Haberler

Başbakan Davutoğlu Mardin'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de düzenlenen kardeşlik buluşmasında yaptığı açıklamada, yüzyıllardır bölgede birleştirici bir ruh ile parçalayıcı bir ruh olduğunu, bunun günümüzde de devam ettiğini belirterek, “Birleştirici ruhu hayata geçirmek için çalışacağız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de düzenlenen kardeşlik buluşmasında yaptığı açıklamada, yüzyıllardır bölgede birleştirici bir ruh ile parçalayıcı bir ruh olduğunu, bunun günümüzde de devam ettiğini belirterek, "Birleştirici ruhu hayata geçirmek için çalışacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda kardeşlik buluşması programına katıldı. Davutoğlu, açıklamalarına Mardin'in medeniyetini methederek başladı. Mardin'in kadim kültürü ve medeniyetlerinden söz ederek konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 düvele karşı 7 iklim ile mücadele ettiklerini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzyıllardır birleştirenler ve parçalayanlar şeklinde iki ayrı ruhun olduğunu dile getirdi. Hazreti Ömer'in Mardin'i fethettiği günden bu yana bölgede birleştirenler ve parçalayanların olduğuna dikkat çekerek, birleştirici ruhun her zaman daha etkin ve başarılı olduğunu kaydetti. Davutoğlu, yüzyıllardır devam eden parçalayıcı ruhun şimdilerde terör örgütü PKK tarafından sürdürüldüğünü dile getirdi. Başbakan Davutoğlu, "Alparslan'ın ordusunda bir Kürt ile Selehattin-i Eyyübi ordusunda bir Türk olmak arasında fark var mıdır? Ben bir Türkmen çocuğuyum sol yanımda Mehmet Şimşek bir Kürt, sağ tarafımda Karadenizli Numan Kurtulmuş, en uçta da Rumelili biri Mehmet Müezzinoğlu oturuyor. Hamd olsun bu topraklarda bütün çocuklar birleşti işte Türkiye harmanı bu. Sultan Alparslan'ın ordusunda bir Kürt Selahattin-i Eyyubi'nin ordusunda bir Türk omuz omuza vererek bu günlere geldik. Bugün yaktıkları Fatih Paşa Camisi de bir Türk ve bir Kürt tarafından yapılmıştır. Bu camiyi yıkanlar bu kardeşliği yıkmaya çalışmıştır. Bu parçalayıcı ruhu son zamanlarda PKK terör örgütü üstlenmiştir" diye konuştu.

Hiç kimsenin bu birleştirici ruhu yok edemeyeceğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, birleştirici ruhu hayata geçirmek için çalışacaklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün dillere değer verdiklerini ve hiç birini yok saymadıklarını da söyledi. Davutoğlu, AK Parti hükümetleri tarafından atılan adımlarla Türkiye'deki bütün dillere büyük destek verildiğini belirterek, "Biz dilleri yok saymaya değil, mübarek kılmaya geldik" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mardin Artuklu Üniversitesi Ahmet Davutoğlu Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title