Haberler

Başbakan Davutoğlu Terör Zirvesi?nde Liderlerden Destek İstedi

Dha DIŞ HABER- Başbakan Davutoğlu Terör Zirvesi'nde liderlerden destek istedi (3) ABD'de bulunan Başbakan Davutoğlu, Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Dha DIŞ HABER- Başbakan Davutoğlu Terör Zirvesi'nde liderlerden destek istedi (3)

ABD'de bulunan Başbakan Davutoğlu, Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Türkiye'nin yıllardan bu yana aşırıcılıkla mücadele ettiğini hatırlatan Davutoğlu, ' Türkiye aşırıcılıkla ilgili çalışmalar yaptı. Aşırıcılıkla mücadelede küresel önlemler alınmak zorunda. Yabancı savaşçılara karşı 2011den bu yana önemli bir mücadele veriyoruz.' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında, Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur. Dini istismar eden terör ideolojisinin, ırk ve etnik kökeni istismar eden ideolojiden farkı yoktur. PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri arasında fark yoktur. Bizim dostlarımız ve ortaklarımız bu konuda ihtiyatlı olmalılar. Bir teröristin diğer bir teröristle savaşması onu meşru kılmaz. Ortaklarımız ve dostlarımızın, Türkiye'nin her türlü teröre karşı mücadelesine destek vermesini istiyoruz dedi.

'Her bir toplum kendileri için önemli önlemler almak durumundadır.' ifadelerini kullanan Davutoğlu, terör konusunda istihbarat paylaşımının önemini vurguladı. Davutoğlu 'Uygun ve zamanlı istihbarat paylaşımı olmadan ve gençlerin geldiği ülkelerdeki sorunları ortadan kaldırılmadan bu çabamızda başarısız oluruz.

Terörist grupların yeni insan kazanma ağları ve finans kaynaklarını engelleme çalışmaları sürdürülmeli.

Kendimizi kandırmamalıyız. Yabancı savaşçılar bu problemin sadece bir parçası. DAEŞ ve El Nusra gibi terörist gruplar sadece yabancı savaşçılardan oluşmuyor. Çözülememiş sorunlar, kötü yönetilmiş krizler, insanların yerlerinden edilmesi, güvenlik zafiyeti, hoşgörüsüzlük, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobinin teröre zemin hazırlayan etkenler olduğunu göz ardı etmemeliyiz? dedi.

Başbakan Türkiye'ye giriş yasağı listesi oluşturduğunu ve 100'den fazla ülkeden 20 bin'e yakın ismin ismin listeye eklendiğini belirten

Davutoğlu,bir çok teröristinde sınırda yakalandığını ve Suriye ve Irak'a geçmelerinin önlendiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin içerde ve dışarda DAEŞ ve PKK olmak üzere yıllardan beri terörle mücadele ettiğini kaydeden Başbakan, bu konuda diğer ülkelerden destek talep etti. \tDavutoğlu Terörün dini, ırkı ve coğrafyası yoktur. Dini istismar eden terör ideolojisinin, ırk ve etnik kökeni istismar eden ideolojiden farkı yoktur. PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri arasında fark yoktur. Bizim dostlarımız ve ortaklarımız bu konuda ihtiyatlı olmalılar. Bir teröristin diğer bir teröristle savaşması onu meşru kılmaz. Ortaklarımız ve dostlarımızın, Türkiye'nin her türlü teröre karşı mücadelesine destek vermesini istiyoruz. Hiçbir çocuk katil ya da terörist olarak doğmaz. Radikalleşme süreci ve siyasi amaçlarla şiddete başvurmaya yönelme karmaşık bir konudur. Hükümetler olarak sorumluluğumuz, vatandaşlarımızı terör korkusu ve şiddetinden korumak olduğu gibi, çocuklarımızı da terörist ideolojilerden korumaktır. 'dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Barack Obama Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title