Haberler

Başbakan Davutoğlu: "Nişantaşı'ndan Kandil'e Köprüler Kuruyorlar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Nişantaşı'ndan Kandil'e köprüler kuruyorlar. Onlar terör köprüleri kursunlar, biz gönül köprüleri kuruyoruz. Ellerindeki medya gücünü kullanıp 40 yıldır terör örgütün barış havarisi gibi gösteriyorlar. Terörü kullananlar makyajlayıp barış güvercini yapmaya çalışıyorlar. Terörden barış güvercini olur mu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'da düzenlenen AK Parti İstanbul mitinginde alanı dolduran yüz binlerce kişiye hitap etti. Davutoğlu'nun konuşmasına başladığı sırada miting alanında dev bir Türk bayrağı açıldı.

"BU SALDIRILAR TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN YAPILIYOR"

7 Haziran'dan sonra Türkiye'nin bir kez daha terörle imtihan edildiğini söylenen Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran'dan bu yana milletimiz bir kez daha terörle imtihan ediliyor. Alçakça saldırılara uğradık. Askerlerimiz, polislerimiz, sivil vatandaşlarımız şehit edildiler. Buradan bir kere daha, kaybettiğimiz canlara rahmet diliyorum. Bu fatiha göklere yükselirken o alçaklar bilsinler ki Türkiye bu meydandayken hiçbir alçakça pusuya geçit vermeyeceğiz. Bu insanlık dışı eylemlerin hedefi Türkiye'dir, milletimizdir, birliğimizdir. Bu saldırılar Türkiye'nin önünü kesmek için yapılıyor. Türkiye'de 13 yıldır devam eden huzur ve istikrarı ortadan kaldırmak için yapılıyor. Milletimizin sandığa yansıyacak iradesini zaafa uğratmak için yapılıyor. Türkiye 13 yıldır imza attığımız büyük başarılarla, projelerle sizlerin verdiği destekle şaha kalktı. Ancak bu yürüyüşe çelme takmak istediler. Türkiye'nin istikrarını bozmak için hesaplar yaptılar, tuzaklar kurdular. Susacağımızı zannettiler. Biz çıktığımız yoldan geri döner miyiz? Bu tuzaklar karşısında köşemize çekilir miyiz, meydanı bu alçaklara bırakır mıyız? Biz dimdik durduk. Siz bizleri tanıyorsunuz. Biz ne düşündüysek evirmeden, çevirmeden milletimizle paylaşırız" dedi.

"ÇEVREYE AŞIK OLANLARI AĞAÇ BAHANESİYLE İTHAM EDEREK GEZİ OLAYLARINI BAŞLATTILAR"

Türkiye üzerinde tuzaklar kurulduğunu söyleyen Davutoğlu, "2013 Mayıs'ına gidelim. 3. Havalimanı ve 3. Köprü gerçekleşirken, Cumhuriyet tarihinin en bereketli baharı yaşanırken birileri devreye girdi. Bizim gibi çevreye aşık olanları ağaç bahanesiyle itham ederek gezi olaylarını başlattılar. Gençlerimizin hassasiyetlerini kullanarak aralarına terör örgütlerini sızdırdılar. Sokaklarımızı yaktılar, yıktılar. Biz ne yaptık, dik durduk. Geldik bunları size şikayet ettik. Biz bunlara boyun eğdik mi? Şimdi tehdit edenlere boyun eğer miyiz? Fatih Sultan Mehmet'in torunları surda gedik açılmış, fetih tamamlanmadan durur muyuz? Onlar durmadılar, gezide başaramadıklarını 17-25 Aralık'ta yılardır koynumuza soktukları bir yılanı, devlete, millete sızmış ihanet şebekesini devreye sokarak denediler. Yolsuzluk iftirası attılar. Biz yolsuzlukları hortumları kestiğimiz için 13 yıldır kalkınıyoruz. Bundan sonra da kim yolsuzluğa bulaşırsa aramızda yeri olmadı olmayacak. Ağa babalarından aldıkları talimatla harekete geçtiler. Beddualarla, montaj kasetlerle yürüyüşümüzü durduracakların zannettiler. Biz Atlantik ötesinde, dağlardan gelen seslere karşı sizin sesinize döndük. Bütün bu hainlere 1 Kasım'da hadlerini bildirmeye var mısınız? Siz bize inandınız, bizi anladınız, bağrınızdan çıkan AK Parti kadrolarına destek veriniz. Bu ülkeyi hainlere yedirmedik Bu şer cephesi vazgeçmedi" diye konuştu.

"ŞİMDİ NİŞANTAŞI'NDAN KANDİL'E KÖPRÜLER KURUYORLAR"

Gezinin bir benzerinin Kobani olayları ile yapılmaya çalışıldığını söyleyen Davutoğlu, "Tam yeni hükümet kurulmuşken, malum eşbaşkan talimat verdi. Şimdi katil devlet diye küstahça konuşan adam o zaman Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkmaya davet etti. Kobani'de DAEŞ teröründe kaçan yüz binlerce kişiye kucak açan Türkiye'nin sokaklarını karıştırdılar. 50 vatandaşımız onlar tarafından katledildi. Baktılar olmuyor başka planı devreye soktular. Emanet oylarla, yalan ve iftiralarla bu kardeşliği bozmak için hain bir senaryo harekete geçirdiler. Şimdi Nişantaşı'ndan Kandil'e köprüler kuruyorlar. Onlar terör köprüleri kursunlar, biz gönül köprüleri kuruyoruz. Ellerindeki medya gücünü kullanıp 40 yıldır terör örgütün barış havarisi gibi gösteriyorlar. Terörü kullananlar makyajlayıp barış güvercini yapmaya çalışıyorlar. Terörden barış güvercini olur mu? Bir sabah Diyarbakır'da bir çorbacıyı tarayıp garson Şeyhmuz'u, çorba içen Osmanbey'i katledenden barış güvercini olur mu? İki kelimelerinden biri barış. Hendek kazarak mı, pusu kurar mı, masum sivilleri katlederek mi barış getireceksiniz. Bu ikiyüzlülüktür. Yapılan ihanetin, kurulan tuzağın farkında mısınız? Bu tuzakları boşa çıkaracak mıyız" ifadelerini kullandı.

"KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN HER ŞEYİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR"

"Bunlar Kürt vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran her şeyi yok etmeye çalışıyor" diyen Davutoğlu, "Ne zararı var havalimanının sizlere. Çünkü onlar Hakkarili kardeşimin dünyasını karartmak istiyor. Onlar köprü olmasın istiyorlar. Güneydoğu hep karanlık dönemlerde kalsın istiyorlar. Şemdinli'de devlet hastanesini bombaladılar. Hastane bombalayanlar barıştan, çözümden bahsedebilirler mi. Bunların yaşamayla, yaşatmayla sorunları var. Gencecik çocukları dağa çıkarıp ölümle tanıştırıyorlar. 90'lı yıllarda şiddete dönmeyi özleyenlere bu millet asla fırsat vermeyecek. Biz her türlü ırkçılığı, mezhepçiliği, ayrımcılığı ayaklarımızın altına aldık. Bu ülkenin her insanını canı da hukuku da bize emanettir. Teröre asla izin vermeyeceğiz. Silahlar gömülünceye, terör sona erinceye, bütün dağlarımız temizleninceye kadar kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Onlar 7 Haziran'dan sonra ülkede kaos çıkartırız sandılar. Biz bunlara meydanı bırakır mıyız? İşte onun için 3 aydır terörle mücadeleyi sürdürüyoruz. Demokrasiden vazgeçmeden sürdürüyoruz. Bu milletin canına, dirliğine, birliğine kastedenleri mutlaka adalete teslim edeceğiz .Biz  demokrasiden, hukuktan ve birlikte insanca yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bilin ki birliğimize, kardeşliğimize kastedenler mutlaka kaybedecek. 1 Kasım'da Türkiye kazanacak, birliğimiz kazanacak, dirliğimiz kazanacak, kardeşliğimiz kazanacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Kandil Dağı Nişantaşı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title