Haberler

Başbakan Davutoğlu'ndan Muhalefet Partilerine ve 'Pensilvanya'ya Sert Eleştiriler

AK Parti İl Kongresi’ne katılmak üzere Kastamonu’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’paralel yapı’ya ve muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu.

AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'paralel yapı'ya ve muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Sen tahrikçi misin?' diye soran Davutoğlu, 'Pensilvanya'yı da eleştirerek, "Biz din adına yola çıkıp milletimizin güzel duygularını, himmet ve yardım hislerini istismar ettikten sonra ABD'ye gidip kendi yetiştiği ülkesine ihanet edenleri ilim ehli olarak görmeyiz" dedi.

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli mesajlar verdi. 6-7 Ekim olaylarına değinen Başbakan Davutoğlu, "Kobani bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu'da, o güzel şehirlerimizin yakıldığı, gençlerimizin apartmanlardan atılarak katledildiği o olayların üzerine biz iç güvenlik paketi hazırladık. Biz bir daha bu tür Vandalizm yaşanmasın diye bir paket hazırladık. O günleri hatırlarsınız. Bu paketi hazırlamamıza sebep olan olayları herkes göz önüne getirsin. Bir takım Vandallar, bir takım şiddet yanlıları şiddet yaymak için isyana teşvik ettiler. Biz sabırla olayların üzerine gittik. Sonra da iç güvenlik reform paketini hazırladık. Neydi onlar; gösteri yapmak isteyen varsa demokratik şartlar içerisinde herkes bundan istifade eder. Onların güvenliğini sağlamak devletin asli görevidir. Türkiye demokratik devlettir. Kim gösteri hakkını kullanmak isterse biz hiçbir kısıtlama vermedik. Ama eğer gösteriye elinde molotof kokteyliyle gelip, yüzüne maske takmış, elinde yıpratıcı araçlar varsa onlara karşı da her türlü tedbiri alırız ve almaya da kararlıyız. Gelen tedbirler bunlarla ilgilidir. Ayrıca bu paketin içinde kolay isim değişikliği, pasaportları daha kolay almak, jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması da var. Birden üçüz muhalefet partisi liderleri dün, 'birlikte bu pakete karşı direneceğiz' dediler. Dün Kılıçdaroğlu mecliste direnme çağrısında bulundu. Aynen Demirtaş'ın 6-7 Ekim olayları öncesindeki çağrısı gibi. Ey Kılıçdaroğlu sen tahrikçi misin? Eğer demokratik bir ülkede hakkını kullanmak istiyorsan gençlerle ve yaşlılarla, kimle yürürsen yürü. Kanuni kurallar içinde yürüyorsan, ne gösteri yapmak istiyorsan isteyen yürür görüşünü beyan eder. Tek Parti CHP döneminde değiliz" dedi.

Tek parti CHP döneminde, tek parti ideolojisine aykırı tek bir söz bile söylenemediğini belirten Ahmet Davutoğlu, "Ezan aslında okunamazdı. Biz özgürlükler ülkesi inşa ettik. Yürürsün kimse de karışmaz, kanuni şartlar içerisinde. Bu yasa geçtikten sonra eğer eline molotof kokteyli alırsan, aynı muameleyi sen de görürsün. Molotof kokteyli ele şenlik için mi, yoksa birilerini yakmak, bir yerleri yıkmak, terör estirmek için mi?" diye konuştu.

"ABD'YE GİDİP KENDİ YETİŞTİĞİ ÜLKESİNE İHANET EDENLERİ İLİM EHLİ OLARAK GÖRMEYİZ"

"Kılıçdaroğlu'nun bu direniş çağrısını yaptığı gün Pensilvanya'daki zat var ya New York Times'da demeç yayınladı" diyen Davutoğlu, "Bütün muhalefet partilerine birlikte hareket etme çağrısında bulunuyor. Türkiye'ye açıkça hakaret eden bir makale yayınladı. Nasıl bir koalisyonla mücadele etmek zorunda olduğumuzu görüyor musunuz. Türkiye'de farklı siyasi kanatlara sahip olduğunu iddia eden üç farklı parti Türkiye'nin huzurunu bozmak için bir araya geliyorlar. Biz din adına yola çıkıp milletimizin güzel duygularını himmet ve yardım hislerini istismar ettikten sonra ABD'ye gidip kendi yetiştiği ülkesine ihanet edenleri ilim ehli olarak görmeyiz. Bütün vatandaşlarımızı da bu komplo karşısında diri olmaya davet ediyorum. Bu günler imtihan günleridir. 12 yıl içerisinde Türkiye'yi nereden nereye getirdik. 12 yıl önce Türkiye'de olağanüstü hal vardı. İsteyen istediği dili konuşamadığı gibi başörtülü vatandaşlarımız baskıyla karşılaştılar. Şehit Şerife Bacı'nın torunları başörtüyle TBMM'ye girdiğinde 'dışarı' diye dışlanmışlardı. Bugün kimse inancı, örfü için herhangi bir ayrımcılığa muhatap olmuyor. Türkiye özgürlüklerin en iyi şekilde yaşandığı bir ülke olacaktır. Yasaklar olmayacak, yolsuzluk olmayacak dedik ve mücadelemizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Davutoğlu, "Bahçeli'ye de sorma vaktidir. 6-7 Ekim olayları sırasında Bahçeli 'devlet nerede' diye sormuştu. Biz devletin varlığını o bölgede gösterdik. Yakılan, yıkılan bütün mekanları tamir ettik. Suçluların üstüne gittik. Polisimize saldıranların tek tek üstüne gittik. Şimdi iç güvenlik paketi ile kamu düzenini bir daha hiç bozulmamak üzere sağlamlaştırıyoruz. Devlet Bahçeli bugün niye buna karşı çıkıyor. Niye Türkiye'yi polis devleti göstermeye çalışıyor. 6-7 Ekim olaylarını kışkırtan HDP ile Bahçeli bugün iç güvenlik paketi konusunda neredeyse aynı dili kullanıyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSE TÜRKİYE SOKAKLARINI SURİYE SOKAKLARINA BENZETEMEYECEK"

Bir daha hiç kimsenin Türkiye'nin sokaklarını Suriye'nin sokaklarına benzetemeyeceğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bir daha hiç kimse sokakları terörün, şiddetin meskeni haline getiremeyecek. Halkımızın özgürlüklerini ve huzurun korumaya kararlıyız. Hepsi bir araya gelse, yurt dışındaki işbirlikçileri arkasında da dursa kimse AK Parti ile başa çıkamaz. 'Gezi' provokasyonları olduğunda dışarıdaki medya unsurları ile içerideki kışkırtıcıları aynı safta buluştu. 30 Mart'ta yola çıktılar. AK Parti dışında kim güçlüyse ona destek çağrısında bulundular. CHP ve MHP koalisyonlar yaptılar. Sonuçta ne oldu. Allah ve milletin dediği oldu. 30 Mart'tan iki gün önce Konya mitinginde söylemiştim. Hep beraber gelseniz de milletle birlikte olanlarla başa çıkamazsınız. Biz milletle beraberiz onlar içeride ve dışarıdaki ihanet odakları ile beraber oldular. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayla beraber gittiler. O Cumhuriyet Meydanları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu göremedi ama Tayyip Erdoğan'ı gördü. O meydanlarda Tayyip Erdoğan aday olarak çıktı ve konuştu. Cumhuriyet Meydanlarında onlar yoktu. Paralel ile birlikte karanlık odalarda toplantı halindeydiler. Şimdi ulusalcı bazı milletvekilleri soruyor. Kılıçdaroğlu kaçıyor ve cevap veremiyorlar. 30 Mart'tan sonra çatı aday altında çok sayıda parti bir araya geldiler. Madem bu kadar milliyetçilik iddiasında bulunuyordunuz niye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy istemediniz. Çünkü milletin karşısına çıkıp oy istemez için yürek lazım."

"BİZ UYUMLU GÖREV YAPARKEN, ONLAR HER TÜRLÜ KUMPASIN ARAYIŞI İÇİNE GİRDİLER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhuriyet tarihinde en uyumlu şekilde görev yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "Onlar ise her türlü kumpasın arayışı içine girdiler. Şimdi de dünden itibaren kendi aralarında koalisyon içerisindeler. Dün ortaya çıktı ki 6-7 Ekim olaylarını kışkırtan HDP ve MHP aynı noktada bir yerde buluşuyor. HDP aslında demokrasi değil şiddet istiyor. MHP de neredeyse aynı yaklaşımla getirdiğimiz kanuna karşı çıkacağını söylüyor. Kılıçdaroğlu da öne çıkacakmış. Millet bu tür perde arkasındaki ittifakları çok gördü. Biz size inat haziran seçimlerine kadar Türkiye'nin dört bir yanında milletimizle buluşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"ARTIK TÜRKİYE IMF MEMURUNUN ÖNÜNE BORÇLU ÇIKMAYACAK"

Son üç aydır vatandaşlara birçok alanda müjde verdiğini dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, anne olmak isteyen kadınlar için de ailenin korunması paketi kapsamında hediyeler verildiğini hatırlattı. Bağ-Kur'luların prim borçları konusunda da müjdeler verdiğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Son üç ay her grup toplantısında vatandaşlarımıza müjdeler veriyorum. İki hafta önce ailenin korunması paketini açıkladık. Bundan böyle çalışan kadınlarımız anne olmak istediklerinde acaba annelik izninden sonra ne yapabilirim demeyecekler. Çalışma şartlarına sahip olacaklar. Şehit Şerife Bacı'nın güzel temsilcileri buradalar. Beni selamladılar. Şerife Bacı'nın torunları bundan sonra çocuk sahibi olduklarında devletten her bir çocuk için altın karşılığı hediye alacaklar. Biz nüfusumuzu artırarak güçleneceğiz. Bu haftada Bağ-Kurlularımıza müjdeler verdik. Prim borçlarını dondurduk. ve sağlık yardımlarını almalarını sağladık. Prim borcu olan Bağ-Kurlular sağlık yardımı alamıyordu. Bu yeni düzenleme ile prim borçlarını bir müddet isterlerse durdurabilecekler ama sağlık yardımını almaya devam edecekler. Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler vardı. Esnafın odağıdır Kastamonu, esnaflarla yaptığımız toplantıda 3 yıl ustalık belgesi almış ve işyeri açmış esnaflarımıza faizsiz kredi imkanı tanıdık. Bizim dönemimiz esnafımızın başbakanlık önünde yazar kasa kırdığı dönem değildir. O eski Türkiye idi. Artık başı dik bir şekilde sokaklarda yürüyen ve dükkanını besmeleyle açıp kapatan esnaflarımız var. Önümüzdeki dönemlerde de müjdelerimiz devam edecek."

Kastamonu halkından; önümüzdeki genel seçimler için destek isteyen Başbakan Davutoğlu, "2023 hedeflerine doğru Kastamonulular öyle bir yola çıktı ki artık Türkiye bir daha IMF memurunun önüne borçlu çıkmayacak. Türkiye geleceğe izzetle, onurla yürüyecek" diyerek Kastamonu halkından 3 milletvekili çıkarmalarını istedi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Kastamonu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title