Haberler

Başbakan Davutoğlu'ndan Bereket Duası

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşma yaptı.

Makedonya'ya BAYRAK VE KURAN-I KERİM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasında Makedonya'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında Türkçe okuma gününe katıldığını belirten Davutoğlu, yanına yaklaşan bir kişinin kendisinden bayrak isteğini anlatarak, "Sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. Çok anlamlı bir talepte bulundular. Ne olur bayrağımızdan gönderin dediler. Dedim ki, o zaman başka bir şey yapalım. Ne kadar hane varsa, bayrak isteyen 5 bin 10 bin, ne kadar isteyen her evladı fatihan evine bir bayrak bir Kuran-ı Kerim ve meali ve bir Türkçe sözlük gönderme kararı aldık. Yahya Kemal'i okumaların için bir eve Kuran-ı kerim meali hediye edeceğiz" dedi.

KONGRELER AHLAK DUASIYLA AÇILSIN

Edirne programına Ahilik geleneğinin Selimiye Arastasında devam ettiğini ve güne öyle başladığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Önce namaz, sonra dua ile açılan kapılar, esnafla beraberdik. Helal rızık duası merasime katıldık. Helal rızık için, dua için açıyorsa hepimiz kendi yerlerimizde, çevremizde yerleştirelim, yaşatalım bunu. Bütün belediye başkanları bu geleneklerimizi siz de ihya edin. Helal rızık duası için açılsın bütün kapılar. Hatta belediye başkanları çarşılardaki geleneği koruma yanında, belli dönemlerde her gün olabilirse, millete helal rızık için bu hizmetleri topluma yaymak için, dualarla açalım. Belediyeleri hiç bir art niyet ve rant, başka kaygı bizim belediyemize yaklaşmasın, yaklaşmaya cüret dahi edemesin. Kongreleri yapıyoruz, her bir kongremiz Ahi Evran geleneği için bir siyasi ahlak duası ile açılsın. İl başkanları ve yönetimleri bu dualarla hizmete başlasınlar. Esnaf geleneğini sürüyorsa, siyaset geleneğine de inşa edelim tanzim edeyim" diye konuştu.

ÇÖZÜM DEMOKRASİYİ TAÇLAMA SÜRECİDİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu partilinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılanlara seslenirken, çözüm sürecinin milli birlik ve beraberliğin tekrar demokrasiyi taçlama ve yeni bütünleşme süreci olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Hükümetimiz göreve geldikten sonra başlatılan çalışmalar süreklilik gösterecek şekilde, Haziran ayında çıkan yasa ve Bakanlar Kurulu ile uygulanmaya başlandı. Atılacak adımlarla kararlı tutum sergiledik. 6-7 Ekim olayları geçici bir duraklamayı beraberinde getirdi. 6-7 Ekim olaylarında iki sonuç çıktı. Bir hiçbir suretle kamu düzeninden taviz verilemez, çözüm sürecisini işlemez hale gelir. İç güvenlik paketini hazırladık. Edirne'den Hakkari'ye kadar her bir ilinde, ilçesinde kamu düzeni tam anlamı ile tesis edilecek, edilmiştir. Korunmaya devam edecektir. Edirne'de nasıl dükkan açılıyorsa, dua ile açıyorsa, bu güven Hakkari'de, Diyarbakır'da, Bitlis'te her köşede, bu emniyeti sağlayacağız. Tehdit edenlere karşı hiçbir şekilde, herhangi bir müsamaha gösterilmeyecek. Bu konuda hükümetin kararlılığı kesindir. Bunun yanında Balkan harbinde omuz omuza savaşmış, İstiklal Savaşı'nda, Allahüekber Dağları'nda savaşmış olanlar, onların torunları nasıl geçmişte beraberse, ebediyete kadar beraber, et ve tırnak gibi birbirine geçmişse, fitne sokmak isteyenlere çözüm süreci cevaptır. Demokraside köklere saygı duyacağız. Hiç kimseye kısıtlama getirmeyeceğiz. Üsküp'te al bayrak hasreti var. Bu al bayrak ülkenin her yerinde sevilmektedir ve korunacaktır. Onun için tek bayrak diyoruz. Nasıl Üsküp'tekiler, Arnavutuyla, Türküyle bu topraklara dönüp bizi kendilerinden bir parça olarak görüyor, aşkla sarılıyor, Irak ve Suriye'deki kardeşlerimiz de hangi kültürel geçmişe sahip olursa olsun, aynı aşk vardır. Bunun için ayni kararlılıkla yürüyen tek bir birleşmiş milletten bahsediyoruz. Farklı etnik kültürel özellik olur, dilleri lehçeleri konuşuyor olabilir. Aynı kaderi paylaşanların torunu olarak tek ve parçalanamaz bir bütündür. Tek vatan diyoruz. Vatansız kalanların ne çekmiş olabilecekleri Suriye'deki mültecilerden görüyoruz. Bu vatan, üzerinde yaşayanların ortak yurdu ortak obasıdır. Onun için tek devlet diyoruz, devletin olmadığı durumlara göstermek için ayrıca delile ihtiyaç yok. Bu birlik ve beraberlik ruhu içinde, inancı kıblesi ayni olan bu topluluğun birbirine düşman kılınmasına izin vermeyeceğimizi Edirne'den haykırıyoruz. Onun için Kuvay-ı milliyi ruhu diyoruz. Çözüm sürecine bakışımız budur. Evrensel şartlardan ayrılmadan, insan haklarından en geniş anlamda istifade etmesi, ortak tarih bilincini korumaları, ortak gelecek bilinci ile gelecek nesiller, kardeşlik tohumu ekmeleri için çabayı sürdüreceğiz. Olumlu yönde gelişmeler var. Hiçbir köşede annenin ağlamaması, evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz" diye konuştu.

EKONOMİK BAŞARI

Türkiye'nin bir yıl süreyle Dünyanın ekonomik anlamda en büyük 20 ülkesine başkanlık edeceğini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 yıl önce, fazla değil bir yüzyıl önce değil, 12 yıl geçti bu başarının sağlanması için. Bu günlerde bazı konuları istismar edenler, iktisat tarihimize baksınlar. Son 200-250 yılda iktisat tarihinde, hiç son 10 yıllık dönemdeki böylesine büyük atılımlar gerçekleşmedi. Biz ekonomik yükselişimizi demokrasiye, millete hesap vermeye, Allah'a hesap vereceğimize borçluyuz. Onurlu bu ülke başını yükseltene kadar bize rahat döşek yüzü yok bize. Mesai saati yok bizim için. Özel bir çalışma için saat yaratacaksınız. Onlarca yıl makamları işgal edenler, rahat uyudukları için, sorumluk hissetmeden uyudukları için enflasyonun yüzde 500 faize çıktığı günlerde, rahat uyudukları için aramızda diğer ülkelerle farklar açıldı. Onların uykularının telafisini yapıyoruz. Gelecek nesillerin onurla ayakta durması için çalışıyoruz. Ekonomide bir aydır her hafta bir müjde veriyoruz. 15 bin öğretmen ataması, sonra bedelli askerlik düzenlemesi, sonra sektörlerin dönüşümünün 7 tanesini açıkladık. Kayıt dışı ekonomiyle ilgili onu ayrıca açıklayacağız. Aileye destek için onu da ilan edeceğiz. Böylece ekonomik ve sosyal hayatımızda yeni bir ivme ve çaba gösteriyoruz."

TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin dış politikada yalnızlaştığı yönündeki eleştirilerinin de gerçeği yansıtmadığını ve sadece son bir ay içinde başta Papa olmak üzere birçok başbakanın ülkemizi ziyaret ettiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, şöyle dedi:

"Bu nasıl yalnızlık. Kılıçdaroğlu illere, ilçe başkanlarına gidemediği için kendisin yalnızlığını aynada görüyor. Kendini görmüyor bizi yalnızlıkla itham ediyor. Türkiye iki işi yanlış yapmaz, insan onuruna aykırı hiçbir yanlış yerde durmaz, yanlış yerde durmaktansa başı dik yalnız durmayı tercih ederiz. Onlar gibi Suriye örneğinde olduğu gibi, katillerin barbarların ellerini sıkmaktansa, Mısır'da darbecilerle durmaktansa Çınar ağacı gibi gümrah, kavak gibi başı dik bu toprakların onurunu yaşatmak için ayakta dururuz. Böyle başı dik durduğumuz, eğmediğimiz için herkes bize gelir, gelmeye devam edecek, kimse de bundan gocunmamalı. Türkiye dış politikada Rusya ile de stratejik ortağımız Amerika ile de ilişkilerine devam edecek. AB süreci devam edecek, Rusya'yla köklü ilişkiler olacak. Irak, Yunanistan'la halkına zulmetmeyen komşularımız ile birleşmeye, ekonomik, kültürel, tarihi siyaseti ortak bir gelecekte birleştirerek yoluna devam edecek."

ŞİŞLİ'DE HANEDANLIK

Kılıçdaroğlu'na birçok kez büyük düşünmesi için çağrı yaptığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Büyük düşün. Zor ama Şişli ölçeğinde. Bırak Türkiye ölçeğini, Dünya ölçeğini, bari Şişli orayı çöz. Sonra gel karşıma konuş. Çözmezsen karşımızda konuşamazsın. Gözümüzün önünde Şişli'de hanedanlık bir yapı kurulmuş, bunu CHP milletvekili söylüyor. Hadi kendi meselesi, kendini ilgilendiriyor. CHP milletvekili söylüyor sonra disipline verildi. Paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde, olabilecek bütün hastalıklar. Belediyede yaşanıyor tehdit, şantaj biz söylemiyoruz. Başkanın eşi tehdit şantajı söylüyor birbirleri hakkında. Bizde yalan iftira yanlış saldırı olmaz, olmayan bir şeyi oldu demeyiz olan bir işi de saklamayız. Bu hastalıklar Şişli'de yaşanırken, Şişli'yi idare edemezken, Türkiye'yi idare edemez. Allah korusun milleti muhafaza eylesin ilim irfan sahibi 4 dakika bile ülkeyi verseniz, Şişli'yi nasıl idare ediyorsa, bakanlıklarda kavga dövüş çatışmalar devletin her bir bürokrasine girer sızar. Yeni Türkiye derken bu hastalıkların başını kaldıramayacağı bir Türkiye'den bahsediyoruz. Yeni Türkiye derken yükselen ekonomik güç olarak kendi halkını mutlu kılmaya çalışan, dünyadaki ekonomik sorunlara çözüm bulma iradesi gösteren güçlü bir Türkiye'den bahsediyoruz dünyanın her köşesinde al bayrağı onurla dalgalandıran başı dik bir milletin istikbalinden istiklalinden bahsediyoruz" dedi.

YAŞLI ÇİFTİN EVİNE KONUK OLDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından binadan ayrılmak üzere aşağı indiğinde, karşı apartmanın penceresinden kendisini selamlayan 80 yaşındaki Halit ve Şengül Mayadağ'ın evine konuk oldu. Özlenen apartmanı 2'nci kattaki daireye giden Davutoğlu çift ile sohbet ederek hatırlarını sordu. Daha sonra Mayadağ çiftinin "Türk bayrağı istedik ama bize vermediler" serzenişi üzerine Türk bayrağı getirilmesini talimatını verdi. Çiftin bulunduğu dairenin penceresine asılan Türk bayrağının ardından Davutoğlu yaşlı çift ile birlikte pencereye çıkarak birlikte el salladı.

Kısa bir süre apartmanda kalan Başbakan Davutoğlu, binadan ayrılırken, Mayadağ çifti ise ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Halit Mayadağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ona öğrencilerin, herkesin sorunlarını anlattık. Bizim hatırımızı sordu. Bu apartmanda kalan gençlere de satranç takımı hediye olarak dağıtacağını söyledi. Türk bayrağı istemiştik, hemen talimat verip penceremize astırdı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title