Haberler

Erdoğan'dan Kredi ve Harç Müjdesi

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere kredi ve harçların yeniden yapılandırılacağı müjdesini verdi.

ATO'da Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun genel kurulunda konuşan Başbakan Erdoğan sektöre yönelik üst üste müjdeler verirken; öğrencilerin merakla beklediği kredi ve harçlarla ilgili 'yeniden yapılandırma' ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'DE DE GEÇERLİ OLACAK"

Vatandaşlıktan çıkanlara yurt dışı borçlanma imkanı da getireceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Yurt dışında çeşitli nedenlerle vatandaşlıktan çıkmak zorunda kalan yaklaşık 1.5 milyon kişi bu haktan istifade edebilecek. Yurt dışındaki sigorta başlangıç süresi Türkiye için de geçerli olacak" ifadelerini kullandı.


"4 MİLYON VATANDAŞIMIZIN BORÇLARINI YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ"

Gelir testine başvurmadıkları için borç çıkarılan yaklaşık 4 milyon vatandaşın borçlarının yeniden yapılandırılacağı müjdesini de veren Erdoğan, şöyle devam etti: "Esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin oda kayıtlarında kaynaklanan sorunlar nedeniyle oluşan kayıplarını bu yeni tasarıyla telafi ediyoruz. Esnaf Odaları ve Ziraat odalarına bağımsız çalışanları bildirmemekten dolayı kesilen idari para cezalarını bir defaya mahsus olmak üzere siliyoruz. Yine bu tasarıyla taşeronluk sistemini yeniden düzenliyoruz. Taşeronluk ile ilgili işçilerimizin haklarını, iş sağlığı ve güvenliği şartlarını çok köklü bir şekilde değiştiriyoruz. Yine bu noktada yer altında çalışan işçilerimizin haklarını düzenliyor, yıllık ücretli izinlerini 4 gün arttırıyor ve çalışma saatlereni haftada 36 saat olarak yeniden belirliyoruz. Daha önce günde 8 saatti ve haftada 48 saatti. Hükümetimizin bu tasarısına ek olarak AK Parti milletvekilleri tarafından çok önemli bir teklif de Meclise sunuluyor.

HARÇ VE ÖĞRENİM KREDİSİ YAPILANDIRILACAK

Kamu alacakları ile sosyal güvenlik kurumu prim alacaklarını yeniden yapılandırıyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilmiş olan harç ve öğrenim kredisi borçları gibi bazı alacaklar yeniden yapılandırıyoruz."


 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (121)

YURDDAŞ:

Sırf laf olsun diye yazdın öylemi!!!! ne biçim yorum bu,hiç yazdıktan sonra okudunmu ? VATANDAŞ ALİ adam hiç durmadıki ne seçiminden bahsediyorsun. hiçmi televizyon izlemiyorsun... SİZE göre çaldı çırptı bize göre çalıştı durdu Bukadar SİZ KİMSİNİZ ONUDA BEN BİLMİYORUM....

8
61
yanıtYanıtla
NAZLInazli.bozkir@hotmail.com:

Hee çalıştı ses kayıtlarına başbakan bizi dinlemişler diyor siz hala neyin peşindesiniz :D

yanıt0
yanıt0
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

Dİnlemesinler iş yapsınlar ,iş bulsunlar ,aş versinler,proje üretsinler ,dağa çıkartmasınlar ,muhalefeti adam gibi yapsınlar, adam olsunlar, SENSE SESE TAKILMIŞSIN BAŞBAKANIN PEŞİNDEYİZ .... o kadar..

yanıt0
yanıt0
NAZLI:

Ohh maşallah ne güzel seçim yatırımları, Allahtan seçimler oluyor da o aralar millete yarar bişeyler oluyor belediyeler iş yapıyor fln :))))

42
6
yanıtYanıtla
Haydi hayırlısı:

Vay arkadaş burs verirken o kadar adaletsizlik ettiniz hak edenlere haklarını vermediniz burs vermediniz kredi verdiniz maddi durumu iyi olan bir çok arkadaşıma burs çıktı ama maddi durumu kötü olanlara kredi verdiniz keşke burs verirken adaletli bir şekilde verseydiniz gerçekten araştırsaydınız...

47
0
yanıtYanıtla
İSLAM EMRE:

BEN 27 YAŞINDAYIM. OKUDUĞUMA PİŞMANIM.BU ÜLKEDE PARASI OLMAYANIN OKUMASI KENDİSİNE DAHA ÇOK ZARAR VERİYOR. ZATEN BİNBİR TÜRLÜ DERTLE AİLEN SENİ OKULA YOLLUYOR. BİR DE MEZUN OLUP YİRMİBİNE YAKIN BORCU ÖDEMEN GEREKİYOR. TAM ZARAR ANLAYACAĞINIZ. BENİM GİBİLERİN EVLENME ŞANSLARI DA ÇOK ZOR. EVLENSEN BİLE ÇOCUĞUN OLMASIN İSTİYORSUN. ÇÜNKÜ SENİN YAŞADIKLARINI YAŞAMASIN İSTİYORSUN. O YÜZDEN EVLENMEKTEN BİLE SOĞUYORSUN. PİSKOLOJİN BOZULUYOR. SAÇLARIN BEYAZLIYOR. ÖFFF DAHA FAZLA CANINIZI SIKMAYACAĞIM. SADECE PARANIZ YOKSA OKUMADAN ÖNCE BİR KEZ DÜŞÜNÜN GENE DE SİZ BİLİRSİNİZ. BU ÜLKEDE ADALET FALAN YOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIM. ADALET ZENGİNLER İÇİN VAR. ALLAH A EMANET OLUN...

37
7
yanıtYanıtla
ADANALI:

ULAN YAPILANDIRSANDA YİNE DE ÖDEMEYECEM...OLDU BEN ÖDEYİM SİZ ORDAN BİLAL LE PARALARI SIFIRLAYIN...YOK ÖLE YAĞMA

19
23
yanıtYanıtla
AHMETahmetrufaibabur@hotmail.com:

SEVE SEVE OLMASSA DİĞER TÜRLÜ ÖDETTİRİR DEVLET SANA.SEN İSTEDİĞİN KADAR ÖDEMEYECEM DE :D

yanıt0
yanıt0
sinansin_360@hotmail.com:

cektigin krediyi yerken yerken düşünecektin. Sen aldigin parayi ode de senden sonra gelenlerin rızkını yeme.

yanıt0
yanıt0
301 ISCIYI UNUTMAYACAGIZ:

SEN NE YAPARSAN YAP SANA OY YOK OYYYYYYYYY

25
14
yanıtYanıtla
Tüm 121 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title