Haberler

Başbakan Davutoğlu, Soruları Yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kimsenin TBMM'yi şiddet görüntüleriyle hatırlanacak şekilde istismar etmemesi gerektiğini belirterek, "TBMM'nin bir onuru vardır, vakarı vardır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kimsenin TBMM'yi şiddet görüntüleriyle hatırlanacak şekilde istismar etmemesi gerektiğini belirterek, "TBMM'nin bir onuru vardır, vakarı vardır. Bazen gördüğümüz tablolar hepimizi üzüyor. Oraya milletimiz baktığında, Meclis çalışmalarına... Orada edebi, nezaketi ve çalışma usul ve erkanına olan riayeti görmek ister. Ne olursa olsun yarın Anaya Komisyonu normal düzenli faaliyetini yapacak." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçiler için düzenlenen kahvaltı programının ardından eşi Sare Davutoğlu ile yürüyerek Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

Çankaya Köşkü Basın Merkezi önünden geçerken, gazetecilerin 1 Mayıs Bayramı'nı da kutlayan Davutoğlu, yürüyüş yapmak için çok fazla fırsat bulamadıkları, güzel bir bahar havasında yürümek istediklerini belirterek, "Allah memleketimizin baharını hep güzel eylesin" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine, "Bugün terör olayları dolayısıyla büyük ızdırap duyduk. Sabah hem Vali'miz ile hem İçişleri Bakanı'mızla görüştüm, yakından takip ediyoruz." dedi.

Davutoğlu, 1 Mayıs ile ilgili çok ciddi istihbaratların olduğunu ve bunun üzerine gereken her türlü tedbirin alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hamdolsun, 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayan vatandaşlarımıza yönelik her türlü tedbir alındı. Bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu sene 1 Mayıs hiçbir gerilime sebebiyet vermeden, hamdolsun, hem Bakırköy'de DİSK ve KESK ile diğer paydaşlar hem Sakarya'da Hak-İş, Çanakkale'de Türk-İş, Kahramanmaraş'ta Memur-Sen tarafından kutlanıyor. Bugünler birliğimiz, beraberliğimizi hatırlama günleridir."

Başbakan Davutoğlu, dün Muş ve Varto'ya gittiğini, ziyaretlerinde gördüğü atmosferin kendisini çok memnun ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek güvenlik birimlerimizin teröre karşı verdiği mücadeleden gerekse vatandaşlarımızın ülke birliğine, aidiyetine sahip çıkışlarından çok memnun oldum. Bütün dünyada özellikle bölgemizde zor günler yaşıyoruz. Böyle günlerde 1 Mayıs gibi bizi birleştiren bayramlarda hiçbir gerilime, kutuplaşmaya izin vermememiz lazım. Ben 1 Mayıs 1977'yi lise son öğrencisi olarak bugün gibi hatırlıyorum. O gün duyduğumuz acıyı, hüznü hiçbir zaman unutmadım. Ama bu yeni hüzünlerin yaşanmaması için de barışçıl gösteri hakkını kullanmak, her türlü gerilimden de uzak durmak lazım. Bu konuda gösterilen anlayış dolayısıyla bütün sendikalarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz çarşamba onlarla yemekte buluştum. Bazı sendikalarımız toplantıları dolayısıyla katılamadı ama bütün Türkiye'de barış içinde 1 Mayıs temenni ediyorum. Terör olaylarını lanetliyorum. Şehitlerimize başsağlığı diliyorum. İnşallah bu terör olaylarına karşı da bugün ortaya çıkan ortak bilinçle hareket ettiğimizde millet olarak bunların üstesinden geliriz."

- "Önemli bazı verilere ulaşıldı"

Başbakan Davutoğlu, Gaziantep'teki saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğinin sorulması üzerine de "Onunla ilgili yoğun bir inceleme yapılıyor. Önemli bazı verilere ulaşıldı. İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz gerekli açıklamayı yapar." diye konuştu.

- "Normal hukuki süreç işleyecek"

"Yarın önemli gün. Anayasa Komisyonunda dokunulmazlıklar görüşülmeye devam edecek, cuma günü yumruklar konuştu neler söylersiniz?" şeklindeki soruyu da Davutoğlu, şöyle yanıtladı:

"Türkiye bir hukuk devleti. Bir konuyu beğenirsiniz beğenmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız ama normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonuna gelmiş olan bir teklifi ancak orada barışçıl bir şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz ama şiddet uygulamak, bu hiçbir yere yakışmaz ama hele hele Meclisimize hiç yakışmaz. Dolayısıyla kesinlikle yarın Anayasa Komisyonu, normal çalışmasını yapacak. Normal hukuki süreç işleyecek.

Bu bizim tercih ettiğimiz bir yöntem değildi, biliyorsunuz. Muhalefet partilerinin hepsi, dokunulmazlıkların toptan kaldırılmasını talep eden onlar. Hatta, HDP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların toptan kalkması için imzalı dilekçeli müracaatları var. Dolayısıyla herkes normal hukuki sürecin, siyasi sürecin işlemesine katkıda bulunmalı. Kimse de Meclis'i şiddet görüntüleriyle hatırlanacak şekilde istismar etmemeli. TBMM'nin bir onuru vardır, vakarı vardır. Bazen gördüğümüz tablolar hepimizi üzüyor. Oraya milletimiz baktığında, Meclis çalışmalarına... Orada, edebi, nezaketi ve çalışma usul ve erkanına olan riayeti görmek ister. Ne olursa olsun yarın Anayasa Komisyonu normal düzeni faaliyetini yapacak."

"Herkes bayram yapıyor siz hala çalışıyoruz"

Başbakan Davutoğlu, basın emekçilerinin Emek Dayanışma Günü'nü de kutlayarak, "Herkes bayram yapıyor siz hala çalışıyoruz. Sizin Emek Dayanışma Günü ne gün?" dedi.

Gazetecilerden birinin, "Her gün çalışıyoruz." yanıtı üzerine gülen Davutoğlu, "Sorumlusu biziz değil mi? Biz iş çıkarıyoruz. Siz de çalışıyorsunuz ama tabii basın 24 saat çalışılan bir meslek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü Gaziantep 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title