Haberler

Başbakan Davutoğlu, Macaristan'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki programı kapsamında, Galiçya Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki programı kapsamında, Galiçya Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

Ziyaret nedeniyle düzenlenen törende Davutoğlu, Şehitlik Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Davutoğlu, daha sonra Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalayarak, şunları kaydetti:

"Aziz Şehitlerimiz, Başbakan sıfatıyla dost ve müttefik Macaristan'a yaptığım bu ilk ziyaret vesilesiyle memleketinizden uzakta, kahramanca çarpışıp vatan, millet ve bayrak uğruna şehadet mertebesine ulaştığınız bu topraklarda huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyorum.

Birinci Dünya Savaşı'nda, Galiçya cephesinde tüm zorluklar ve imkansızlıklar karşısında yılmadan verdiğiniz mücadeleyi, vatan ve millet aşkından doğan azim ve cesaretinizden dolayı sizleri şükranla yad ediyoruz. Türk ve Macar halkları arasında ebedi dostluk bağı oluşturan değerli hatıranızın Macar kardeşlerimizce itinayla korunmasına müteşekkiriz. Galiçya Cephesinde vatanları uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

Başbakan Davutoğlu'nun Şehitlik defterini imzalamasının ardından dua okundu. Davutoğlu, daha sonra şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Davutoğlu'na, ziyarette, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AB Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay eşlik etti.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Macaristan Galiçya Politika Güncel Haberler

title