Haberler

Başbakan Davutoğlu 'Paralel Yapı' Operasyonuyla İlgili Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'paralel yapı' operasyonu ile ilgili olarak, "Korkmuyoruz diyenler bugün niye telaşa düştüler?" dedi.

Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Adıyaman 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Adıyaman sahabelerin şehridir, aşk şehridir. Selam olsun sahabe Saffan Bin Muattal'a, Abuzer El Gaffari'ye, Muhammet El Raşid'e, bütün evliyalara selam olsun. Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız'a selam olsun" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Davutoğlu, "Ülkemizin her bir yanına gidiyoruz. Her gittiğimiz yerde muhabbet ve sevgiyle karşılaşıyoruz. Her bir kongre daha öncekinden daha coşkulu oluyor. Bu davanın neferleriyiz' diyorlar, bu dava sahipsiz değil diyorlar. İşte bu günler herkesin imtihandan geçirmesi gereken günlerdir. Biz burada toplanırken arkadaşlarımız Meclis'te bütçe görüşmesi yapıyor. Hiçbir AK Partili fert boş değil, tatil değil pazar tatili yapmıyor. Biz ideallerimize ulaşana kadar bize durmak yoktur. Biz bu milletin ta kendisiyiz, bu milletin izzetine sahip çıkarız, bu milletle yürür bu milletle koşarız, bu milletle aşkla hareket ederiz" dedi.

"ORTA ÇAĞ KARANLIĞI DEĞİL, ASRI SAADET ASIRLARIDIR"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Mübarek zat Ebuzer'e, Meclis'te Kemal Kılıçdaroğlu atıfta bulundu. Aziz Adıyamanlılar Ebuzer'in emanetçileri, makamına sahip olan Adıyamanlılar, 'Ey Kılıçdaroğlu Ebuzer' diyorsun, onun ismini ağzına alıyorsun, niye Osmanlıca gündeme geldiğinde neden 'Orta Çağ karanlığı' dedin. Eski CHP zihniyetini gösterdiğin şekilde, nebiler nebisinin yaşadığı döneme 'Orta Çağ karanlığı' diyen birisi bunu anlayabilir mi? Bunlar Asrı Saadet asırlarıdır, Asrı Saadet asırlarıdır, Asrı Saadet asırlarıdır. Bu milletin mukaddesatına saygı göstermeyi öğrenecekler. Biz AK Parti yolcuları hem Asrı Saadet'in hem Selçuklu'nun, hem Osmanlı'nın, hem İstiklal Harbi'nin, Çanakkale şehitlerinin emanetçileridir. Gururla taşıyoruz. Onun için darbelere karşı çıkamıyorlar. Kaç gündür davet ediyorum. 'Adnan Menderesi darağacına çıkaranları kına diyorum, kınayamıyor. '12 Mart'ta gençleri idam sehpasına gönderene karşı çık diyorum; yapamıyor. 28 Şubat'ta üniversite kızlarımızı tahkir edenlere karşı çık diyorum; çıkamıyor. Dışarı dışarı diye tempo tutun, o zihniyet ebediyen tarihe gömülmüştür. Bir daha bu milletin örfüne, sahip olduğu kültüre kimse hakaret edemeyecek. 27 Nisan e-muhtırasına karşı çıkamadılar. Bizimle dimdik TBMM'nin onuruna sahip çıkamadılar. AK Parti olarak Cumhurbaşkanını gümbür gümbür seçtik. Daha sonra Gezi olayları oldu, 17-25 Aralık kumpasları oldu. Bu seferde hesap Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını engellemektir. Engelleyebildiler mi? Milletin içinden gelen, milletten gelen kimseyi engelleyemezler. Sonra 17-25 Aralık komploları kuruldu. Bu komplolar üzerinden bürokrasiye sızmış olan 'paralel çete', yurt içi ve yurt dışındaki bağlantılarıyla AK Parti'yi ve Başbakanı iktidardan uzaklaştırmak istedi. Yanında kim vardı? Kılıçdaroğlu vardı. Nerede vesayet, nerede darbe varsa orada Kılıçdaroğlu var. 30 Mart'ta millet iradesini gösterdi. Bakın ne oldu. Baktılar ki tek tek AK Parti'yi engelleyemiyorlar. 2007'de olduğu gibi hep beraber bir araya geldiler. Toplandılar, topluca geldiler. Millet topluca gelene değil, kendi içinden çıkana oy verdi. Bu sefer AK Parti içinde itilaf çıkar mı diye beklediler. Elhamdülillah olmadı. AK Parti teşkilatı tek bir fire vermeden 2015 Haziran seçimlerine hazır."

"KORKMUYORUZ DİYENLER NİYE TELAŞA DÜŞTÜLER?"

Gündemin en önemli maddelerinden olan 'paralel yapı' operasyonuyla ilgili olarak da Başbakan Davutoğlu, "Bugün 'paralel çete' ile ilgili adımlar atılınca yine onlardan önce Kılıçdaroğlu konuşuyor. Onların kültüründe vesayet var. 'Hiçbir şeyden korkmuyoruz' diyenler bugün niye telaşa düştüler? Neden yaygara kopartıyorlar? Şunu bilsinler ki devletin içine sızıp Cumhurbaşkanı, Başbakanı, devletin en gizli toplantılarını dinleyenler, mazlumların ahını alanlar bunların karşılığının olmayacağını düşünmesin. Can emanetini Allah'tan, iktidar emanetini milletten aldık. Her ikisini de Allah'ın ve milletin takdiriyle aldık. Bizim dönemimizde ülke demokratikleşti. Hiç kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla önyargıyla bakmadık. Ta ki hizmet görüntüsüyle ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan etmişse o zaman durum değişti. Milli iradeyi savunmak boynumuzun borcudur. Fahri Yaldız'ın şehit edildiğinde 'Otoriteye rağmen doğru değildir' diyenler, milli iradeyle işbaşına gelmişlere kumpas kuruyorlar. 'Dönemin Başbakanı' diyenler bugün de yarın da millet ve tarih önünde hesap verecektir" diye konuştu.

Milletin arasına fitne sokmak isteyenlere izin verilmeyeceğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşacağını ancak vandallığa müsaade edilmeyeceğini belirtti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Fahri Yaldız Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title