Haberler

Davutoğlu, Türk - Amerikan Derneklerinin Başkanları ile Görüştü

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi görüşme için gittiği New York'ta Türk-Amerikan Dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu, Türk-Amerikan Derneklerinin Başkanları ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi görüşme için geldiği New York'ta Türk-Amerikan Dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, terörün insanlık suçu olduğunu ve hangi etnik veya dini gruba mensup olursa olsun yapan kişinin insanlık suçu işlediğini söyledi. Davutoğlu, Ama terör nasıl bir insanlık suçuysa terör yapanların adını koymadan ve ayrıştırmadan bir dini kitleyi, bir milleti, bir topluluğu topluca terör ithamı altında tutmak da bir insanlık suçudur dedi.

Amerika'da Müslüman 3 gencin katledilmesi olayının Fransa'daki saldırı kadar yankı yapmadığını belirten Başbakan Davutoğlu, Fransa'daki olaydan sonra pırlanta gibi 3 Müslüman gencin Amerika'da katledilmesi acaba aynı yankıyı yaptı mı Paris'teki saldırıdan sonra ben yürüyüşe katıldım. O saldırıyı protesto etmek, o saldırıya karşı Fransa halkıyla dayanışma için. Peki bu 3 masum Müslüman gencin cenazesinde hangi devlet adamları vardı Neden o cenazeye aynı ölçüde sahip çıkılmadı. Bir insanın mağdur olması ya da katil olması bir dinle izafeten değerlendirilemez. Katil her yerde katildir, zalim her yerde zalimdir, mazlum her yerde mazlumdur diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından 7 Haziran'da yapılacak seçimde oy kullanmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Davutoğlu New York Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title