Haberler

Başbakan Davutoğlu: "Terör Saldırısını Lanetliyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile düzenlediği ortak basın toplantısında Fransa’da yaşanan terör saldırılarına değinerek, bu saldırıyı lanetlediğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile düzenlediği ortak basın toplantısında Fransa'da yaşanan terör saldırılarına değinerek, bu saldırıyı lanetlediğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu Türkiye ve Japonya'nın tarihi dostluğuna değinerek, "Tarihi ilişkiler son dönemde büyük bir ivme kazanmıştır. Geçtiğimiz ayda sayın Cumhurbaşkanımız Japonya'yı ziyaret etmişti. Biz de ziyaret konusunda mutabık kaldık. Türkiye Japonya ilişkileri derin bir nitelik kazanmıştır. Bugün sabah Türk-Japon iş formuna katıldık ve iş dünyasına kuvvetli siyasi irademizi vurguladık. Japonya bizim doğu Asya'daki en önemli ticari ortağımızdır. Ticaret hacminin önümüzdeki dönemde önce 5 milyar dolara ardından 10 milyar dolara çıkması hepimizin temennisidir. Bunun için özellikle sayın Abe ile ekonomik ortaklık anlaşmasının bir ar önce tamamlanması yönünde mutabık kaldı. Japonya'nın Türkiye'deki büyük projelere katılımı bizim için çok önemlidir. Marmaray'a Japonya'nın yapmış olduğu katkı tarihe geçecek niteliktedir. Şimdi de Sinop nükleer santralinde işbirliği yapıyoruz. Kültürel ilişkiler bağlamında Türk-Japon bilim ve teknoloji üniversitesinin kurulması, genç nesillerin birbirini tanıması açısından önem taşımaktadır" diye konuştu.

"BİNLERCE KİLOMETRE MESAFEYE RAĞMEN BİZ İKİ KOMŞU ÜLKEYİZ"

Japonya ile uluslararası konularda da yakın işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Görüşmemizde çevre bölgelerdeki gelişmeler konusunda birbirimizle yakın istişare ettik. Ben Ortadoğu kanaatlerimiz aktardım. Ondan da Doğu Asya intibalarını dinlemekten memnuniyet duydum. Binlerce kilometre mesafeye rağmen biz Türkiye ve Japonya'yı iki komşu ülke olarak değerlendiriyoruz. Bütün uluslararası platformlarda da Japonya ile bundan sonra da yakın bir işbirliği içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

"TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"

Fransa'da yaşanan terör olayına da değinen Davutoğlu, "Terör saldırısında vatandaşlarını kaybeden dost ve müttefik Fransa'ya taziyelerimi sunuyorum. Teröre karşı omuz omuza olma noktasında güçlü siyasi irademizi bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi gerekçeyle olursa olsun teröre karşı mücadelede ortak tavı alma konusunda öncülük etmeye devam edecek. Bu saldırıyı lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami dolayısıyla Japonya Başbakanı Abe'ye geçmiş olsun dileklerinde de bulundu.

"ZALİM VE ACIMASIZ TERÖR OLAYINDA HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLİYORUM"

Japonya Başbakanı Abe de konuşmasına Fransa'da yaşanan saldırıyı lanetleyerek başladı.

Abe, "Paris'te meydana gelen zalim ve acımasız terör olayında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılar acil şifa diliyorum. Neden ne olursa olsun terör hareketlerine izin vermemiz lazım. Terörü uluslararası toplum olarak kararlı şekilde kınamamız lazım. Teröre karşı işbirliği içinde önlemler için çalışacağız" dedi.

Abe, Türkiye'nin Avrupa ve Ortadoğu pazarının girişinde cazip bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Son yıllarda Türkiye pazarına giren Japon firma sayısı hızla artıyor. Türk-Japon iş formu kapsamında mutabakat zaptının imzalanması çok anlamlı. Ülkemizin yatırım ilişkilerinin derinleştirilmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Shinzo Abe, Başbakan Davutoğlu ile yaptıkları görüşmede bölgedeki gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını da kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Shinzo Abe Japonya Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title