Haberler

Başbakan Davutoğlu Mersin'de (2)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'İsrail'de neden büyükelçimiz yok' diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve ' Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı sert dille eleştirerek, "Kudüs bizim kutsal mekanımızdır. Toroslar çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça, gök yere inmedikçe hiçbir şekilde Kudüs'ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki alanda düzenlediği mitingde Mersinlilere seslendi. Kendisinin de Toroslar'ın eteklerinde büyüdüğünü belirten Davutoğlu, alanı dolduranların coşkusu karşısında Konyalı olduğu kadar Mersinli olduğunu da söyledi. Mersin'in, Türkiye'nin bir aynası ve küçük bir numunesi olduğunu dile getiren Davutoğlu, seçim beyannamesini yazarken yeni Türkiye sözleşmesini bizzat kaleme aldığını anlatarak, "Orada bir tek topluluktan bahsettim. Mersin Arslanköylü kadınlardan bahsettim. Arkadaşlarım, 'Diğer kadınlar alınabilir mi' dediler. Arslanköylü yiğit kadınları yazacağız dedim. Demokrasimizin anaları Arslanköylü kadınlardır" diyerek, tek parti iktidarının sona erdiği seçimlerde Arslanköylü kadınların bir destan yazıp, sandıklara sahip çıktıklarını söyledi.

Türkiye'de milli iradeye kimsenin gem vuramayacağını vurgulayan Davutoğlu, "CHP genel başkanı duysun, MHP genel başkanı duysun, HDP genel başkanı duysun, paralel çete duysun, onların işbirlikçileri duysun. Türkiye'de artık milli iradeye kimse gem vuramaz. Biz al bayrak için dünyada dimdik durduk. Bir tarafta vatanın her köşesinde bu al bayrağı dalgalandıranlar, dünyada dalgalandıranlar, diğer tarafta ise 'acaba Türkiye tökezler mi' diye bekleyenler. İşte aramızdaki fark bu. Biz bu al bayrağın hilalini istiklalimizin, tevhidimizin sembolü bilmişiz" diye konuştu.

"BİZ TÜRKİYE'Yİ DOLAŞIYORUZ, DİĞERLERİ BELLİ BÖLGELERE GİDİYORLAR"

AK Parti'nin Türkiye sathında demokrasi mücadelesi verdiğine vurgu yapan Davutoğlu, her yerde milli birliği, kardeşliği savunduklarını kaydetti. Mersin mitinginin 24. mitingi olduğunu dile getiren Davutoğlu, muhalefet liderlerinin ise belli bölgelerde miting yapabildiklerine işaret ederek, şunları söyledi: "Gün oldu Erzurum'daydık, Sivas'taydık, Karadeniz'deydik, Akdeniz'deydik. Bugün Hatay'daydık, Mersin'deyiz. Önümüzdeki hafta Ege'deyiz. Bütün Türkiye'yi dolaşıyoruz. Diğerleri belli bölgelere gidiyorlar. Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara deyin ki, bu al bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandırabiliyor musunuz diye sorun. Gidebiliyor musunuz diye sorun. İşte bizimle diğerleri arasındaki fark bu. Bunların bir kısmı sahil partisi, sadece sahillerde olur. Bir kısmı sadece Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşlerimizi istismar eder. Bir kısmı Orta Anadolu'da sadece milliyetçilik taslar. Bütün Türkiye'yi kuşatan parti AK Parti'dir. İşte aramızdaki fark bu."

Demokrasiye sahip çıktıkları gibi milli birliğe, beraberliğe de sahip çıkacaklarını ifade eden Davutoğlu, "Onun için biz bir taraftan demokrasiyi kökleştirirken, diğer taraftan milli birlik ve beraberlik projesi dedik. Mersin bu anlamda bir ayna şehir. Mersin deyince biz Türkiye'nin özeti deriz. ve biz Mersin'e gelirken, Mersinli vatandaşlarımıza hitap ederken, onların etnik kökenini görmeyiz. Onlarda gördüğümüz tek şey aşktır, muhabbettir, sevdadır" şeklinde konuştu.

"KUDÜS BİZİM KUTSAL MEKANIMIZDIR"

Demirtaş'ı Kudüs üzerinden de eleştiren ve gafil olmakla itham eden Davutoğlu, "Birisi duysun, şu HDP eş başkanı var ya bir duysun. Türkmenlerden duysun, Kürtlerden, Araplardan duysun. Hani diyor ya 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.' Ey Mersin, Kudüs kimin kutsal mekanıdır? Bizim, bizim... 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen bu gafile haddini bildirecek misiniz? Kudüs bizim kutsalımızdır diyecek misiniz? Toroslar çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça, gök yere inmedikçe hiçbir şekilde Kudüs'ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz. Bizim inancımız da kurumaz, bizim inancımız da bizim örfümüz de diz çökmez" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA KUDÜS'ÜN NEREDE OLDUĞUNU SÖYLEYE SÖYLEYE ÖĞRETECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nu ise 'İsrail'de niye büyükelçimiz yok' sözleri üzerinden eleştiren Davutoğlu, şunları kaydetti: "İsrail'de niye büyükelçimiz olmadığını anlaman için çok uzun düşünmene gerek yok. Sadece Mavi Marmara'yı düşün yeter. Nerede olduğunu bilmezsin ama Mescid-i Aksa'yı düşün yeter. Biz kez daha Mersin'den haykırıyoruz, zalime karşı dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden razı mısınız? Zalime karşı dimdik durmaya devam edecek miyiz? Mazluma sahip çıkmaya devam edecek miyiz? Bunlara bakmayın, Kudüs'ü bilmez ki Kılıçdaroğlu. Mersin'e geldi ne dedi, 'Güneydoğu'nun incisi güzel Mersin' dedi. Mersin'in nerede olduğunu bilmeyen Kudüs'ün nerede olduğunu bilir mi? Öğrenecek ama, söyleye söyleye öğreteceğiz. Bilmiyorlar ama öğreteceğiz."

Kılıçdaroğlu'na seçim vaatleri üzerinden de yüklenen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu bu sabah gördüm Ziraat Odaları Birliği'nde, orada da kendisine söyledim. Bu mesele hesap meselesi Sayın Kılıçdaroğlu. Bakın bir sürü vaat. Şöyle diyor, 'Bana bir 4 yıl verin başka bir şey istemiyorum.' Neden? Çünkü biz güzelce hazineyi doldurduk. 46 milyar dolardan 146 milyar dolara kadar rezervleri çıkarttık. Hazine dopdolu. Hep alın teriyle bu Kılıçdaroğlu, oturarak değil. Şimdi gözü o hazinede. Gelecek har vurup harman savurup çekip gidecek. Silifke türküsü ne der; 'aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim.' Kılıçdaroğlu'nun o dediği şeyler aslı yok yaylası gibi. Bunun aslı yok yaylasından öttürdüğü türküleri dinler mi Mersinliler. Herkes kendi kesesinden yiyecek, o da beylik taslayacak. Silifkeliler palavracılara böyle der. Buraya gelirse ona bu Silifke türküsünü bir öğretiverin Allah rızası için" şeklinde konuştu.

"ALKIŞLIYORUZ KAMPANYASI DURDU. NEREYE GİTTİ CHP'NİN PARALARI"

CHP'nin 7 Haziran seçimleri için başlattığı 'Milletçe Alkışlıyoruz' kampanyasına da değinen Davutoğlu, o kampanyanın durduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bir kampanya başlatmıştı. Milletçe alkışlama falan. Durdu o kampanya. Amerika'dan gelen o reklamcıya ne kadar para verdi, CHP'liler de bunu sorması lazım. Amerika'dan reklamcı getirdin, bir reklam başlattın, yalancının mumu yatsıya kadar sürermiş. Bunun propagandası öğlende söndü. Bir daha bahis açılmadı. Nereye gitti bu CHP'nin paraları?"

Kılıçdaroğlu'nun eski Türkiye'nin sözcüsü olduğunu öne süren Davutoğlu, mitinge katılanların 'Kıskananlar çatlasın' şeklinde slogan atmaları üzerine, "Sadece çatlamasınlar, 7 Haziran akşamı başaramazlarsa istifa etsinler gitsinler" ifadesini kullandı.

"2002'DE SEN İKTİDARDAYKEN TÜRKİYE'NİN İTİBARI NEYDİ?"

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ise başbakan yardımcılığı dönemden eleştirerek, şunları söyledi: "Bahçeli geldiğinde de şu birkaç soruyu ona sorun. 2002'de sen iktidardayken dünyada Türkiye'nin itibarı neydi diye sorun. Paramızın itibarı var mıydı? Türk Silahlı Kuvvetleri kendi silahlarını kullanabiliyor muydu? Kendi gemimiz var mıydı? Şimdi yüzde 100 Türkiye yapımı 'atak helikopteri' geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Artık Skorsky, Kobra demiyoruz, Türk helikopteri Atak var bu semalarda diyoruz. Kim yaptı? Onlar konuşur, onlar milliyetçilik taslar ama AK Parti yapar. Şimdi söz veriyorum, 2023 yılında Toros semalarında yüzde 100 Türk yapımı inşallah milli savaş uçağımız uçacak. Kimseye muhtaç olmayacağız, namerde muhtaç olmayacağız. Yine siz bilirsiniz, 2002'de Bahçeli başbakan yardımcısıyken bu millet öyle bir durumdaydı ki, kimse Bahçeli ne düşünüyor diye sormazdı. Rahmetli Ecevit başbakandı, kimse o ne düşünüyor diye de sormazdı. Herkes IMF memuru ne diyor Türkiye hakkında diye onu sorardı. Bu duruma düşmüştük."

"Allah Türkiye'ye öyle bir güç versin ki, değil namerde, merde bile muhtaç olmasın" diyen Davutoğlu, şu anda dünyada en fazla yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu, Asya'dan Afrika'ya yılda 3,5 milyar dolar yardım ettiklerini söyledi.

"KADINA ŞİDDETE HAYIR"

Kadına yönelik şiddete de değinen Davutoğlu, Mersinli erkeklerden, kadına karşı şiddete son vermek için söz isteyerek, şunları söyledi: "Özgecan kardeşimizi burada kaybettik. Allah rahmet eylesin. Kadına karşı şiddete son diyecek misiniz? Kadına el kaldıran namerdin en çirkinidir diyecek misiniz? Kim kadına el kaldırırsa erkekler olarak karşısında biz duracağız diyecek misiniz? Biz annelerimizin, genç kızlarımızın, çocuklarımızın şiddet görmediği bir Türkiye özlüyoruz. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Şiddete son. Kadına çocuğa karşı şiddete son mu?"

DAVUTOĞLU, MERSİN'E MÜJDE VERDİ

7 Haziran seçimin sadece Türkiye'nin seçimi olmadığının altını çizen ve "Bu seçim Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın seçimi. Sizin vereceğiniz oy sadece Türkiye'nin kaderini değil, bütün o bölgelerdeki kardeşlerimizin kaderini de etkileyecek" diyen Davutoğlu, Mersinlilerden seçimde destek istedi.

Mersin'in Akdeniz'in en önemli 10 limanından biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, Mersin'i Akdeniz'in en önemli 5 limanından biri yapmaya söz verdi. Mersin'e birçok müjde de veren Davutoğlu, "Mersin bizim ihracat kapımız. 2002'de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 150 milyar dolar. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Mersin bütün bu ihracatın köprüsü, bizim gücümüz burada" dedi.

Önümüzdeki dönemde Mersin'de olağanüstü hamleler yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Çukurova havalimanı en kısa sürede tamamlanacak. Hiç kimse şüphe etmesin, bütün engelleri aştık. Mersin-Antalya otoyolu en kısa sürede açılacak. Bu hafta 27 tünel açıyoruz. Yine söz, Konya'ya kadar hızlı tren geldi. Şimdi Karaman'a geldi. İnşallah hızlı tren oradan Mersin'e gelecek. Mersin'den Adana'ya gidecek, Adana'dan Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a gidecek. Habur'un ötesinde de Erbil'e de gidecek, Kerkük'e de gidecek. Barış içinde gidecek inşallah. En büyük konteyner limanlarından birini de Mersin'e kuruyoruz. OSB'nin limana ve otoyola bağlantısını da yapacağız. Tarsus'a da bir üniversite kazandırıyoruz inşallah. Yenice'de lojistik merkez projesini de hayata geçiriyoruz. Bin 250 yataklı şehir hastanesini de hayata geçiriyoruz. Hiç tereddüt etmeyiniz 7 Haziran'da yeni Türkiye'nin hamle dönemi başlayacaktır" diye konuştu.

Davutoğlu, Mersinli seçmenden 7 Haziran'da en az yüzde 50 oy isteyerek sözlerini tamamladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title