey olmadığını ileri süren Erdoğan, AK Parti'nin, bürokratik vesayetin, darbe girişimi karşısında cesaretle durduğunu, darbe girişimini etkisiz hale getirdiğine dikkat çekti.

Erdoğan açıklamasında, Türkiye'nin yaşadığı son iki seçimin, bir anlamda paralel yapının ve destekçilerinin siyaseten tasfiyesi olduğunu da belirterek, "Siyasetin önündeki mesele, bu yapıyı hukuken de tasfiye etmektir. Güvenlik kurumlarının ve yargının demokratik meşruiyet temelinde yeniden yapılandırılması son derece önemlidir. Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun hem siyasete, hem de halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanına karşı, son derece nezaketsiz tavırları, Eski Türkiye'nin bir alışkanlığıdır. Hukuk sistemi, bir avuç Haşhaşi'nin şantajına mahkum bırakılamaz. Kime çalıştığı, kimin çıkarları adına ülkesine ihanet ettiği artık belli olan Pensilvanya, hukuk sistemine emir veremez, talimat veremez. Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk sistemi, Hasan Sabbah benzeri tehlikeli meczupların oyuncağı asla olamaz. Vatansever hakim ve savcılar, inanıyorum ki aralarındaki Haşhaşileri temizleyecek, hukuk sistemi üzerindeki gölgeleri kaldıracaklardır" şeklinde konuştu.

-"CHP İLE MHP, HDP İLE NEDEN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINI SORGULASINLAR"-

AK Parti'nin Olağanüstü Kongresi'nden, Paralel Yapının tabanındaki mensuplarına bir kez daha samimiyetle, gönül diliyle seslendiğini ifade eden Erdoğan, "Lütfen, kendilerini sorgulasınlar. Lütfen, mensubu oldukları yapıya ilişkin sorular sorsunlar. Pensilvanya'daki zata ilişkin gerçek soruları kendilerine cesaretle sorsunlar. Hizmet diyerek, Eğitim diyerek yola çıkan bir yapının, Milli İstihbarat Teşkilatı'na neden kastettiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı Hükümetine neden darbe girişiminde bulunduğunu, CHP ile MHP, HDP ile neden işbirliği yaptığını sorgulasınlar. Bu yapının uluslararası bağlantılarını sorgulasınlar. Bu yapının, başörtüsüne, demokratik mücadeleye, Filistin davasına olan yaklaşımını samimiyetle sorgulasınlar. Eğer bu sorgulamayı yaparlarsa, inanıyorum ki yanlışı görecekler, yıllardır birlikte yürüdükleri AK Parti'nin kendi partileri olduğunu tekrar fark edeceklerdir" dedi.

-"YÜKSEK YARGI KURUMLARINDA OYNANAN AYAK OYUNLARININ HİÇBİR ANLAMI YOK"-

Yüksek Yargı kurumlarında oynanan ayak oyunlarının hiçbir anlamı olmadığını ve olmayacağının altını çizen Erdoğan, ihanet söz konusu olduğunda, Haşhaşi yapılanmaya göz yummayacaklarını belirtti. Erdoğan hakim ve savcılarında da, milletle aynı istikamete bakarak, bu süreçte Türkiye'nin yanında durduklarını söyledi.

Erdoğan açıklamalarında, AK Parti'nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı vazifelerimde, artık son saatlere girmiş durumda olduğunu da anımsatarak şöyle devam etti:

"Bugün, bu kongrede, yeni Genel Başkan'ı sizler seçeceksiniz. O Genel Başkan, inşallah yarın akşam şahsım tarafından yeni Hükümeti kurmakla görevlendirilecek. Kendisi Bakanlar Kurulu çalışmalarını yapacak, birlikte değerlendireceğiz, onayımızın ardından, Meclis'te güvenoyu alındığı takdirde, 62'nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 5'inci AK Parti Hükümeti göreve başlamış olacak. Perşembe günü, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan adayımızı uzun istişarelerin sonunda sizlere açıkladık. Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz, Ahmet Davutoğlu kardeşimizi, imzalarımızla siz değerli delegelerimizin takdirlerine sunuyoruz. Üstleneceği vazifelerini hakkıyla yerine getireceğinden en küçük bir şüphe duymuyorum. Bu ismi, çok uzun istişarelerin ardından hep birlikte belirledik. İstişarelerimizde, Davutoğlu kardeşimle birlikte çok sayıda isim öne çıkmıştı. Ağırlık, Davutoğlu kardeşimizden yanaydı. Paralel yapıyla mücadele kararlılığı, Türkiye ve dünya meselelerine vukufiyet, tecrübe ve liyakat, Davutoğlu ismini bugün Kongremize taşıdı."

-"O BİR EMANETÇİ DEĞİL"-

Anayasal ve yasal yetkiler dairesinde, tarafsızlığı zedelemeden, iktidarın millete hizmet üretmesi için destek ve katkılarını sunmayı sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, "Teşkilatımın her bir mensubunun, bugünden itibaren, emekleriyle, hizmetleriyle, katkılarıyla, en çok da dualarıyla, yeni Genel Başkan ve Başbakan'ın yanında çok güçlü şekilde duracağını biliyorum. AK Parti Meclis Grubunun, MKYK'nın, MYK'nın, Bakanlar Kurulu'nun, Kadın ve Gençlik Kollarımızın, Davutoğlu Kardeşimle, aynen benimle olduğu gibi yol yürüyeceğini biliyorum. Şahsım da bu yeni süreçte, Davutoğlu kardeşime her aşamada katkı sunacağım. Şunu açıkça ifade ediyorum: O bir emanetçi değildir" dedi.

-"SADECE GENEL BAŞKANIN ADI DEĞİŞTİ, HEDEFLER AYNI"-

Kurulduğu günden itibaren AK Parti'nin, istişareyle, ortak akılla kararlar alan bir parti olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, en tepede kimin olduğundan ziyade, birlikte yol yürünen arkadaşların ve teşkilatın asıl önemli olan olduğunun altını çizdi. Erdoğan partide sadece Genel Başkanın isminin değiştiğini heyecan ve hedeflerin aynı olduğunu da ifade etti. Açıklamalarında 2015 seçimlerine de dikkat çeken Erdoğan, 2015 seçimlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti.

-"AK PARTİ ADETA KENDİ ÇOCUĞUM"-

AK Parti'nin, adeta kendi çocuğu gibi olduğunun altını çizen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

Artık vedanın ve ayrılığın vaktidir. Merhum Neşet Ertaş Ustanın, o muhteşem sesi ve yorumuyla dillendirdiği gibi; "Hasret etti bizi kavim gardaşa; bir ayrılık, bir yoksulluk, bir de ölüm'Allah'a hamdolsun, bu veda ve bu ayrılık, sadece yeni bir başlangıç içindir. Belki eskisi kadar olmayacak ama yine görüşecek, yine muhabbet edecek, yine birlikte yol yürümeyi sürdüreceğiz. Bir kez de burada, bu son Kongremde, beşinci çocuğum olan AK Parti nedeniyle zaman zaman ihmal etmek zorunda kaldığım çocuklarımdan helallik diliyorum. Onların annelerinden, eşimden, helallik diliyorum. Onlar beni her zaman anladılar ve bana karşı her zaman müsamahakar oldular. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. AK Parti'yi, Filistin başta olmak üzere, yeryüzündeki tüm mazlumların umudu konumuna yükselttik. Çeşitli nedenlerle aramızdan ayrılmak zorunda kalmış, sadakatleri ve gönülleri bizimle olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. AK Parti'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi'ne başarılar diliyorum. Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayımıza şimdiden başarılar diliyorum."

-ERDOĞAN SON KONUŞMASINI YAPTI HEDİYELERİNİ ALDI-

Genel Başkan ve Başbakan olarak gerçekleştirdiği son konuşmasından sonra Erdoğan kendisine sunulan AK Parti'de farklı görevlerde bulunanlar adına verilen hediyeler kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı forsunu Erdoğan'a, AK Parti grubu adına milletvekilleri hediye etti.

Ayrıca Erdoğan'a AK Parti gençlik teşkilatı adına Gençlik Kolları Başkanı, AK Partili belediye başkanları adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti İl Başkanları adına Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Milletvekilleri adına Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Genel merkez MYK ve MKYK adına ise Nükhet Hotar ve Mehmet Ali Şahin hediyeleri verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var?
title