Haberler

Başbakan Davutoğlu, Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hiç kimse korku ve tereddüt içinde sandıklara gitmesin, herkes kararlı ve kendi kaderini eline almış bir milletin iradesiyle sandıklara gitsin" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hiç kimse korku ve tereddüt içinde sandıklara gitmesin, herkes kararlı ve kendi kaderini eline almış bir milletin iradesiyle sandıklara gitsin" dedi.

Davutoğlu, bir otelde şehit yakınlarının da davetli olduğu Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

AK Parti olarak 13 yıl içinde her türlü yasağa karşı, her türlü engellemeye, baskıya, vesayete karşı hep kardeşliği savunduklarının altını çizen Başbakan Davutoğlu, "Birileri de hep nifak tohumu ekmeye çalıştı. Şimdi 1 Kasıma doğru giderken tekrar vatan sathında bu nifak örgütlerine karşı mücadele sürüyor" diye konuştu.

Erzurumlulardan, Türk, Kürt ayrımı yapmaksızın omuz omuza, aynı sofrayı, aynı kıbleyi, aynı şehri paylaşmalarını isteyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir şekilde bir nifak tohumu ekilmesine izin vermemenizdir. Biz yeni bir Erzurum Kongresi bilinciyle yola çıkmak, yola devam etmek durumundayız. Öylesine baskı ve zulüm yaptılar ki işte Karayazı İlçe Başkanımız Servet Bey'i işkenceye tabi tuttular. O dönemde sabırla, özellikle de seçim öncesi olduğu için hep bunları takip ettik. Ama şimdi söylüyorum, Erzurum'un bütün ilçelerine seslenerek söylüyorum, baskı altında olduklarını hisseden kardeşlerime seslenerek söylüyorum; hiçbir şeyin karşılığını hesapsız bırakmayız. Hiçbir vatandaşımız üzerine tek bir baskı uygulanmasına da izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Hiç kimse korku ve tereddüt içinde sandıklara gitmesin, herkes kararlı ve kendi kaderini eline almış bir milletin iradesiyle sandıklara gitsin."

Kendilerinin ülke sorumluluğunun gereğini yapmalarına karşın diğer partilerin hep bu sorumluluktan kaçtığına dikkati çeken Davutoğlu, Erzurumluların bunu çok iyi anlayacağını söyledi.

Zor zamanda sorumluluktan kaçanların bu milletin emanetini üstlenemeyeceklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'dan bu yana tek parti iktidarına sahip olmamalarına rağmen, ilk gün verdikleri sözü yerine getirerek, ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmadıklarını dile getirdi.

Koalisyon kurmak için büyük çaba sarfettiklerini anlatan Davutoğlu, "Ama bir parti blok siyaseti, diğer parti de sürekli 'hayır' diyerek buna imkan tanımadı. En önemlisi seçim hükümeti kurmak gerektiğinde, Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle, seçim hükümeti için bu partilerin milletvekillerine 'gelin beraberce bu ülkeyi seçime götürelim, anayasal görevinizi yapın' dediğimizde, bu anayasal görevden kaçtılar" açıklamasında bulundu.

"Ülkenin bu zor günlerini aşması için çalışmaktan kaçındılar"

"Bu zor günlerde, bizimle birlikte omuz omuza ülkenin bu zor günlerini aşması için çalışmaktan kaçındılar" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri olarak eminim sizler bunu yakından takip ediyorsunuz. Etrafımız ateş çemberi. Altı ülkede, etrafımızda iç çatışmalar var, büyük kargaşalar var, ekonomik kriz var. Böyle bir zamanda 3 ay dahi ülke sorumluluğunu üzerine almak istemedi CHP ve MHP. Diğerleri de bir ay katıldılar, bir ay sonra hükümetten çekildiler. Halbuki bu anayasanın bize görev olarak verdiği bir husustu. Şundan emin olunuz; ne şartta ve hangi durumda olursak olalım, ülke bize ihtiyaç hissettiğinde Erzurumlu nasıl davranırsa biz de öyle davranırız. 93 Harbinde Erzurumlu nasıl davrandıysa, Erzurum Kongresinde nasıl davrandıysa, 2002'de bütün milletvekillerini AK Parti'ye vererek nasıl davrandıysa, biz öyle davranırız. Meydanı terk etmeyiz, kimseye de bu ülkeyi sahipsiz bıraktığımız hissini vermeyiz."

Erzurum'da bugün çok coşkulu bir miting yaptıklarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, en az bu miting kadar sokağa indiğinde Erzurumludan gördüğü muhabbetin de kendisini çok mutlu ettiğini vurguladı.

"Demek ki Erzurumlular artık bu ülkenin kaderini eline almaya bir kez daha karar vermiş" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Erzurumlu buna karar verdi mi Anadolu'da ayaktadır demektir" değerlendirmesini yaptı.

Erzurum'a müjdeler-

Erzurum'a çok müjdeleri olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, hepsini birer birer yerine getireceklerini söyledi.

Davutoğlu, raylı sistemden hayvancılık borsasına kadar, 700 yataklı şehir hastanesi de dahil birçok baraj, büyük projeyi hayata geçireceklerini bildirdi.

Erzurum'u uluslararası bir çağrı merkezi, uluslararası organizasyonların merkezi olmak üzere Ovit Tüneli ile en kısa yoldan Karadeniz'e bağlamaya dayalı projelerin hepsini birer birer yapacaklarını vurgulayan Davutoğlu, şu açıklamaları yaptı:

"Erzurumluları ben sadece Erzurum'da görmedim, İstanbul'da, Bursa'da, İzmir'de, Avrupa'da, nerede Erzurumlu gördüysem, daha şöyle başı öne eğik bir Erzurumlu görmedim. Erzurumlu yürüdü mü başı diktir. En zor şartlarda bile işte şehit kardeşlerimizin akrabalarının söylediği gibi, her birine teşekkür ediyorum, her birinin alnından öpüyorum, şehitlerin babaları bizim babamızdır, anneleri bizim annemizdir, evlatları bizim evlatlarımızdır. Her birinde gördüğüm dirayet, Erzurumlularda her zaman tarih boyu kazanılmış özelliklerdir. Şehit babamız döndü kulağıma eğildi dedi ki 'sizden bir şey istemiyorum, sadece bu hainlerin cezasını verin yeter.' Ben de ona cevaben söylüyorum ki Allah'ın izniyle bu vatana ihanet eden kim olursa olsun, onun cezasını vereceğiz. Bu vatana aidiyet hisseden kim olursa olsun hangi etnik mezhebi kökenden olursa olsun onu bağrımıza basacağız. Hiçbir ayrım yok, ayrıcalık yok, bütün kardeşlerimiz, Çanakkale'nin, Sarıkamış'ın çocukları eşittir, aynı aidiyet duygusuyla bu toprakların ortak sahipleridir. Kimse kimseye 'ben senden daha fazla sahibim' deme hakkına sahip değil, ama kim ihanet ederse etsin, hangi kökenden gelirse gelsin ona karşı da cevabı vereceğiz. 1 Kasım o bakımdan bir milat. Bütün bu yaşanan tecrübelerden sonra sizden 1 Kasım'da istikrarlı bir yönetim için tekrar 13 yıllık istikrarın devamı için oylarınızı, desteklerinizi, tabi herkes her yere istediği oyu kullanabilir bu konuda bir sınır yok, ama istikrar için tek başına iktidar olacak hükümetimize destek vermeliyiz. Bu sağlanabilirse inşallah 2023'e Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yürürken, bütün bu kötü hesap yapanların, tuzak kuranların tuzakları boşa çıkar. Türkiye'de aydınlığa doğru yürür."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendilerinin her zaman Erzurum'a güvendiklerini, Erzurumluların da bu güveni hiçbir zaman boşa çıkarmadığını söyleyerek, teşekkürlerini iletti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Karayazı Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

title