Haberler

Başbakan Erdoğan (2/son): Meclisin Kapısını Bilmeyenler Dün Ordaydı

Partisinin Sakarya Mitinginde, 4 bakanla ilgili dün TBMM'de görüşülen fezlekelere ilişkin açıklamalar da bulunan Başbakan Erdoğan, muhalefeti ortalığı karıştırmakla suçladı.

Partisinin Sakarya Mitinginde, 4 bakanla ilgili dün TBMM'de görüşülen fezlekelere ilişkin açıklamalar da bulunan Başbakan Erdoğan, muhalefeti ortalığı karıştırmakla suçladı. Başbakan 30 Mart seçimlerinden 1. parti çıkmaması halinde genel başkanlığı bırakacağını tekrarladı ve muhalefete bu konuda ki çağrısını tekrarladı.

-"HER ZAMANKİ GİBİ ORTALIĞI KARIŞTIRDILAR"-

Türkiye Büyük Millet Meclisinde dün 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekelerin görüşülmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Dün parlamentodaydı, şurada 10 gün sonra seçim var. Seçimden sonra bunu yapsak olmaz mıydı? CHP, MHP, Pensilvanya, meclisin kapısını bilmeyenler dün oradaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek. Nasıl gelmeyiz ya! Bize millet bu işi boşuna vermedi. Geldiler toplantı yeter sayısını sağladılar, Baktılar toplantı açılıyor bizim milletvekilleri de girdiler, sonra ne oldu. Bunlar baktılar AK Partinin az. Konuşmalarla her zamanki gibi ortalığı karıştırdılar. Oylamaya gelince bunlardan orada 151 kişi kaldı. AK Parti 259 ile derslerini verdi. Bunlar akıllanmaz, bunlar uslanmaz, bunlar haddini bilmez. Bunlar Teyo Pehlivan gibi yenilmeye doymazlar" dedi.

4 eski bakanın aklanmak için TBMM'ye soruşturma komisyonu açılması için soru önergesi verdiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Şimdi seçimde sonra bunun adımı atacak. Biz hiçbir yerde her hangi bir şeyin kapalı almasını istemiyoruz. Bunun adımını atacağız bunun çalışmasını yapacağız" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinde partisinin 1. parti çıkmaması durumunda genel başkanlığı bırakacağını tekrarlayan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye de çağrıda bulunarak, "Sizde bırakacak mısınız?" diye sordu.

-"TEK DERTLERİ VAR AK PARTİ"-

CHP yönetimin geçmiş yıllarda Gülen cemaatine ilişkin Meclis'te soru önergesi ve araştırma önergesi verdiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Şimdi omuz omuza veriyorlar. Tek dertleri var Ak Parti'yi nasıl çökertiriz. Said-i Nursi'nin izinden gittiğini söyleyen Pensilvanya, şimdi el ele kol kola, beraber CHP ile MHP ile BDP ile darbe yapmaya çalışıyorlar. O günler geride kaldı. 27 Mayıs günlerinde değiliz. Manşetlere, sokak eylemlerine, oldubittilere, sokakları bırakacak değiliz. Millet gerçekleri görüyor. Sandığına sahip çıkıyor" dedi

Televizyonlarda yayınlanan AK Parti'nin " Millet Eğilmez" isimli Türk bayraklı reklamının yasaklanmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Yargı onu da yasakladı. Neymiş buda yasaklara girermiş, ya diğer partilerde yeter ki getirsinler bayrağın reklamını yapsınlar. Bayrak duygusunu ya" diyerek miting alanını dolduran kalabalıkla Arif Nihat Asya'nın Bayrak Şiirini okudu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title