Haberler

Başbakan Davutoğlu'ndan Görme Engelli Miniğe İlginç Teklif

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’teki makamında kabul ettiği görme engelli minik öğrenci Elmas Gürpınar’a, "Büyü, bu akılla seni bir gün Meclis’e milletvekili yapalım. Meclis’e gel burada herkese her şeyi öğret. güzelliği öğret, kalp temizliğini öğret" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'teki makamında kabul ettiği görme engelli minik öğrenci Elmas Gürpınar'a, "Büyü, bu akılla seni bir gün Meclis'e milletvekili yapalım. Meclis'e gel burada herkese her şeyi öğret. güzelliği öğret, kalp temizliğini öğret" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından TBMM'deki makamında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Konya'nın Karatay ilçesinden Ankara'ya gelen görme engelli minik öğrenci Elmas Gürpınar'ı kabul etti. Ziyarette minik öğrenci, sempatik tavırları, şaşırtan cevapları ve bilgisiyle ilgi odağı oldu. Minik Gürpınar'ı kapıda karşılayan Davutoğlu, günün anısına kendisine oyuncak bebek hediye etti. Gürpınar'ın bu hediyeye cevabı şeker vermek oldu.

Ziyarette görme engelli minikle yakından ilgilenen Başbakan Davutoğlu'na, ilginç bir istek geldi. Gürpınar, "Sayın Başbakanım sizden tek istediğim şey, evimize yakın bir tramvay. Bizim evimiz Karatay Ortaokulu'nun yanında. Oraya tramvay geliyor ama uzak değil kapının önüne kadar gelsin. Bizi her yere götürsün" talebinde bulundu.

Sohbet sırasında minik Gürpınar, Başbakan Davutoğlu'na, "Sizi çok yoruyorlar Sayın Başbakanım, siz bize çok lazımsınız" dedi.

"İLERİDE HAFIZ OLMAK İSTİYORUM"

Davutoğlu, Gürpınar'a ileride ne olmak istediğini de sordu. Hafız olmak istediğini söyleyen Gürpınar, "Buraya geleceğim size Kur'an okuyacağım" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun "Kaç kardeşsiniz?" sorusuna Gürpınar'ın "2 kardeşiz ama bir tanesi yolda" karşılığını vermesi ise renkli anlar yaşattı. Gürpınar, yeni doğacak kardeşinin kız, isminin ise Elif Tuana olduğunu, bu ismin ise Kur'an-ı Kerim'de "cennete düşen ilk yağmur" anlamına geldiğini söyledi.

"GÖRMEYENLERİN ZEKASI ÇOK OLUR"

Başbakan Davutoğlu'nun "Sen ne kadar çok şey biliyorsun öyle" demesi üzerine minik Gürpınar, "Görmeyenlerin çok zekası olur" karşılığını verdi. Bunun üzerine Davutoğlu, esas gözün kalpte olduğunu belirterek, "Bazı insanlar gördüm zannederler ama göremezler. Bazı insanlar göremiyor gibi olurlar halbuki her şeyi görürler. Sen her şeyi görüyorsun bak" şeklinde konuştu.

GÖRME ENGELLİ MİNİKTEN DAVUTOĞLU'NA AYETEL KÜRSİ DUASI

Minik kızın Ayetel Kürsi duasını eksiksiz okuması üzerine Davutoğlu, "Maşallah. Ne kadar güzel, birçok kendisini okumuş zanneden insan bunu okuyamıyor sen ne kadar akıllısın" diye konuştu.

"BÜYÜNCE SENİ MİLLETVEKİLİ YAPALIM"

Sempatik tavırlarıyla dikkatleri üzerine çeken minik öğrenciye Başbakan Davutoğlu'ndan bir de teklif geldi. Davutoğlu, görme engelli Gürpınar'a, "Sen büyü, bu akılla seni bir gün Meclis'e milletvekili yapalım. Meclis'e gel burada herkese her şeyi öğret; güzelliği öğret, kalp temizliğini öğret" dedi.

Gürpınar'ın "Sayın Başbakanım, 'Elmas seni Başbakan milletvekili yapacakmış' demişlerdi. Gelmeden önce söylenenler doğru çıktı" demesi üzerine renkli anlar yaşandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Gürpınar Karatay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title