Haberler

Başbakan Davutoğlu Mersin'de (3)

Pilav DAĞITTI, HALAY ÇEKTİ Başbakan Davutoğlu, Osmaniye'de Çukurova Yörük Türkmenler Derneği ile Hoca Yesevi Konfederasyonu'nun birlikte organize ettiği Yörük Şöleni'ne katıldı.

Pilav DAĞITTI, HALAY ÇEKTİ

Başbakan Davutoğlu, Osmaniye'de Çukurova Yörük Türkmenler Derneği ile Hoca Yesevi Konfederasyonu'nun birlikte organize ettiği Yörük Şöleni'ne katıldı. Ulucanlar Camii imamı Hamza Demir'in Kuran-ı Kerim ve dua okumasının ardından Başbakan Davutoğlu, davetlilere pilav dağıttı. Halk oyunları ekibiyle kısa süreli halay çeken Davutoğlu, daha sonra Tosyalı Çok Amaçlı Spor Salonu'nda yapılan partisinin Osmaniye il kongresine katıldı.

Üsküp ziyaretinde kendilerinden bayrak istendiğini hatırlatan Davutoğlu, "Onlara sadece bayrak yerine 3 şey gönderdik. 100 bin bayrak, 100 bin Kuran-ı Kerim ve 100 bin Türkçe sözlük. İşte Ankara'da güçlü bir devlet kudretli bir hükümet olmasaydı, Ak Parti hükümeti olmasaydı gönderebilir miydik? Nerden nereye geldik. İşte milliyetçilik budur. Bundan 12 yıl önce bırakın bayrak göndermeyi Ankara o kadar zor durumdaydı ki IMF memurları devleti şekillendiriyordu. 2001 yılında fotokopi çekecek kağıt yoktu, makina yoktu. Biz o günlerden bu günlere getirdik Türkiye Cumhuriyeti'ni. O günlerde Gölcük, Sakarya depremleri yaşandı, o dönemki Başbakan, Ankara'dan bölgeye ulaşamadı. Şimdi Somali'den biri 'Ya rap, bize bir yardımcı gönder' dediğinde 20 yıldır uçak inmeyen Mogadişu Havaalanı'na Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanı'nın uçağı indi. İşte aramızdaki fark bu. 2001'de birkaç yüz milyon dolar borç alabilmek için IMF memurlarına hesap verilirken, Türkiye Cumhuriyet Başbakanı ne düşünür, Başbakan Yardımcısı ne düşünür merak edilmezdi. IMF memuru ne diyecek diye merak edilirdi. IMF'den borç istemeyi bırakın borç veren Türkiye Cumhuriyeti var. 2001 yılında Türkiye'yi namerde muhtaç edenler utansın. Şimdi bırakın IMF memuru, hiç kimse bu ülkenin kaderi hakkında söz sahibi olamaz. Çünkü bir kalemde Suriye'den gelen mazlumlara 4,5 milyar dolar yardım yapabilen ülke var."

HİÇ BİR ÜLKE 2 MİLYON MİSAFİRİ KABUL ETMEDİ

Dünyanın hiç bir ülkesinin, insanlık tarihinde komşusundan gelen 2 milyon misafiri kabul etmediğini belirten Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bayır Bucak Türkmenleri kapımıza geldiğinde kapılarımızı kapatabilir miyiz? Halep'ten hangi mezhepten olursa olsun kardeşlerimiz gelse kapımızı kapatabilir miyiz? Ama onlar bunu anlayamazlar, gönülleri kapalı, merhamet kapıları kapalı. Kılıçdaroğlu 'Bunlara kapıyı kapatın' dedi. 6-7 Ekim olaylarına sebebiyet veren HDP, 'Sadece Kobani'dekileri alın diğerlerini almayın' dedi. Allah şehittir, Ahmet Yesevi'nin torunları kapısına gelen mazlumlara kapısını kapatmaz. Biz onları sahipsiz bırakabilir miyiz? Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Türkiye, 12 yıl önce tanklarını modernizasyon için başka ülkelere gönderiyordu. Bugün ise kendi tankını, Altay tankını üretiyor. 12 yıl önce donanmamızda başka ülkelerden siparişle almaya çalıştığımız eski gemiler vardı. Şimdi kendi savaş gemilerimizi yapıyor, kendi uydumuzu atıyoruz. İşte gerçek milliyetçilik budur. Başkasından yardım isteyenler, başkasından borç isteyenler kendi ülkelerinde milli birlik ve beraberlik diyemez. 17-25 Aralık kumpaslarıyla Adana'da 19 Ocak'ta MİT'in TIR'larına operasyon yaptılar, Dışişleri Bakanlığı'nı dinlediler. Bütün meseleleri Türkiye'nin 12 senelik yükselişini durdurmak, dizlerini titretmek mümkün ise. MİT'in TIR'ları Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götürürken onları basma talimatı veren hainler, yükselen Türkiye'ye karşılardı. Ama yanıldıkları bir şey vardı. Biz hiç güç karşısında boyun eğmeyiz, dizlerimiz titremez. Gücümüz rabbimizden ve milletimizden alırız başka kimseye hesap vermeyiz kimsenin önünde selam durmayız."

Davutoğlu, konuşmasının ardından Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. üretim tesislerinin temel atma törenine katıldı. - Dağıttı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

çukurova Osmaniye türkiye Politika Güncel Haberler

title