Haberler

Başbakan Davutoğlu Muş'ta

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili teklifin TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri sırasında yaşanan kavgaya ilişkin, "Kiralık vandallar, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili teklifin TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri sırasında yaşanan kavgaya ilişkin, "Kiralık vandallar, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek. Görüntüleri gördünüz. O kiralık provokatörler için yargı sürecinin başlayacağını da bilin. Bu tipleri Meclis'in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz." dedi.

Davutoğlu Muş'un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış töreni dolayısıyla Belediye Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Malum parti dışarıdan paralı provokatörler soktular. Neymiş, danışmanlarıymış. Gördük ne olduklarını. Bunların hepsi kiralık vandallar, eşkıyalar. Dışarıda oluşturdukları terörü Meclis'e sokmaya yeltendiler. Biz sizin Cizre'de, Silopi'de, Sur'da açtığınız o çukurları kapattık. Sizin o şiddeti Meclis'e getirmenize izin verir miyiz?" ifadelerini kullandı.

"O kiralık eşkıyalar toplantılara giremeyecek"

Her sokağın İstanbul, Konya, Ankara gibi emniyetli olacağını belirten Davutoğlu, her yerde teröre karşı mücadele vereceklerini söyledi. Bir daha vatan evlatlarını birbirine kırdırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "O kiralık vandallar, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek. Görüntüleri gördünüz. O kiralık provokatörler için yargı sürecinin başlayacağını da bilin. Bu tipleri Meclis'in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz. Dokunulmazlıklar konusunda da herkes yaptığının hesabını yargının önünde verecek. Biz kimse hakkında hükmetmiyoruz. İzin veriyoruz yargıya, herkes gitsin yargının önünde hesabını versin. AK Parti'li, MHP'li, CHP'li, HDP'li herkes için eşitlik. Onlar bunu istemiyorlar mı, bunu istiyorlardı güya. Biz bunu yapınca kaçacak delik arıyorlar. Açık söylüyorum, bundan kaçış yok. Millet iradesinden ve adaletin elinden kaçış yok." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teröristlere "arkadaşlar" diye hitap ettiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, onların Muş'a gelemeyeceklerini, ancak kongre ve kurultay oyunları oynayacaklarını söyledi.

"Dokunulmazlıklar sizin sınavınız"

CHP'ye seslenen Davutoğlu, "Dokunulmazlıklar konusu sizin de büyük sınavınız. Her gün birkaç milletvekiliniz çıkıp dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermeyeceklerini belirtiyor. Vaktinde ucuz sahte kahramanlık yapıyorlardı. Ucuz kahramanlıklara prim yok. Bu, sizin için de bir liderlik sınavı. Tüm millet görecek CHP terör destekçisi mi değil mi, CHP korkuyor mu, korkmuyor mu dokunulmazlıklardan." diye konuştu.

Türk, Kürt diye kimsenin ayırım yapamayacağını ifade eden Davutoğlu, "Benim doğduğum Toros Dağları'nı Kurtik Dağı'ndan ayırmak mümkün mü? Ayırmak isteyenlere dersini verir miyiz? Bu vatan birdir der miyiz? Bu devlet tektir der miyiz? Bu millet Alparslan'ın milletidir, Selahaddin'in milletidir, der miyiz? Tek vatan, tek devlet, tek millet." dedi.

Bu ülkenin her meselesinin siyasetin meselesi olduğunu, bu ülkeye yönelen her türlü tehdide karşı siyasetçinin görev başında bulunması gerektiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, muhalefetten bu yaklaşımı hiç görmediklerini söyledi.

Anamuhalefet partisi liderinin her bulduğu mikrofona terör örgütünün dezenformasyon için ürettiği yalanları tekrarladığını dile getiren Davutoğlu, CHP milletvekillerinin de ülke ülke dolaşarak Türkiye'yi şikayet ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, 19 Nisan'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine 78 milyon adına Türkçe hitap ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Size yabancı, Kürt'e yabancı bir HDP Milletvekili çıktı, bozuk bir İngilizce ile bana soru sordu. Güzel Türkçemiz orada resmi dil olmuşken başka dil konuşan, bu ülkeye ait olabilir mi? Bizim dilimiz o güzel Türkçemiz, o güzel Kürtçemiz kardeş değil mi? Hep kardeş türküleri, hep kardeş şiirleri okuduk. Allah dillerimizi aziz eylesin. Kim Kürtçeye yasak getirmek isterse karşısında biz varız. Kim Türkçeyi bu milletin kalbinden silmek isterse onun da karşısında biz varız. Birlikte, hep beraber Türkiye'yiz."

"Türk siyasetinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kadar mesnetsiz konuşan, bu kadar çok yalan söyleyen bir siyasi lideri az gördüğünü" ifade eden Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, hükümeti yıpratabilmek adına aslını defalarca anlattıkları konularda iftira atmaya devam ettiğini kaydetti. Davutoğlu şöyle konuştu:

"En son Kilis'te yaşananlarla ilgili hiçbir dayanağı olmayan iddialarda bulundu. Gündemde yer almaya çalıştı. Biz gençlerimizi dağlarda meçhul bir gelecek yolunda değil, spor salonlarında, kütüphanelerde görmek istiyoruz. Bu Kılıçdaroğlu Suriye'de yaşananların ardından ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize en yakın, en sıcak ilgiyi gösteren illerimizden biri olan Kilis'e provokatif bir dille yaklaşıyor. Sayın Kılıçdaroğlu Kilis'in misafirperverliğinden rahatsız olmuş olacak ki Kilislileri, orada yaşayan Suriyeli kardeşlerimize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Kilislilerin arasına nifak sokmaya çalışıyor. Misafiri ile ev sahibi arasına nifak sokmaya çalışana insan denir mi? İnsani bir tutum denir mi? Sayın Kılıçdaroğlu aylardır hiçbir rahatsızlık çekmeden böyle insani bir meseleyi suistimal ediyor, buradan ekmek yemeye çalışıyor. Bu kışkırtmaları bırakın Sayın Kılıçdaroğlu, Kilis halkı sizin gibi insafsız bir karaktere sahip değil. Onlar imdat edene sofralarını, evlerini, barklarını açan engin yürekli insanlar. Bütün Kilislilere buradan selam ediyorum."

"Bu nifak, oraya düşen DEAŞ roketleri kadar tehlikelidir"

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor, Kilisliler onlarla nasıl rekabet etsin" diye Kilislileri kışkırttığını belirterek, "Suriyelilerin vergi vermediği iddiasının hiçbir temeli yok. Türkiye vatandaşı olan iş yeri sahipleri nasıl vergi ödüyorsa Suriyeliler de aynı şekilde vergi ödüyor. Hatta bazı Suriyeliler, Kilisliler ile ortak iş yeri açmış, onun da vergisini ödüyor. Peki Kılıçdaroğlu bile bile bu yalanları neden söylüyor? Bizim vatandaşlarımızla Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak. Emin olun bu nifak, oraya düşen DEAŞ roketleri kadar tehlikelidir." ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, canlarını kurtarmak için savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanların dramının Kılıçdaroğlu'na bir şey ifade etmediğini dile getirerek, Türkiye'nin, o insanların dramına sahip çıktığını kaydetti.

Terörün yaşandığı il ve ilçelerde sıkıntıların yaşandığına işaret eden Davutoğlu, hükümet ve devlet olarak hem tehditlerin hem de saldırıların bertaraf edilmesi için gereken her şeyi gecikmeden yaptıklarını söyledi.

2 bin 579 derslik yapıldı

Davutoğlu, Muş'a 14 yılda 6,1 milyar liralık yatırım ve destek sağladıkları bilgisini paylaştı.

En büyük yatırımı da eğitime ayırdıklarını belirten Davutoğlu, bugün açılışını gerçekleştirdikleri bin 149 derslikle, yapılan derslik sayısını 2 bin 579'a çıkarttıklarını kaydetti. Davutoğlu, ulaşım, konut, eğitim, tarım, hayvancılık, ekonomi ve sağlık alanlarında hayata geçirdikleri yatırımları hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu, Muş'ta devam eden yatırımlara da değinerek, devlet hastanesinin ihale aşamasında olduğunu, Muş'u Batman-Erzurum-Diyarbakır'a bölünmüş yollarla bağlayacaklarını söyledi.

Muş Havaalanı'na yeni bir terminal binası yapacaklarını bildiren Davutoğlu, Bitlis-Muş-Bingöl'ü Ankara-Sivas-Erzincan yüksek hızlı tren hattına bağlayan bir proje çalışması da yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Şehrin anahtarı teslim edildi

Tören alanına eşi Sare Davutoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından vatandaşları selamladı. Davutoğlu'na Muş Valisi Seddar Yavuz ile Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından fahri hemşehrilik beratı ve şehrin anahtarı teslim edildi.

Beratı ve anahtarı alan Davutoğlu, "Biz zaten Muşluyduk ama bugün beratı verildi, bunu en güzel nişan olarak taşıyacağım." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve diğer katılımcılar, yapımı tamamlanan tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title